חברת הסטארט-אפ Run:AI גייסה 30 מיליון דולר מאינסייט
סבב זה מביא את סך גיוסי ההון של החברה ל-43 מיליון דולר. החברה פיתחה תוכנה שמסייעת לניצול מקסימלי של משאבי מחשוב ומעסיקה כיום 30 עובדים. המנכ"ל עמרי גלר מסר לכלכליסט כי לנוכח הצמיחה של החברה בכוונתה להכפיל את מספר העובדים בשנה הקרובה
חברת הסטארט-אפ Run:AI גייסה 30 מיליון דולר בסבב B. את הגיוס הובילה קרן Insight Partners אליה הצטרפו המשקיעות הקיימות בחברה, הקרנות TLV Partners ו-S-Capital. סבב זה מביא את סך גיוסי ההון של החברה ל-43 מיליון דולר. עם השלמת הגיוס הצטרף לוני ג׳אפי מקרן אינסייט פרטנרס כדירקטור בחברה.
- יוניקורן חדש בתחום התשלומים: מליו גייסה 110 מיליון דולר לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר
- חברת הסייבר CardinalOps גייסה 6.5 מיליון דולר
- טריפאקשנס גייסה 155 מיליון דולר בשווי של 5 מיליארד דולר
Run:AI הוקמה ב-2018 על ידי עמרי גלר, המנכ"ל וד"ר רונן דר, המשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי. גלר ודר הכירו בזמן הלימודים לתארים מתקדמים בפקולטה להנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטת תל אביב, תחת הנחייתו של פרופ' מאיר פדר, המשמש כיועץ בכיר לחברה. דר היה בעבר חוקר במעבדות בל (Bell Labs) בארה"ב ומהנדס אלגוריתמים באנוביט ולימים באפל אחרי מכירתה של אנוביט. גלר שירת עד להקמת החברה ביחידה טכנולוגית במשרד ראש הממשלה.
החברה מעסיקה כיום 30 עובדים. גלר מסר לכלכליסט שלנוכח הצמיחה של החברה בכוונתה להכפיל את מספר העובדים בשנה הקרובה.
החברה פיתחה תוכנה שמסייעת לניצול מקסימלי של משאבי מחשוב. הפתרון שלה הוא שכבת וירטואליזציה והאצה למשימות חישוביות של בינה מלאכותית, באמצעות ניתוח אוטומטי של המשימות החישוביות שרצות, במיוחד בשלב של אימון הדאטה, שימוש באלגוריתמי חישוב מקבילי מתקדמים תוך כדי העלמת צווארי הבקבוק והקצאת משאבים יעילה בתוך מרכזי נתונים.
לדברי גלר, "מובילי התעשייה של המחר יהיו החברות ששולטות הן בחומרה והן בתוכנה של מרכזי הנתונים של העתיד. ככל שצוות מבצע ניסויים רבים יותר, וככל שהוא מפעיל אותם מהר יותר, כך החברה תוכל להביא לשוק פתרונות AI מהר יותר ולהשיג יתרון תחרותי. הגיוס הנוכחי ישמש אותנו להגדלת כל הצוותים בחברה: מחקר, פיתוח, שיווק, מכירות ומטה. אנחנו מזהים הזדמנות אמיתית בשוק לבנות חברת תשתית משמעותית בשוק ה-AI המתפתח".
לוני ג׳אפי, שותף ב-Insight Partners: "מרבית הארגונים בונים כיום תכניות צמיחה וארגון מחדש סביב בינה מלאכותית, ואלו שעדיין לא עושים זאת חייבים להתחיל בהקדם".
לדברי רונה שגב, שותפה ב-TLV Partners: "תעשיות מגוונות בעולם מתעניינות בדרכים שונות להטמעה של יכולות בינה מלאכותית, החל בחומרה וכלה בפתרונות קצה שונים. אך על אף כוח המחשוב הרב והמגוון ועל אף התקדמות שוק הטכנולוגיה - ישנם עדיין פערים שמונעים עבודת AI יעילה".