חברת הפודטק Future Meat גייסה 26.75 מיליון דולר
החברה מפתחת פלטפורמה לייצור תעשייתי של בשר שגודל מרקמות ותחל לשווק חזה העוף מפיתוחה בשנה הבאה לצרכנים פרטיים ומוסדיים. עד היום גייסה החברה כ-43 מיליון דולר
חברת הפודטק פיוצ'ר מיט (Future Meat) גייסה 26.75 מיליון דולר במסגרת סבב B. בגיוס השתתפו בין היתר S2G Ventures, קרן השקעות משיקגו Emerald Technology Ventures השווייצרית, טייסון פודס, יצרנית הבשר השנייה בגודלה בעולם ויצואנית הבקר הגדולה בארה"ב, מולר, הנרי סוסנטו, מנכ''ל חברת Monde Nissin, מהמובילות בתחום ייצור תחליפי בשר; Manta Ray Ventures, קרן השקעות בריטית והקרן הסינית Bits x Bites. עד היום גייסה החברה כ-43 מיליון דולר.
קראו עוד בכלכליסט:
- ארליסנס הישראלית מוכרת את זכויות השימוש בטכנולוגיה שלה ב-30 מיליון דולר
- אוטונומו מאשרת: יוצאת להנפקת ספאק לפי שווי מוערך של 1.4 מיליארד דולר
- ראפיד7 האמריקאית רכשה את אלסיד הישראלית בכ-50 מיליון דולר
פיוצ'ר מיט הישראלית הוקמה ב-2018 והיא מפתחת פלטפורמה שתשמש לייצור תעשייתי של בשר שגודל מרקמות חיבור. הייחודיות בהליך שלה הוא שאינו זקוק לשימוש בתאי גזע, הליך יקר וששימש עד כה כאמצעי הייצור העיקרי בבשר שגודל באופן מלאכותי. את המוצר מבססים בפיוצ'ר מיט על מחקריו של פרופסור יעקב נחמיאס מהאוניברסיטה העברית שמכהן גם כמדען הראשי של החברה. החברה דיווחה גם כי תחל לשווק חזה עוף מפיתוחה בשנה הבאה לצרכנים פרטיים ומוסדיים.
פרופסור יעקב נחמיאס, המדען הראשי של פיוצ'ר מיט צילום: יח"צ
החברה מתבססת על גידול של פיברובלסטים או רקמות חיבור שמסוגלות להפוך לרקמת שריר. עלויות הייצור הנוכחיות לתהליך זה עומדות על כ-300 דולר לקילו בשר עוף וכ-400 דולר לקילו בשר בקר. המטרה של פיוצ'ר מיט היא להשיק קו מוצרי בשר היברידיים שלה כבר במהלך השנה הקרובה תוך שימוש בטכנולוגיית הייצור שלה וקו נוסף של מוצרי בשר בעלות של כ-20 דולר לקילו בלבד ב-2022.
פרופסור נחמיאס מסר: "טכנולוגיית בשר מתורבת היא תוכנית אפולו של המאה ה-21. זה דרש מאמצים מאסיביים של ביולוגים, כימאים, מהנדסים ומומחי מזון להפחית את עלות הבשר התרבותי. אנו גאים להיות בהישג יד לשווי העלות עם החקלאות המסורתית ללא כל צורך לנקוט בהנדסה גנטית, ולהבטיח אספקת אוכל בטוח וטעים לדורות הבאים".
רום קשוק, מנכ"ל החברה, מסר: "ייצור חסכוני היא שלב התפתחות קריטית בתעשיית הבשר התרבותי. התפתחות זו מהווה צעד גדול קדימה ביכולתה של Future Meat Technologies לספק מוצרים זולים שיכולים לענות על הביקוש הגובר לבשר".
החברה מתכננת להתחיל בייצור במתקן הפיילוט שלה במחצית הראשונה של 2021 וכעת היא מבקשת אישור רגולטורי במספר מדינות.