אווינסד של יוצאי ראבלו גייסה 17 מיליון דולר
החברה שייסדו נאבין ת'דאני וגל מואב בנתה טכנולוגיה המאפשרת זיהוי אוטומטי של בעיות נגישות דיגיטלית בהליך הפיתוח ומציעה שינוי קוד כדי לתקן את הבעיות הללו בשלבים מוקדמים. עד היום גייסה החברה 19.5 מיליון דולר
- חברת vFunction גייסה 12.2 מיליון דולר בהובלת אורן זאב
- חברת הפודטק Future Meat גייסה 26.75 מיליון דולר
- ארליסנס הישראלית מוכרת את זכויות השימוש בטכנולוגיה שלה ב-30 מיליון דולר
אווינסד נוסדה בקיץ 2018 על ידי נאבין ת'דאני (המנכ״ל) וגל מואב. השניים הכירו במהלך עבודתם המשותפת בראבלו (Ravello Systems), סטארט-אפ מבית היוצר של היזמים רמי תמיר ובני שניידר, שנמכר ב-2016 לאורקל. ת'דאני היה חלק מהצוות המייסד בראבלו, ולאחר רכישתה שימש כסגן נשיא פיתוח מוצר באורקל. למעשה, תמיר ושניידר הם גם בין המשקיעים הראשונים באווינסד, כאשר תמיר גם משמש כחבר בדירקטוריון, ולצד זה ת'אדני עצמו השקיע בסטארטאפ החדש של השניים, סאלטו.
לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי (WHO), למעלה ממיליארד אנשים בעולם סובלים מלקות מסוימת, דבר המעיד על חשיבותה של נגישות דיגיטלית. במהלך חמש השנים האחרונות סוגיית הנגישות הדיגיטלית נמצאת בקדמת הבמה ובמוקד עבור חברות, ארגונים ועסקים. קצב הפיתוח המהיר מצד אחד, והצורך לעבור באופן ידני על שורות הקוד מן הצד השני, הופכים את אתגר הנגישות בפיתוח לקשה יותר. גיוס ההון הנוכחי ישמש את אווינסד להאיץ את פיתוח סל המוצרים שלה שנועדו לתת מענה לאתגר זה.
נכון להיום ארגונים וחברות בכל העולם משקיעים מדי שנה מיליוני דולרים במטרה להפוך את הנכסים הדיגיטליים שלהם לנגישים – אך הם נתקלים בקשיים אינסופיים, לרבות חשיפה לתביעות, הנובעים מהעדר כלי פיתוח מתאימים. אווינסד בנתה טכנולוגיה המאפשרת זיהוי אוטומטי של בעיות נגישות בתהליך הפיתוח, ומציעה שינויי קוד כדי לתקן את הבעיות הללו בשלבים מוקדמים. בעזרת אווינסד, ארגונים יכולים להבטיח נגישות אמיתית במובייל ובווב ולשפר את העמידה שלהם בדרישות הרגולטור בנוגע לנגישות, תוך שהם מפחיתים בעלויות הכרוכות בכך ומצמצמים את החשיפה שלהם לאחריות משפטית.
״השורש לבעיות הנגישות בפיתוח נובע מכך שחלקים גדולים מהרשת לא נקראים על ידי מכונה, אלא ההפך הוא הנכון; הם עוצבו מלכתחילה לקריאה ויזואלית. אווינסד פיתחה טכנולוגיה שמנתחת ויזואלית אתרים ואפליקציות, בונה מודל סמנטי מבני ומשווה אותו לקוד כדי לאתר ולזהות בו בעיות נגישות פוטנציאליות״, מסר ת׳דאני, ״היכולות שאווינסד מפתחת מאפשרות לנו להתעלות על שיטות פיתוח ישנות שעדיין בשימוש. אנו נרגשים להביא את בשורת הנגישות בפיתוח לכולם, ולקבל את התמיכה של גופים כמו M12, BGV, ו-Capital One, דבר המהווה הוכחה לחשיבות המשימה אותה אנו ממלאים״.
״עבור M12 מדובר בהשקעה מרגשת", אומר נגראג׳ קאשייאפ, סגן נשיא במיקרוסופט וראש זרוע ההשקעות הגלובלית של הארגון, "אנחנו במיקרוסופט מתייחסים לנושא הנגישות הדיגיטלית ברצינות רבה ומבינים מקרוב את האתגרים שהתחום כולל. הטכנולוגיה שפיתחה אווינסד מאפשרת למפתחים בארגונים להטמיע בקלות ובטבעיות את הנגישות כבר בשלב תהליך הפיתוח״.
אריק בן חמו מייסד ושותף-מנהל ב-BGV, מסר: ״אווינסד מזריקה חדשנות בקצב מהיר לתחום הבוער של נגישות דיגיטלית. אווינסד, יחד עם תחום הנגישות הדיגיטלית, מהווים חלק אינטגרלי מהתזה שלנו הקשורה לעולם ה-Enterprise 4.0, והפוקוס שלנו על טכנולוגיות עמוקות המספקות גישה דיגיטלית למיליארדי בני אדם. אנחנו מאמינים שאווינסד מבצעת מהפכה אמיתית בתחום הנגישות הדיגיטלית והיא בדרכה להפוך למובילה בקטגוריה״.