הייצור במתקן ההתפלה בפלמחים יורחב ב-15 מיליון מ"ק לשנה בהשקעה של 20 מיליון דולר
כך הוסכם היום בין הממשלה לקונסרציום "דרך הים", שבבעלות GES, תהל, אוסיף וצינורות המזרח התיכון. משה גאון: "שנתיים של דיונים מיותרים בוזבזו ע"י משרד האוצר"
קונסרציום "דרך הים", המפעיל את מתקן ההתפלה בפלמחים, חתם היום (ה') על הסכם עם הממשלה להרחבת הייצור במתקן, בהיקף של 15 מיליון קו"ב מים נוספים בשנה. על-פי ההסכם, 5 מיליון קו"ב מים יסופקו כבר השנה ו-10 מיליון נוספים יסופקו בתוך 14 חודשים מיום החתימה. ההשקעה בפרויקט נאמדת
"דרך הים" הינו בבעלות GES, מקבוצת גרנית הכרמל (27.9%), תהל (27.9%), אוסיף (22.1%) וצינורות המזרח התיכון, מקבוצת גאון אגרו (22.1%). המתקן החל לפעול בשנת 2007 בהשקעה של 120 מיליון דולר וכיום הוא מפיק כ-30 מיליון מ"ק מים בשנה.
מנכ"ל דרך הים, יגאל הנגבי, אמר: "נענינו לפניית הממשלה להרחבת פעילות המתקן בפלמחים, אולם בנתון מחיר של 2.60 שקל למ'ק מים, שהוכתב ע'י המדינה, נתון הנמוך ב-25% מהמחיר המשולם כיום, אין כדאיות כלכלית להרחיב התפוקה ביותר מ-15 מיליון מ'ק לשנה. פוטנציאל ההרחבה הקיים באתר הוא עד 100 מיליון מ'ק לשנה וניתן לממשו תוך שנתיים, אך הכתבת המחיר האמור לא מאפשרת זאת, מפאת חוסר כדאיות".
יו"ר קבוצת גאון, משה גאון, אמר: "ההסכם שנחתם עם הממשלה הושג לאחר שנתיים ארוכות של דיונים מיותרים ובזבוז זמן מצד משרד האוצר והוא משול לטיפה בים, בתרומתו לפתרון בעיית המים של מדינת ישראל".
את הכנת ההסכם ליוו צוות ממשרד עורכי הדין הרצוג, פוקס, נאמן, בראשות עו"ד אדם איתן וצוות מחברת הייעוץ הפיננסי גיזה-זינגר-אבן, בראשות רו"ח ורדה שטרן.