פאפאיה גלובל של עינת גז - היוניקורן הישראלי הראשון בהובלת יזמית
החברה הודיעה היום על גיוס של 100 מיליון דולר בסבב שלישי, לפי שווי של מיליארד דולר; את הגיוס הובילה קרן ההון הסיכון האמריקאית GreenOaks Capital Partners. עד כה גייסה פאפאיה גלובל, שהוקמה ב-2016 על ידי גז, ראובן דרונג ועופר הרמן, 190 מיליון דולר בסך הכל
להיות יוניקורן היום זה כנראה הכרח עבור חברת סטארט-אפ, אבל המקרה של פאפאיה גלובל שונה לחלוטין: היוניקורן הישראלי הראשון בהובלת יזמית, עינת גז, לצד שני שותפים נוספים המשמשים בתפקידי ניהול בכירים בחברה. פאפאיה גלובל הודיעה היום (ה') על גיוס של 100 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי, בשווי של מיליארד דולר.
את הגיוס הובילה קרן ההון הסיכון האמריקאית GreenOaks Capital Partners, בהשתתפות קרן ההשקעות IVP Ventures ו-Alkeon Capital. בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקודמים של החברה: Insight Venture Partners, Bessemer Ventures Partners, New Era Ventures, Group 11 ,Dynamic Loop, Workday Ventures, Access Ventures. לפני חצי שנה גייסה החברה 40 מיליון דולר בסבב שני, ועד כה גייסה 190 מיליון דולר סה"כ. בנוסף, משקיעים שונים בחברה השקיעו כ-20-30 מיליון דולר ברכישה של מניות משקיעים ותיקים בחברה.
- הסטארט-אפ פאפיה גלובל גייס 40 מיליון דולר
- לוגיסטיקה ואיקומרס - "בימים כאלה, אנחנו גם מראים לחברות איפה לקצץ"
- “פינוק" חדש בהייטק: טוס לחו"ל או תפוטר
עינת גז, שאינה מגיעה מרקע טכנולוגי, הקימה את פאפאיה גלובל ב־2016 ביחד עם ראובן דרונג ועופר הרמן. החברה החלה כפעילות בוטסטארפ (כלומר, ללא גיוסי כספים, מ.א) והסתמכה במידה רבה על ניסיונה הרב של גז ברילוקיישן סורס, חברה מובילה להשמה של עובדים ישראלים בחו"ל שהיא הקימה. החברה מפתחת מערכת לניהול גלובלי של עובדים, שכר והטבות, ומספקת שירות ביותר מ־140 מדינות לעובדים ישירים, פרילנסרים ועובדים המועסקים דרך צד שלישי. פאפאיה גלובל מעסיקה כ־150 עובדים בישראל ובעולם.
בשיחה עם כלכליסט אומרת גז: "אנחנו מקבלים הרבה פניות ממשקיעים, על בסיס יום-יומי, מהרוב אני מתעלמת כי זה צורך זמן. המשקיע המוביל פנה לאחר מחקר שוק עמוק. אני אוהבת אנשים שעושים שיעורי בית והיה לי מעניין לדבר איתם. אמרתי להם שאני לא בגיוס והייתי חודש לפני לידה, אך לבסוף נעתרתי לשמוע את הצעתם שהיתה מאוד טובה - מעבר להצעה הכספית".
גז מסבירה שהיא "לא מחפשת למקסם הצעות. יכולתי למקסם ולהעלות ליותר ממיליארד, אבל חיפשתי אנשים שמהתלהבים ממה שאני עושה. צריך לזכור שלצ'ק צריך להיות כיסוי, ואם אתה מאמין בחברה ובתג המחיר זה מצויין. אם אתה נהנה מהבועה זה גם טוב, אבל תמיד צריך לזכור שיש להביא קבלות וזו מלכודת דבש. אחד המשקיעים שלי עזר לי לנתח את ההשקעה הזו ולהבין מה אני צריכה לעשות כדי לעמוד בזה, וזה היה חלק מאוד חשוב בקבלת ההחלטה וביכולת לשקף את תג המחיר".
גז, יזמית ותיקה יחסית בשוק המקומי, מאוד חוששת מההתנהגות של השוק: "הגיוסים מאוד מפחידים, השוק מפחיד ולא ברור מה הסטדנרט על פיו נצטרך להתיישר ומה המחיר שנשלם. בסוף אני עדיין מאמינה שברוב החברות שגייסו הרבה כסף הצמיחה הפנימית מאוד מואצת, ויש קשר בין הסיבה לתוצאה".
גז גם מאוד מודעת לכך שהיא שונה מאוד בנוף המקומי. היא למעשה המנכ"לית הראשונה בישראל שהפכה את החברה שלה ליוניקורן, כאמור, וכל זה תוך כדי היריון ולידה. "חתמתי על הסכם ראשוני להשקעה שבועיים אחרי הלידה, ולא ידעתי אם זה הדבר הנכון עבורי. זה היה נכון לחברה ולא בהכרח בשבילי, אבל החלטתי לעשות את זה כדי לא להגיד לעצמי שלא עשיתי את זה בגלל היותי אישה.
"אפשר לעשות דברים מרחוק - כמו למשל, לגייס בהיריון מרחוק כי לא יודעים שאת בהיריון. בסיבוב הראשון אמרתי שאסור לגייס בהיריון, אבל בסיבוב הנוכחי לא אמרתי לאף אחד שאני בהיריון בכלל עד שבועיים לפני הלידה. עד כדי כך זה חרוט בי. אני מקווה שזה תחילתו של שינוי ויהיו הרבה יוניקורוניות חדשות".
באופן לא מפתיע מוצפת גז בימים אלה בהצעות למיזוג עם חברות ספאק, אבל היא מאוד נחרצת בגישתה לנושא. "אני מקבלת הצעות לספאק יותר מכל דבר אחר. זה לא נכון לנו עכשיו. אנחנו עוד בונים את החברה ויש לנו עדיין מה לעשות. אני חושבת שספאק לגיטימי אם אתה מוכן להנפקה, וזה טוב גם לקיצור דרך. העובדה שמישהו היה מוכן להנפיק אותנו היום זה סימן רע, אני עדיין לא מוכנה לזה. העובדה שמציעים לי ללכת לספאק זו תופעה רעה.
"יש לי 150 מיליון דולר בבנק. אני אנהל חברה אחראית ואגדיל אותה בצורה מאוד אגרסיבית בכל רמה אפשרית, וגם עוד שלוש שנים יהיה לי הרבה כסף בבנק וזה ייתן לי עצמאות כלכלית והאצה של החברה בלי להתעסק בכסף. מאוד חשוב לא רק כמה כסף נכנס, אלא גם מי נכנס, ונכנסו שלושה משקיעים חדשים איכותיים שמצטרפים לסיבוב. אני יודעת שיש לי את האנשים הכי טובים בעולם, הם עומדים לרשותי ואני יכולה לחשוב איתם".