לאחר מחיקת הערך: מנכ"לים וסמנכ"לים בבזק בינלאומי התבקשו להחזיר בונוסים
בזק פנתה באחרונה לבכירים שכיהנו החל מ-2017 בחברה-הבת, על רקע פרשת היתרות הבלתי מוסברות שהובילה למחיקת ערך של 278 מיליון שקל בחברה. לפי הערכות, המנכ"ל הנוכחי רן גוראון יידרש להחזיר כ-150 אלף שקל, והמנכ"ל הקודם מוטי אלמליח יידרש להחזיר כמיליון שקל
בזק פנתה באחרונה לבכירים בהווה ומהעבר בחברה-הבת בזק בינלאומי בדרישה להחזיר חלק מהבונוסים שניתנו להם, לאחר פרשת היתרות הבלתי מוסברות שהובילה למחיקת ערך של 278 מיליון שקל בחברה.
- עובדי בזק בינלאומי פתחו בעיצומים בשל בחינת המיזוג עם yes
- למרות מחיקת ערך בבזק בינלאומי: בזק עברה ב-2020 לרווח של 796 מיליון שקל
- דירקטוריון בזק יבחן מיזוג בין yes לבזק בינלאומי
לעת עתה פנתה החברה רק לחברי ההנהלה מאז 2017, אף שהפרשה הולכת אחורה ל-2002. הפנייה נעשתה למנכ"ל הנוכחי, רן גוראון, שעל פי הערכה יידרש להחזיר כ-150 אלף שקל, ולמנכ"ל הקודם, מוטי אלמליח, שעל פי הערכה יידרש להחזיר כמיליון שקל.
כמו כן נעשתה פנייה לכלל הסמנכ"לים שעבדו תחתם. גובה הבונוסים המדויק לא פורסם, אך מדובר במיליוני שקלים בסך הכל.
הפערים בבזק בינלאומי נבעו, בין היתר, מאי-זקיפה של עלויות משנים קודמות בגין תשלום מקדמות לספקים, לדו"ח רווח והפסד, ומהכרה לא נאותה של הוצאות מראש. זאת, משום שמערכת הנהלת החשבונות בבזק בינלאומי כללה תנועות ידניות רבות ותיעוד לקוי. הפרשה הובילה את בזק לתקן לאחור את דו"חותיה עד לשנת 2017, תוך שהיא הכירה בהפחתה של 150 מיליון שקל ברווח הנקי מ-2017.
דו"ח בדיקה חיצוני שהוכן על ידי משרד פאהן קנה ושות' ציין כי בממצאים לא אותרו אינדיקציות המעלות חשד להתרחשותו של אירוע מעילה בתקופה הנבדקת. עם זאת, צוות הבדיקה ציין בדו"ח כי "אין בעבודתנו כדי לשלול באופן מוחלט חשד לאירוע מעילה בשנים 2003-2001". בעקבות הפרשה דירקטוריון החברה סיים את העסקתם של 4 עובדים באגף הכספים בבזק בינלאומי, שאינם נושאי משרה בה, שהיו מעורבים באירועים, בהם מנהל אגף הכספים לשעבר (שעבר תפקיד מאז) וסגנית חשבת החברה.
בדו"חותיה לשנת 2020 דיווחה בזק כי דירקטוריון החברה קיבל החלטה לבחון מיזוג בין פעילותן של החברות-הבנות yes ובזק בינלאומי, ולהותיר את פלאפון עצמאית. ההחלטה הגיעה על רקע היחלשותן של שתי החברות בשנים האחרונות.
בזק בינלאומי, המשמשת כספקית אינטרנט ושיחות בינלאומיות, סיימה את 2020 בהפסד תפעולי של 241 מיליון שקל והפסד נקי של 275 מיליון שקל. מ-2019 מחקה בזק כ-503 מיליון שקל מערך החברה-הבת, בין היתר לאור אי-הסדרים, מחיקה של מנויים כפולים ובחינת משרד התקשורת לביטול הפיצול הנהוג בישראל בין תשתית לספק אינטרנט. שווי הפעילות של בזק בינלאומי עמד בסוף 2020 על מינוס 145 מיליון שקל לעומת 1.061 מיליארד שקל בסוף 2018.