$
חדשות טכנולוגיה

אינטל משיקה מערכת זיהוי פנים שפותחה בישראל

השימושים הפוטנציאליים של המערכת הם למשיכת כסף מכספומט באמצעות הפנים בלבד, החלפת תג עובד או כרטיס טיסה בשדה התעופה ופתיחת דלתות חכמות. לדברי החברה המערכת יודעת להתאים עצמה לשינויים בתווי הפנים של המשתמש. הפיתוח של המוצר בוצע בישראל על ידי חטיבת RealSense וקבוצת האינקובציה

רפאל קאהאן 18:5206.01.21

אינטל הודיעה היום (ד') על השקת פתרון זיהוי פנים חדש המיועד למנעולים חכמים, מערכות בקרת גישה, נקודות מכירה, כספומטים, קיוסקים ועוד. הטכנולוגיה שפותחה בישראל מיועדת לשימוש של לקוחות צד שלישי או יצרניות שמעוניינות להוסיף יכולות זיהוי פנים לעצמן, לשירותים שלהן או למוצרים שהן מוכרות.

 

 

 

המערכת מספקת שירות דומה מאוד למערכות כגון ווינדוס Hello במחשבי PC או FaceID באייפונים של אפל. לדברי אינטל, שיעור הזיהוי הכושל עומד על 1 למיליון - דומה מאוד לביצועי המערכת של אפל שנחשבת לאחת המובילות מבחינת אמינות.

 

אינטל לא מספקת את המוצר למשתמשי קצה, אלא רק למפעילי שירותים או יצרנים. כיוון שכך החברה גם לא מאחסנת או מעבדת מידע של המשתמשים - חידוד חשוב בימים אלה. הליך ההצטרפות פשוט למדי ואינו מצריך הגדרות רשת. בחברה הציגו מספר תסריטי שימוש פוטנציאליים, כמו למשל משיכת כסף מהכספומט באמצעות הפנים בלבד, החלפת תג העובד או כרטיס הטיסה בשדה התעופה. גם דלתות חכמות יוכלו לאפשר כניסה על בסיס זיהוי פנים במקום מנעול ומפתח.

 

המערכת לזיהוי פנים של אינטל. מורכבת מחיישן ומצלמה המערכת לזיהוי פנים של אינטל. מורכבת מחיישן ומצלמה צילום: אינטל

 

רילסנס, חיישן המצלמה וזיהוי הפנים של אינטל רילסנס, חיישן המצלמה וזיהוי הפנים של אינטל צילום: אינטל

 

המוצר מכונה Intel RealSense ID ומשלב חיישן עומק (depth sensor) עם רשת נוירונים ושבב אבטחה המצפין ומעבד את נתוני המשתמש. בחברה מוסיפים שעל מנת להבטיח שימוש לטווח הארוך המערכת מסוגלת להתאים את עצמה לשינויים בתווי הפנים של המשתמש, למשל בשיער הפנים או שימוש במשקפיים. המערכת פועלת בתנאי תאורה שונים ועם מגוון רחב של גבהים וגווני עור.

 

אינטל הוסיפה טכנולוגיית anti-spoofing המגינה מפני ניסיונות כניסה של מתחזים העושים שימוש בתמונות, סרטונים או מסכות. מדובר בנקודת תורפה ידועה שפגמה מאוד באמינות מערכות זיהוי הפנים המוקדמות. כדי להגן על פרטיות המשתמשים המערכת מעבדת את המידע והנתונים כגון תמונות הפנים באופן מקומי ומצפינה את הכול. הזיהוי יתבצע רק אם קודם לכן האדם נרשם לשירות.

 

"הפיתוח של המוצר בוצע בישראל על ידי חטיבת RealSense וקבוצת האינקובציה", הסביר ל"כלכליסט" שגיא בן משה, סגן נשיא תאגידי ומנכ"ל Emerging Growth and Incubation. "אנחנו לא מתכננים למכור אותה ליצרני PC או עבור סמארטפונים. היא תהיה זמינה כבר במרץ הקרוב ותתבסס על ערכה שתעלה 99 דולר ללקוח".

 

אם המידע מאוחסן מקומית על השבב, כיצד ניתן יהיה למשל להשתמש בו במיקומים שונים? המשתמש יצטרך להירשם בכל פעם מחדש?

ניתן יהיה לחבר את המערכת עם שירות ענן חיצוני למשל. אבל מדובר בפתרון שתלוי בצרכים של הלקוח. אנו לא מאחסנים מידע.

 

השימוש במערכות זיהוי פנים הפך בשנים האחרונות לאמצעי הזדהות נפוץ ביותר. ואולם בלא מעט מקרים התברר שהן שימשו ליותר ממה שחשבו המשתמשים. בעיקר במדינות בהן הפרטיות אינה נר לעיני ממשלותיהן או אפילו במדינות דמוקרטיות. כך למשל זיהוי פנים שימש לא מעט את המשטרה בארה"ב לזיהוי חשודים דרך הרשתות החברתיות למשל וזאת ללא שקיבלו אישור שופט. ייאמר לזכות אינטל שהיא ניסתה לספק את כל האמצעים לשלוט במידע ולמנוע את שימושו לרעה. אך אין זה מונע שיכול מאוד להיות שמישהו בעתיד ימצא דרך כזו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x