מנכ"ל טוויטר: לחברות הטכנולוגיה יש יותר מדי כוח, אך טוב שחסמנו את טראמפ
ג'ק דורסי פרסם סדרה של 13 ציוצים בהם טען כי השיח המקוון המוביל לפגיעה בעולם הממשי מחייב נקיטת פעולות, גם אם מדובר בחסימת חשבון של דמות מעוררת מחלוקת ומיצרת תקדים מסוכן. בהמשך אף טען שאם מישהו לא מרוצה מטוויטר - הוא רשאי לפנות לשירותים מתחרים ולסייע לבלום את כוחן של הרשתות החברתיות
- אחרי טוויטר ופייסבוק: יוטיוב משעה את חשבונו של טראמפ
- הרשת החברתית פרלר היא רק טיפה בים של אתרי הסתה
- השתקת טראמפ: סממן מטריד למונופוליזם
בסדרה של 13 ציוצים שפרסם, טען דורסי כי השיח המקוון המוביל לפגיעה בעולם הממשי מחייב נקיטת פעולות, אפילו עם פעולה של חסימת חשבון מעוררת מחלוקת ו"מיצרת תקדים שלתחושתי הוא מסוכן". עוד כתב שאם חברה כמו טוויטר מקבלת החלטה שאינה לטעמם של אנשים, הם יכולים ללכת לאתרים אחרים, ובכך לעזור לבלום את הכוח שלה.
בשבוע שעבר בעקבות המהומות בגבעת הקפיטול בידי תומכיו של טראמפ, חסמו כמה חברות אינטרנט, ביניהן טוויטר, פייסבוק ויוטיוב, את חשבונו של הנשיא היוצא. "איני מאמין שזו הייתה פעולה מתואמת בין החברות", כתב דורסי. "רוב הסיכויים שהחברות הגיעו להחלטות שלהן וקיבלו חיזוקים מהפעולות של אחרים".
I do not celebrate or feel pride in our having to ban @realDonaldTrump from Twitter, or how we got here. After a clear warning we’d take this action, we made a decision with the best information we had based on threats to physical safety both on and off Twitter. Was this correct?
— jack (@jack) January 14, 2021
Having to take these actions fragment the public conversation. They divide us. They limit the potential for clarification, redemption, and learning. And sets a precedent I feel is dangerous: the power an individual or corporation has over a part of the global public conversation.
— jack (@jack) January 14, 2021
Yes, we all need to look critically at inconsistencies of our policy and enforcement. Yes, we need to look at how our service might incentivize distraction and harm. Yes, we need more transparency in our moderation operations. All this can’t erode a free and open global internet.
— jack (@jack) January 14, 2021
עם זאת, דורסי גרס כי קווי המדיניות הלא עקביים והיעדר שקיפות מערערים על המאמצים ליצור שוק פתוח. "הסיבה שיש לי כל כך הרבה תשוקה לביטקוין היא בעיקרה בגלל המודל שהמטבע מציג: טכנולוגיית אינטרנט בסיסית שאינה נשלטת או מושפעת על ידי אדם אחד או חברה אחת", הסביר. "זה מה שהאינטרנט רוצה להיות, ולאורך זמן, יותר ויותר חלקים באינטרנט יהפכו להיות כאלה".
בהתאם, ציין דורסי את פרויקט בלוסקי (Bluesky), שטוויטר מממנת ומטרתו למצוא "תקן מרוכז למדיה החברתית". לפי דורסי, הם מעסיקים כעת אנשים לפרויקט "והעבודה תתבצע לגמרי באמצעות שקיפות ציבורית".