$
הסטארטאפים המבטיחים

הסטארטאפים המבטיחים 2020

לוגיסטיקה ואיקומרס - "בימים כאלה, אנחנו גם מראים לחברות איפה לקצץ"

פפאיה, בניהולה של עינת גז, מסייעת לחברות בינלאומיות לנהל שכר בכמה מדינות במקביל, וגם מספקת ניתוחים מתקדמים של כוח האדם ועלותו

הגר רבט 09:3928.04.20

Papaya Global

מוצר: פלטפורמת ניהול כוח אדם גלובלית

שנת הקמה: 2016

מספר עובדים: 110 ישראל, ארהב ואוסטרליה

גיוסים: 50 מיליון דולר, מהקרנות: Insight Partners, Bessemer, Dynamic Loop Capita, New Era Capital Partners

מייסדים: עינת גז, ראובן דרונג ועופר הרמן

 

על פניו, אין הרבה קשר בין משבר הקורונה לתשלומי שכר גלובליים, אבל חברות בינלאומיות רבות נתקלות היום בבעיות לוגיסטיות מפתיעות. "חברות הרבה יותר מבוזרות, וזה רק יתחזק בעקבות הקורונה: עד היום הגישה היתה שאפשר לעשות דברים מרחוק ואין צורך בצוות על הקרקע, אבל עכשיו כשהעולם נסגר לטיסות חברות צריכות פתאום מישהו מקומי. אפילו סטארט־אפ צעיר עם 20 עובדים כבר פועל בשתי מדינות", מסבירה עינת גז, מנכ"לית פפאיה גלובל ומייסדת משותפת בחברה. אלא ששכרם של העובדים המרוחקים מנוהל במקום שבו הם פועלים: לכל מדינה רגולציות וחוקים שונים, וחברות שמעסיקות עובדים בכמה מדינות מתקשות לרכז את כל הנתונים על אותה מערכת. את הבעיה הזו פותרת פפאיה: הטכנולוגיה של החברה מקבצת על פלטפורמה פשוטה אחת את כל נתוני השכר שחברות התמודדו איתן בעבר באופן ידני, גם כשהעובדים פועלים תחת תקנות שונות, ומאפשרת גם קבלת תובנות על נתוני השכר וההעסקה בחברה. עם לקוחות החברה בישראל נמנות צ'קמרקס, פייבר, סייברקארק, וויקס וקלטורה; בעולם פפאיה משרתת, בין היתר, את יונילבר, טויוטה וגיטהאב.

 

עינת גז. חברות יכולות לקצץ שכר באופן קל ויעיל יותר עינת גז. חברות יכולות לקצץ שכר באופן קל ויעיל יותר צילום: אוראל כהן

 

לצד היכולת להסדיר תשלומים גלובליים, המערכת של פפאיה פותרת עבור ארגונים גם את בעיית ההגנה על המידע. "יש לנו היום שני לקוחות גדולים בארגון, המחלקה הפיננסית ומחלקת האבטחה. יש כאן את כל המידע הכי רגיש של העובדים, מחשבון הבנק לת"ז. ניהול ידני של מידע כזה הוא אינו לטובת העובד, ומהווה הפרה של תקנות פרטיות בינלאומיות".

 

כשכל הנתונים מרוכזים במקום אחד אפשר לתת מענה גם לשאלות כמו אפליה בשכר ודברים נוספים.

"נכון מאוד. אנחנו מאמינים שצריך לתת פרישה מלאה של הדאטה. בארצות הברית, למשל, נושא הגיוון הוא חשוב מאוד, ויש לנו דש־בורד שממפה בדיוק את זה. המיפוי של הדאטה נותן ללקוחות גישה להרבה מאוד דו”חות. זה הופך להיות רלוונטי אפילו יותר בתקופת הקורונה, כי אנחנו נותנים כלים טובים יותר לבעלי החלטות: אם חברה רוצה עכשיו לבצע קיצוצי שכר — ושכר הוא המרכיב הכי מהותי בהוצאות — היא יכולה לראות בצורה ברורה היכן העלויות הגבוהות ביותר ואיפה ניתן לקצץ".

 

פפאיה גם הקימה באחרונה "ניוז רום" ייעודי לימי הקורונה, שמרכז עבור מעסיקים את חוקי העבודה הגלובליים שרלוונטים לתקופה. "יש שוני גדול מאוד בין ההתמודדות של מדינות עם המשבר", מפרטת גז. "יש כאלה כמו איטליה שלא נותנות לחברות לפטר, כי הן לא יכולות לקחת על עצמן מסה של מובטלים. יש מדינות כמו סינגפור שהעבירו אוטומטית, לכל החברות, תשלום של השכר. העלנו מתחם שלם שעונה על כל השאלות האלה".

 

במקביל, כמו בכל חברה בימים אלה, פפאיה עצמה מתמודדת עם מעבר לעבודה ממושכת מהבית. "ממש מההתחלה החלטנו שלא נפטר עובדים ולא נוריד שכר. יותר מזה: קיצצנו את שעות העבודה של כל מי שצריך לתמוך באנשים אחרים בתקופה הזו ל־6.5 שעות ביום, בלי לקצץ בשכר, כדי שהעובדים ידעו שיש לנו מחויבות כלפיהם. בתמורה קיבלנו עובדים מחויבים יותר. כנגד זה עשינו הרבה קיצוצים בדברים אחרים. בסופו של דבר, התקופה הזו מבהירה לנו שיש יותר מדרך אחת לעשות דברים".

 

 

x