$
סטארט-אפים והון סיכון

מודל העבודה הייחודי של Y Combinator

התמקדות בשלבים הראשוניים של החברה, סכומי כסף נמוכים יחסית וחיזוק הקשרים של היזמים בתעשייה. החממה שעומדת מאחורי כמה מההצלחות הבולטות בעולם הסטארט-אפים

עומר כביר 11:4617.03.11

Y Combinator היא חממת סטארט-אפים אשר הוקמה ב-2005 על ידי קבוצת יזמים ומשקיעים. בניגוד לחממות אחרות שמלוות את הסטארט-אפים בחלק ניכר מדרכם, Y Combinator מתמקדת רק בשלבים הראשוניים מאוד של החברה - שלושת החודשים הראשונים.

 

Y Combinator מספקת סכומים נמוכים יחסית לחממות אחרות - 17 אלף דולר לסטארט-אפ עם שני מייסדים, ו-20 אלף דולר לסטארט-אפ עם שלושה מייסדים או יותר, בתמורה ל-2%-10% ממניות הסטארט-אפ.

 

בנוסף מספקת החממה ייעוץ עסקי מבכירים בתעשיית ההייטק, תמיכה בפיתוח הרעיונות וקשרים בתעשייה. מודל פעולה זה מבוסס על התיאוריה של אחד המייסדים, פול גראהם, ולפיה הרשת, תוכנות שזמינות ללא תשלום, שפות תכנות דינמיות וחוק מור הביאו לצניחה משמעותית בעלויות של הקמת סטארט-אפים.

 

הרעיון להקמת Y Combinator החל להתגלגל בעקבות נאום שנשא גראהם באוניברסיטת הרווארד, ובו הציע ליזמים להתמקד בגיוס הון מאנג'לים אשר הרוויחו את כספם בטכנולוגיה. בעקבות הנאום הוא החליט לתפקד כאחד מאנג'לים אלו ולממן סטארט-אפים.

 

החממה מקיימת שני מחזורים בשנה, כאשר במחזור שהחל בקיץ 2010 השתתפו 36 חברות. בסך הכל הוקמו במסגרת Y Combinator יותר מ-200 חברות סטארט-אפ, בהן כמה חברות מצליחות דוגמת אתר שיתוף המסמכים Scribd שגייס עד היום כ-26 מיליון דולר, פלטפורמת סנכרון המסמכים Dropbox שגייסה יותר מ-7 מיליון דולר, אתר החדשות החברתי reddit ושירות הבלוגינג Posterous.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x