בלעדי לכלכליסט
חברה סינית תשקיע 106 מיליון דולר במוליכים למחצה של אינואיטיב
החברה הישראלית, שייסדו שלמה גדות ודור צפניוק, מפתחת שבבים לתחום הראייה התלת־ממדית. גדות: "אני מקווה שההשקעה הזאת תביא בעקבותיה שיתופי פעולה של חברות ישראליות נוספות עם השוק הסיני הענק"
השקעת ענק סינית בחברה ישראלית. ל"כלכליסט" נודע כי החברה הסינית ייניו מיקרואלקטרוניקס (Yinniu Microelectronics) השקיעה 106 מיליון דולר בחברת אינואיטיב (Inuitive), הישראלית של היזמים שלמה גדות ודור צפניוק. החברה הסינית מורכבת מקונסצורסיום של חברות שמשמשות כלקוחות של אינואיטיב. החברה, שנוסדה ב־2012, גייסה עד כה 103 מיליון דולר, וההשקעה הסינית מכפילה למעשה את כספי הגיוס שלה.
- יורם טורבוביץ' מונה ליו"ר החדש של דסק"ש
- פז אישרה את מינוי הראל לוקר ליו"ר החברה
- התעשייה האווירית לא תמכור בהנפקה מניות בארה"ב
אינואיטיב מפתחת שבבים לתחום הראייה התלת־ממדית, ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית. השבבים שלה מפתחת משולבים במשקפי מציאות מדומה, רחפנים, מערכות לזיהוי פנים, מצלמות חכמות ועוד. השבבים מעניקים למעשה את היכולת לנתח את הסביבה בדומה לאדם.
אינואיטיב מעסיקה 65 עובדים, רובם ברעננה. כמו כן יש לחברה סניף בשנזן, סין, שיועבר לשנחאי בעקבות ההשקעה.
שלמה גדות הוא המייסד של חברת מודם ארט שנמכרה לאגיר סיסטמס ב־2005 תמורת 145 מיליון דולר. אקזיט נוסף שלו היה בפרסלו שנמכרה לברודקום תמורת 100 מיליון דולר. אינואיטיב היא החברה השלישית שהוא מקים. החברה הסינית יוצגה בידי עוה"ד יואב שדה, מירי שליט ואורי חרג ממשרד מיתר.
"במשך שנתיים נסעתי מדי חודש לסין, עד שהגיעה הקורונה. העסקה הזאת היא תוצאה של המאמץ הזה", אמר גדות ל"כלכליסט". "תחום השבבים לראייה ממוחשבת תלת־ממדית ובינה מלאכותית מעניין מאוד את הסינים היום. חלק מהם לקוחות גדולים שלנו וההשקעה הזו היא מאוד אסטרטגית מבחינתם".
ומה היתרון מבחינתכם?
"זה יכול להביא אותנו לשוק הסיני הגדול. הם חושבים שאפשר להנפיק אותנו בשוק הסיני בשווי פנטסטי".
כאמור, עד היום גייסה אינואיטיב 103 מיליון דולר ועשתה זאת בארבעה סבבים. בעבר פורסם כי סופטבנק היפנית חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם אינואיטיב.
שמות החברות הסיניות שמרכיבות את הקונסצורסיום לא נמסר, אך נודע כי ההשקעה הושלמה והכסף עבר לקופת החברה. לדברי עו"ד שדה זוהי אחת ההשקעות הגדולות של חברות בסין בחברה ישראלית בשנים האחרונות.
בעבר פורסם כי משקיעים מרכזיים באינואיטיב הם קרן 7Main של משפחת ורטהיימר; זרוע ההשקעות של חברת דויטשה טלקום; משפחת חורש שמייצגים את טויוטה בישראל; וזרוע ההשקעות של חברת פוקסקון, אחת מיצרניות האלקטרוניקה הגדולות בעולם.
גדות מודה כי הקורונה פגעה גם באינואיטיב, שעדיין לא הגיעה לרווחיות. "אני מקווה שבאמצעות ההשקעה נצליח להוות דוגמה לכך שיזמות ישראלית מוצאת את דרכה אל השוק הסיני הענק ותביא בעקבותיה הצלחה ענקית לאינואיטיב ושיתופי פעולה של חברות ישראליות נוספות עם השוק הסיני".
יו"ר Yinniu Microelectronics קו קוואן צ'נג מסר: "אין לנו ספק ששיתוף פעולה עם חברות ישראליות ישא פירות בשנים הבאות. אנחנו עוקבים אחרי התעשיה הישראלית ועתה הגיעה השעה לשיתוף פעולה נוסף בתחום השבבים".