$

מיקרוסופט וגוגל מאחוריכן: שאול אולמרט חושף את הרעיון של "החזירים המעופפים"

ישנו תחום אחד שטרם ביצע את המעבר הזה ממחשב לטלפון, והוא יצירת מסמכים. אנחנו בסטראט אפ נוציא בקרוב את אפליקציית פיגי - שתאפשר לאנשים לבטא את מי שהם בקלות דרך מסמכים שייצרו בסמארט פון

שאול אולמרט 09:0108.03.21

כבר כמה חודשים שאני חופר לכם על איך זה להקים סטארט אפ. כל פוסט הביא איתו המון תגובות, ורובן הכילו את השאלה ״אבל מה למען השם אתם מפתחים?״.

 

 

הסברתי כבר בעבר למה העדפתי שלא לענות על השאלה הזו בפומבי, אבל היום, כשהמוצר שלנו אוטוטו יוצא לאור, החלטתי שהגיע הזמן להוציא את החזירים המעופפים לאור. מוכנים? יופי - אז הקדמה קצרה והנה זה קורה. לפני קרוב לעשרים שנה כשעבדתי ברשת הטלוויזיה MTV, נערכה במשרדנו פגישה עם נציגי חברה מקופרטינו קליפורניה בשם ״אפל מחשבים״. הם סיפרו לנו שהם מתכננים להתחיל למכור סרטים ופרקים של תוכניות טלוויזיה בפלטפורמה הדיגיטלית שלהם, כדי שאנשים יוכלו לצפות בהם על גבי מסך המחשב שלהם.

 

״וזה לא הכל!״, הוסיף בהתרגשות החנון מעמק הסיליקון שטס כל הדרך לניו יורק כדי לספר לנו על המהפכה הממשמשת ובאה בתחום צריכת תוכן דיגיטלי, ״אנחנו מאמינים שבעתיד אנשים אפילו יצפו בסרטים ותוכניות טלוויזיה בטלפון הנייד שלהם".

 

מסמכים מסמכים

 

לא היה לנו ספק שהאיש הזה יצא מדעתו. גודלם של מסכי הטלוויזיה הלך והאמיר באותה תקופה, והמחשבה שמישהו יעדיף (ואפילו ישלם!) כדי לצפות בתכנים על גבי מסך אישי וקטנטן נשמעה מופרכת לחלוטין. מיותר לציין שהוא זה שצחק אחרון. ובכלל, בשנים שחלפו מאז התחלנו להשתמש בטלפון הנייד שלנו למגוון צרכים שבעבר נראו דמיוניים לגמרי - קניות, העברת כספים, חתימה על חוזים. פעולות שבעבר היה ברור שיכולות לקרות רק על גבי מחשב, עברו להתנהל כמעט רק מהטלפון שלנו.

 

ישנו תחום אחד שטרם ביצע את המעבר הזה ממחשב לטלפון, והוא יצירת מסמכים. אפשר כבר היום לכתוב מסמך בסמארטפון שלנו בעזרת פלטפורמות כמו מייקרוסופט וורד או גוגל דוקס, אבל זה מאוד לא נוח. אפילו לקרוא מסמכים על גבי הטלפון זה מעיק ומסורבל, כל שכן לייצר אותם. מצד שני גדל כאן דור של אנשים צעירים שיש להם סמארטפון מאז שהם זוכרים את עצמם והם משתמשים בו לכל הפעולות שזקנים כמוני עדיין מעדיפים לחכות שיגיעו הביתה כדי לבצע בעזרת מחשב. הם לא אוהבים לעבוד על מחשב (ובמקומות רבים בעולם בכלל אין להם מחשב אישי), ובשנים האחרונות בעזרת רשתות חברתיות הם הפכו ליצרני תוכן מושבעים ומאוד יצירתיים. כשמבקשים מהם לכתוב חיבור לבית הספר, מסמך קורות חיים, או סתם כשהם רוצים לכתוב מכתב שהוא קצת יותר מורכב מהודעת וואטסאפ, הם מוצאים את עצמם בטריטוריה לא מוכרת ומה שיוצא תחת ידם בדרך כלל גורם להם להיראות שטחיים ועצלנים - שני דברים שהם ממש ממש לא. עבור החבר׳ה האלה הקמנו אילן לייבוביץ׳ ואני את חברת פיגי (או בשמה הרשמי - ״חזירים מעופפים״).

 

פיגי היא אפליקציית מובייל שתושק בחודשים הקרובים, ותאפשר לכל אחד מאיתנו לייצר מסמכים בקלות ויעילות מהטלפון הנייד. אנחנו מאמינים שהפלטפורמות הקיימות ליצירת תוכן לא מתאימות לדור החדש של המשתמשים. הן עדיין חושבות על מסמך בפורמט המיושן של פסקאות טקסט שנועדו להדפסה, בעוד שהעולם עבר לייצר ולהתבטא באופן אחר. זה עדיין יכול להיות טקסט אבל זה גם יכול להיות וידאו או אודיו, תמונה או אימוג׳י ואפילו רחמנא לצלן מם או גיף.

 

האתגר שלקחנו על עצמנו הוא מסעיר וקשה - לאפשר לאנשים לקחת את אותם כלי ביטוי שהם כל כך מפליאים לייצר בהם תכנים בפלטפורמות כמו אינסטגרם וטיק טוק, ולהשתמש בהם כדי לייצר מסמכים אישיים. מחקרים שערכנו הוכיחו שמורים, למשל, מוכנים שתלמידים יגישו להם עבודות לבית הספר בפורמטים חדשניים, אם זה מה שיגרום לתלמידים להשקיע בעבודה. שאלנו גם מגייסי כוח אדם וגילינו שכשמדובר בעובדים צעירים שגם ככה אין להם יותר מדי ניסיון קודם, מסמך אישי שיאפשר לאדם לבטא את עצמו בצורה טבעית ולהראות מי הוא, יהיה הרבה יותר יעיל מאשר מסמך רשמי ויבש בפורמט שהומצא לפני עשרות שנים.

 

 

שאול אולמרט, מנכ"ל ומייסד החזירים המעופפים שאול אולמרט, מנכ"ל ומייסד החזירים המעופפים צילום: אוראל כהן

 

 

וזה לא הכול - החלום שלנו הוא שהחבר׳ה המכונים דור ה- Z ודור האלפא (גילאי 10-30, בקירוב), יעשו שימוש באפליקציה שלנו למגוון רחב של צרכים, כיוון שהיא מאפשרת להם להתבטא בחופשיות ולא מגבילה אותם להפצה במסגרת זו או אחרת. פיגי היא לא רשת חברתית ואין לנו כל שאיפה להשאיר את המשתמשים בתוך מערכת סגורה ולכן מסמך שייוצר בפיגי ניתן יהיה לחלוקה באמצעות אימייל, הודעת טקסט, מסנג׳ר, וואטסאפ, או כל פלטפורמה אחרת, וניתן יהיה לפתוח אותו ולצפות בו גם מבלי להוריד את האפליקציה שלנו, כך שכל משתמש של פיגי יוכל להתחיל להפיק ממנה ערך מהיום הראשון, בלי קשר לשאלה אם החברים שלו, המורים שלו או המעסיקים שלו הורידו את האפליקציה גם כן.

 

צריך הרבה חוצפה כדי לקרוא תיגר על אחד התהליכים הכי מבוססים בעולם המחשבים, ולהאמין שבעזרת היצירתיות והחזון שלנו נוכל להתמודד במגרש שמשחקים בו תאגידי ענק כמו מיקרוסופט וגוגל. אבל זה בדיוק מה ששסטארטאפ אמור לעשות - לחלום בגדול, להעיז ולהאמין שאין דבר כזה פרות קדושות. גייסנו צוות של תשעה אנשים שחולקים את החזון שלנו ומביאים איתם את החדשנות, התחכום והתעוזה שמאפשרים לנו להפוך את החלום הזה למוצר. כמו שכתבתי בבלוג הזה בעבר, סטארטאפ הוא מסע שאין לדעת לאן יוביל. אולי המוצר שלנו יהפוך למעבד התמלילים של הדור הבא, אולי יהפוך לכלי הסטנדרטי ליצירת סוג מסוים של מסמכים אבל לא יאומץ ליצירת סוגים אחרים - אין לדעת. אנחנו אוהבים את המוצר המתחיל להתגבש תחת ידינו ואם יש משהו שלמדנו בעשרות השנים שאנחנו בתעשייה הזו הוא שכשמפתחים משהו חדשני ונועז בניסיון לפתור בעיה אמיתית של אנשים יש לו סיכוי לפרוץ ולהביא לשינוי אמיתי בעולם.

 

פיגי לא מתיימרת להמציא תרופה למחלות או להביא לשלום עולמי, אבל כשאנחנו חושבים על כך שאנשים יוכלו לבטא את עצמם בכל הכלים הקיימים עבורם, או שתלמידים באמת יהנו לכתוב עבודות לבית הספר או לאוניברסיטה, או שאנשים מוכשרים יוכלו להציג את עצמם בפני מעסיקים בצורה שתבליט את הכשרונות שלהם במקום להדגיש את חוסר הניסיון שלהם אנחנו מתמלאים בתחושת גאווה ושליחות.

 

בניגוד למייקרוסופט וגוגל, לא בחרנו לעצמנו את השם ״מילה״ או ״מסמך״ עבור המוצר שלנו, כי אנחנו מאמינים שפיגי יהיה הרבה יותר מאשר מעבד תמלילים. אנחנו שואפים לייצר כלי שיתן לכם להביע את המחשבות והרגשות שלכם וליצור שיחה עם אנשים סביב הרעיונות שלכם ולא רק סביב תמונה שלכם בביקיני או במכון כושר. אנחנו חלק מאומת סטארטאפ שבה אנשים מעיזים לחלום ולקרוא תיגר על תעשיות מבוססות, מתוך אמונה שבעזרת חדשנות טכנולוגית ניתן להמציא מחדש תהליכים שאחרים כבר השלימו איתם והפסיקו להאמין שאפשר לשפר. אז מעכשיו - כבר אין בינינו סודות יותר. אתם יודעים על מה אנחנו עובדים ולאן אנחנו מכוונים, ואנחנו מודים לכם שאתם מלווים אותנו לאורך המסע המיוחד שלנו.

x