חוק התמלוגים האוסטרלי מפחיד את גוגל: מאיימת לעצור את מנוע החיפוש ביבשת
אוסטרליה מקדמת חוק ראשון מסוגו בעולם שיחייב את ענקיות הטכנולוגיה לשלם תמלוגים לחברות תקשורת מקומיות על תכנים שהן מפרסמות. זאת לאחר צניחה של 75% בהכנסות המדיה המודפסת מפרסומות לטובת המדיה הדיגיטלית. בתגובה, החברות מאיימות להפסיק ולפעול באוסטרליה
בגוגל מאיימים להסיר באוסטרליה את מנוע החיפוש הפופולארי בשל הניסיון של הממשלה לחייב את ענקית הטכנולוגיה לחלוק בתמלוגים עם חברות התקשורת המקומיות.
- גוגל מגיבה לתביעה נגדה: ההסכם עם פייסבוק אינו מנוגד לכללי התחרות
- אחרי גוגל: גם אפל ואמזון מפסיקות את הקשר עם פרלר
- עובדי גוגל מתאגדים - לא בשביל התנאים אלא בשביל הערכים
אוסטרליה מקדמת חוק ראשון מסוגו בעולם שיחייב את חברות הטכנולוגיה הגדולות גוגל, פייסבוק ואחרות לשלם לחברות תקשורת מקומיות על התכנים החדשותיים שהן מפרסמות. בתגובה, החברות מאיימות כי החוק יגרום להן להפסיק ולפעול באוסטרליה. עם זאת, ראש הממשלה סקוט מוריסון אמר כי הממשלה לא תיכנע ל"איומים".
אוסטרליה אמנם לא נחשבת לשוק הגדול ביותר של גוגל, אך החוק המוצע נתפס כמבחן עולמי לאופן שבו ממשלות עלולות לנסות ולפקח על חברות הטכנולוגיה הגדולות.
מל סילבה, מנהלת גוגל באוסטרליה אמרה בשימוע בבית הנבחרים האוסטרלי כי החוק "לא ישים".
היא הוסיפה כי "אם הגרסה הזו תהפוך להיות חוק, היא לא תשאיר לנו ברירה אלא להפסיק את שירותי מנוע החיפוש באוסטרליה".
המחוקקים אמרו בתגובה כי מדובר ב"סחיטה" מצד גוגל והתנהגות בריונית כלפי אוסטרליה.
"זה יתפשט ברחבי העולם, אתם מתכוונים להסיר את השירותים שלכם מכל שוק? האם מדובר בעצירת התקדים?" הגיב הסנטור רקס פטריק.
במקביל, מוריסון הדגיש כי הממשלה מחויבת לקידום החוק השנה בפרלמנט. "אני רוצה להיות ברור, אוסטרליה קובעת את החוקים לדברים שאפשר לעשות באוסטרליה. זה נעשה בפרלמנט שלנו", אמר לעיתונאים.
הטענה מאחורי החוק היא שפלטפורמות הטכנולוגיה משיגות לקוחות מאנשים המעוניינים לקרוא את החדשות, ולכן עליהן לשלם לחברות החדשות סכום הוגן עבור התכנים.
לפי הממשלה האוסטרלית, התמיכה הפיננסית הזו נחוצה לתעשיית התקשורת במדינה, שכן תקשורת חזקה היא כלי חיוני בדמוקרטיה. מאז 2005 נרשמה צניחה של 75% בהכנסות המדיה המודפסת באוסטרליה מפרסומות, כך לפי הנתונים שפרסמה הממשלה.