$
סטארט-אפ+

אלה הפיתוחים שישולבו בחיי היום־יום שלנו

הפחתת הסיכונים לדחיית שתלים בגוף, הנגשת מידע להשקעות בנדל”ן ורשת הגנה בזמן אמת לנשים החוות אלימות — אלה הם רק חלק מהפיתוחים של 15 המיזמים שעלו לשלב חצי הגמר בתחרות +StartUp של כלכליסט ופועלים היי־טק ויתחרו על מקום בתחרות הגמר

מאיר אורבך 08:1914.12.20

חמש עשרה חברות עלו לשלב חצי הגמר בתחרות +StartUp של “כלכליסט” בחסות פועלים הייטק, ויתחרו על מקום בתחרות הגמר. נציג מכל חברה עשה פיץ' בן שלוש דקות שבו הציג את המיזם שלו, ולאחר מכן ענה על שאלות השופטים. בת־שבע משה, ראש תחום פועלים הייטק בבנק הפועלים, פתחה את התחרות ונשאה דברי ברכה.

 

 

 

חבר השופטים כלל את אתי בן זאב, משנה למנכ”ל, הממונה על חטיבת טכנולוגיה ומחשוב, בנק הפועלים; נטהלי רפואה, שותפה ב־Viola Growth; עמנואל תימור, שותף ב־Vertex Venture; סיגלית קלימובסקי, שותפה ב־Grove Ventures; איל איצקוביץ, שותף מנהל ב־Pitango First; יובל כהן, שותף מייסד ב־StageOne Ventures; נטע־לי נדיבי, שותפה ב־Triventures; נופר עמיקם, שותפה ב־Glilot Capital Partners; רותם אלדר, שותף מנהל ב־10D.

 

השבוע ישוקללו הצבעות השופטים וחמש חברות ייבחרו ויוזמנו להגיע לשלב הגמר שיתקיים ב־24 בדצמבר, שבו יתקיים תהליך סינון נוסף וייבחר הסטארט־אפ החדשני ביותר לשנת 2020. לזוכים במקום הראשון והשני יוענקו פרסים כספיים וכן שעות ליווי יועץ מומחה, חבילת פרסום ב”כלכליסט דיגיטל”, שעות משרד בחלל עבודה שיתופי של mixer ועוד.

 

Agora

ניהול השקעות נדל”ן

החברה פיתחה מערכת שמיועדת לניהול השקעות נדל"ן פרטיות. עם המשקיעים בחברה הצעירה נמנים רן שריג ואפי כהן, מייסדי דאטורמה; שרית פירון, מנהלת בקרן הון הסיכון של Team8; דורון מאירסדורף, מנכ"ל סטורדוט; וחנן מור מקבוצת מור ו־Fusion LA.

 

Lightspin

הגנה על תשתית ענן

החברה, שהשלימה לאחרונה גיוס סיד של 4 מיליון דולר, פיתחה טכנולוגיה שנועדה לסייע לארגונים להגן על תשתית הענן שלהם ולקדם תהליך טרנספורמציה דיגיטלית.

 

טכנולוגיות ענן ממשיכות להתפתח בקצב מסחרר ומאפשרות חדשנות ויכולות עסקיות מפותחות, אך התקדמות זו מביאה עמה גם אתגרים חדשים לצוותי אבטחת המידע, המתמודדים עם מחסור במשאבים ובניסיון לצד נפח עצום של התראות ללא תיעדוף אפקטיבי. ככל שסביבת הענן הופכת לדינמית יותר, צוותים נוספים נדרשים כדי לעדכן ולשמר את יכולות המערכת. תנאים אלו מובילים לעתים לביזור הראות והשליטה של תשתית הענן, מה שמשאיר ארגונים חשופים להתקפות זדוניות על רקע חולשות הולכות וגדלות בהגדרות.

 

המיזמים שעלו לשלב חצי הגמר בתחרות + StartUp המיזמים שעלו לשלב חצי הגמר בתחרות + StartUp

 

 

Suridata.ai

קריאה והבנה של טקסט

החברה פיתחה מערכת המבוססת על טכנולוגיית בינה מלאכותית מתחום עיבוד השפה (NLP), המדמה יכולות אנושיות בקריאה וזיהוי טקסט והבנת המשמעות שלו. הטכנולוגיה הייחודית מאפשרת לארגונים לאתר, לזהות ולסווג מידע רגיש ייחודי לארגון שלהם בפשטות, במהירות וללא מעורבות אנושית או תהליכים ידניים. המערכת מתחברת למקורות המידע בארגון בצורה פשוטה, סורקת ומנתחת אותם ומזהה מידע רגיש דומה ברחבי הארגון כדי לאפשר שליטה והגנה על המידע.

 

Lynx.MD

הנגשת מידע רפואי

החברה, שהוקמה ב־2018 על ידי עומר דרור, אופיר פרחי וד”ר רוברט אייזדורפר, פיתחה פלטפורמת SaaS, שמאפשרת לארגוני בריאות לנצל את המידע הרפואי שנאסף אצלם לאורך זמן ולהנגיש אותו בצורה מאובטחת ומשמרת פרטיות לפיתוח תרופות, מכשור רפואי ודיאגנוזה מבוססת בינה מלאכותית, ובכך לקצר את משך התהליך לאישור FDA המבוסס על Real world evidence. החברה עובדת כיום עם מספר בתי חולים בישראל ובארצות הברית, והיא מצויה בתהליכים מתקדמים עם עוד מספר גופי בריאות מרכזיים בארץ ובחו”ל.

 

בעזרתה ארגוני הבריאות יכולים לשתף מידע מכל סוג (הן מידע טבלאי כמו בדיקות, אבחנות ופרוצדורות והן מידע לא מובנה כמו וידאו, תמונות ומידע גנטי) עם חברות חיצוניות, והמידע נשאר בשליטת ארגון הבריאות. בחברה מועסקים כיום 12 עובדים, מרביתם אנשי מחקר ופיתוח.

 

Plantt

ייעול שירות לקוחות

החברה, שהוקמה ב־2019 על ידי דן לשם ואיתמר אייזיק (יוצאי אורקם), עוזרת לחברות לייעל את שירות הלקוחות ואת חוויית הלקוח. הטכנולוגיה מנתחת שיחות קודמות של החברה עם הלקוחות שלה ומנתחת דפוסי התנהגות של משתמשים כדי לאתר צווארי בקבוק ואת הבעיות הנפוצות בקרב הלקוחות. על ידי מיפוי מדויק של חוויית הלקוח, חברות יכולות לזהות בזמן אמת את צורכי הלקוח, להעניק שירות בצורה פרו־אקטיבית ואוטומטית, ולחסוך בכך כסף רב ולהגדיל את המכירות. היא מעסיקה היום עשרה עובדים, ומטה החברה נמצא בתל אביב.

 

המיזמים שעלו לשלב חצי הגמר בתחרות + StartUp המיזמים שעלו לשלב חצי הגמר בתחרות + StartUp

 

 

Matricelf

שתלים של רקמות ואיברים

החברה הביוטכנולוגית, שהוקמה ב־2019 על בסיס טכנולוגיה שפותחה באוניברסיטת תל אביב, פועלת בתחום של רפואה רגנרטיבית והנדסת רקמות. החברה מפתחת פלטפורמה לייצור והדפסה בתלת־ממד של שתלים אוטולוגיים של רקמות ואיברים. השתלים בנויים מפיגום (מטריקס) ותאים שמקורם במטופל עצמו, שמפחיתים את הסיכון לדחיית השתל. השתלים הציגו תוצאות פרה־קליניות טובות במספר מחלות כגון אוטם בשריר הלב ופרקינסון. הטכנולוגיה של החברה שימשה להדפסת תלת־ממד של הלב האנושי הראשון בהיסטוריה. כאינדיקציה טיפולית ראשונה מפתחת החברה שתלים מוטוריים למשותקים שבעייתם נובעת מפציעות בחוט השדרה, והיא מתכננת ניסוי ראשון בבני אדם לקראת סוף 2023. החברה מעסיקה היום שבעה עובדים.

 

Gina Life Diagnostics

אבחון מוקדם של סרטן

החברה, שהחלה לפעול בינואר השנה, מפתחת טכנולוגיות בתחום בריאות האישה, והחלה לפתח בדיקה לאבחון מוקדם של סרטן השחלות. הלקוחות הפוטנציאליים הן נשים בסיכון מוגבר לסרטן השחלות, כמו נשאיות של מוטציות בגן BRCA, נשים עם היסטוריה משפחתית של סרטן השחלות, שד, מעי גס ולבלב, ונשים בפוסט־מנופאוזה. החברה מעסיקה שני עובדים.

 

Peech

יצירת וידאו אוטומטי

החברה, שנוסדה במאי השנה על ידי דניאל דפני וג'ונתן עמית־קנארק, פיתחה כלי ליצירת וידאו אוטומטי לחלוטין. עמית־קנארק היה בחברת קלטורה והפך ל־CTO של פיצ'. שני המייסדים הם מקצועני וידאו, ושילבו ביחד ידע בעריכת וידאו, בהזרמת וידאו וענן. החברה השתתפה ב־WOSNA, מאיץ הנשים של Startup Nation.

 

Lagoon

מידע על אפשרויות השקעה

החברה, שנוסדה בפברואר השנה, פיתחה פלטפורמה ללא קוד למשקיעים מקצועיים, המאפשרת לקבל מידע ותובנות לאפשרויות השקעה. לקרן יש כבר מספר לקוחות, לרבות קרן גידור המשקיעה בתחום הנדל”ן בארצות הברית וכן שלושה פיילוטים בחברות בישראל, בארצות הברית ובסינגפור. החברה פועלת בתל אביב ומעסיקה שישה עובדים וארבעה יועצים.

 

Appwrite

קוד פתוח לארגונים

החברה נוסדה באוקטובר 2019 כמוצר בקוד פתוח לחלוטין, המיועד בעיקר למפתחים עצמאים, אך עם התקדמות הפיתוח הוא התכוונן יותר ויותר לארגונים. למוצר כיום יש קהילה של כ־4,500 מפתחים מכל העולם בקצב גדילה מהיר במיוחד. לפרויקט הקוד הפתוח יש מעל 200 תורמי קוד ועוד רבים שעוזרים להרחיב את ה־Knowledge Base סביב המוצר בדמות פוסטים כתובים, מדריכי וידאו ואפילו ספר אחד. החברה השלימה גיוס ראשוני לאחרונה, היא מעסיקה שני עובדים ושוכרת חדשים.

 

Crowdvocate

תמיכה במערכי מכירות

המוצר מאפשר לחברות טכנולוגיה להפוך לקוחות עסקיים לשגרירים ומנוע צמיחה. דרך ידע עמוק על כל משתמש עסקי, ויצירת תוכנית שיווק והנעה אישית החברה מעודדת לקוחות להפוך לשגרירי מוצר, ובעצם להיות משווקים של המוצר, ולתמוך בתהליכי מכירה לעסקים אחרים. המוצר מאפשר להגדיל נאמנות לקוח עסקי, ולייצר מערכת יחסים דיגיטלית שמשפיע על צמיחה בשימוש ובהכנסות במקביל לייצור ערכים עבור המשתמש/לקוח.

 

המיזמים שעלו לשלב חצי הגמר בתחרות + StartUp המיזמים שעלו לשלב חצי הגמר בתחרות + StartUp

 

 

Lend AI

הנגשת מידע להשקעות נדל”ן

החברה, שהוקמה ב־2019, פיתחה פתרון מקיף המטפל בבעיות כל התהליך הכרוך בהשקעת נדל”ן בארצות הברית, החל מאיתור נכס, דרך כל תהליך העסקה, העמדת ההלוואה, חיתום ההלוואה וכן ניהול ההלוואה והנכס לכל אורך חיי המשכנתא. החברה מעסיקה כיום שמונה עובדים במשרה מלאה ומגייסת עוד בימים אלו. היא עובדת במודל של B2B2C וכיום יש לה מעל 40 שותפי שיווק הפעילים ב־12 מדינות בארצות הברית ומייצגים אלפי לקוחות פוטנציאליים. החברה פעילה ועם לקוחות משלמים.

 

Dealtale

ניתוח נתוני לקוח

החברה, שהוקמה השנה, מאפשרת לצוותי שיווק, מכירות ותמיכה לתחקר נתונים ברמת הלקוח ממספר רב של מקורות מידע ללא צורך בכתיבת קוד. החברה נותנת פתרון למצב שבו נתוני הלקוח מפוזרים בפלטפורמות כמו CRM, מערכות שיווק ופרסום שונות, מערכות תמיכה ועוד. את המידע היא שואבת מהמערכות ומאפשרת לנתח את נקודות המגע של הלקוח בקלות, במהירות וללא צורך בידע טכני. לחברה ארבעה עובדים.

 

+Genetika

התאמת תרופות לחולי דיכאון

החברה הוקמה ב־2018 על ידי טליה כהן סולל ודפנה לייפנפלד, בעלות ניסיון רב שנים בפיתוח ומסחור של טכנלוגיות רפואה מותאמת אישית, במטרה לפתח בדיקה להתאמה מיטבית של תרופות לחולי דיכאון. הלקוחות הפוטנציאלים של החברה הם ארגונים רפואיים, כולל בתי חולים, רופאים, חברות ביטוח וכן החולים עצמם וחברות פארמה המפתחות תרופות נוגדות דיכאון שיוכלו לנצל את הבדיקה הייחודית לזירוז תהליך הפיתוח הקליני של התרופה. החברה מעסיקה כיום שבעה עובדים במשרה מלאה וממוקמת בכפר ההייטק בירושלים.

 

SafeUP

מאבק באלימות נגד נשים

החברה מספקת רשת ביטחון לנשים באמצעות אפליקציה שבה 10,000 שומרות ישראליות זמינות בכל מקום ובכל שעה במטרה לשפר את הביטחון האישי של נשים ולהיאבק בתופעת האלימות נגד נשים. כשמשתמשת חשה בסיכון היא קוראת לשלוש שומרות קרובות שתומכות בה בווידאו, בהגעה פיזית או בליווי המשטרה עד לפתרון והחזרת המשתמשת למצב בטוח. לחברה יש כיום שישה עובדים, חמישה מתמחים ו־22 מתנדבות. עם לקחותיהם נמנות עיריית תל אביב ועיריית ירוחם.

x