מערך הסייבר ומומחי בן גוריון נאבקים בפריצת אבטחה מתמשכת לשרתי האוניברסיטה
הפריצה לשרתי האוניברסיטה החלה אתמול ומטרתה אינה ידועה לאנשי הסגל, לעת עתה החומרים אליהם הגיעו הפורצים אינם נחשבים רגישים. אבטחת הסייבר נחשב לאחד התחומים שהאוניברסיטה מתמחה בהם
- צ'ק פוינט: זינוק של 25% במתקפות סייבר על מוסדות רפואיים בישראל בסוף 2020
- הפעילות הסודית של קבוצת הסייבר רייזון נחשפת
- הטכנולוגיה סייעה לשרוד את המגפה, אבל מה ההשלכות?
האוניברסיטה הודיעה היום (ד') לסגל ולסטודנטים כי איתרה פריצת סייבר למספר שרתים. האירוע זוהה אתמול במסגרת סריקות תקופתיות שעורכת האוניברסיטה בשיתוף מערך הסייבר הלאומי. בשלב זה האוניברסיטה ממשיכה לעבוד כרגיל למעט קשיים נקודתיים ולא ידוע על נזק משמעותי לשרתים, אך הנושא ממשיך להיבדק. עד כה המידע היחיד שידוע שדלף לפורצים הוא רשימת חלוקת הקורסים לכיתות שאינה נחשבת למידע רגיש אך נבדקת האפשרות כי נלקח מידע נוסף. כמו כן, נוקטת האוניברסיטה בצעדי מנע מחשש לתקיפות נוספות.
בעקבות חשיפת הפריצה הוקם צוות משולב של חוקרים ממערך הסייבר הלאומי ומאגף טכנולוגיות, חדשנות ודיגיטל באוניברסיטת בן-גוריון. הצוות נקט בפעולות כדי לנסות למנוע זליגת מידע ופועל בשעה זו לבלימת האירוע ולמזעור נזקיו. במקביל עורך הצוות סריקה יסודית של כלל שרתי האוניברסיטה בכדי לבדוק אם היו חדירות נוספות ולוודא את איתנות ההגנות על שירותי המחשוב והשרתים.
בשלב זה המערכות הקשורות לשירות לסטודנטים, הלמידה האקדמית מרחוק, הגישה למאגרי המידע האקדמיים, המבחנים והעבודה המחקרית – ממשיכות לפעול כרגיל.
נשיא אוניברסיטת בן-גוריון, פרופסור דניאל חיימוביץ ציין במכתב שהוציא היום לחברי הסגל ולסטודנטים כי "אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כמו מוסדות אחרים ברחבי העולם, היא מטרה איכותית לתוקפי הסייבר. יכולות הסייבר שלנו, ביחד עם מערך הסייבר הלאומי, זיהו את החדירה למערכות שלנו, ופועלים כדי לטפל בה במהירות האפשרית ולצמצם את הנזק הפוטנציאלי".
לדבריו, "מדובר באירוע חמור ובראש מעייני כרגע עומד הצורך לבלימת החדירה ולחיזוק ההגנה על המערך הדיגיטלי ושרתי האוניברסיטה בכל האמצעים הנדרשים. לא נחסוך במשאבים לשם כך". חיימוביץ ציין ש"במקביל הנחיתי להקים כבר עכשיו צוות נפרד להפקת לקחים והמלצות להמשך, על מנת לוודא שאירועים כאלה לא יחזרו על עצמם".