חברת AI21 Labs של אמנון שעשוע גייסה 25 מיליון דולר
החברה פיתחה כלי כתיבה המבוסס על בינה מלאכותית שמסוגל להבין הקשים ומשמעויות מורכבות. הכסף שגויס יסייע לחברה להמשך פיתוח המוצר והפצתו במקביל להמשך המחקר
חברת הסטארט-אפ הישראלית AI21 Labs גייסה 25 מיליון דולר בסבב A. את סבב הובילה פיטנגו פירסט, קרן הסיד של פיטנגו, משקיעים נוספים כוללים את TPY Capital הישראלית. החברה הוקמה ב-2018 ובראשה עומדים יואב שוהם, אמנון שעשוע ואורי גושן. מטה החברה נמצא בתל אביב והיא מעסיקה 40 עובדים. לפני כן ב-2019 גייסה החברה 9.5 מיליון דולר מאותם המשקיעים.
- ורביט הישראלית גייסה 60 מיליון דולר
- בילד סקיוריטי גייסה 6 מיליון דולר ממנכ"ל CrowdStrike
- חברת Fireblocks גייסה 30 מיליון דולר ממייסד Coinbase
המוצר הראשון של החברה, Wordtune, הוא כלי הכתיבה המבוסס על בינה מלאכותית, אשר מסוגל להבין הקשרים ומשמעויות. בשיחה עם כלכליסט מספר אורי גושן, אחד ממייסדי החברה ומנכ"ל משותף: "אנחנו רוצים לשנות את הדרך בה אנשים כותבים באמצעות בבינה מלאכותית. בעזרת תוסף לדפדפן הכרום המערכת שלנו מייצרת משפטים ודרכים נוספות להתבטא. הכלי מוצע בגרסה חינמית וגרסה מתקדמת בתשלום".
"זו ממש מהפכה. תחום הכתיבה והקריאה הוא אוניברסלי ואפשר לעזור בו בצורה משמעותית ולשנות תהיליכים", אומר אורי גושן. "יש שוק ענק של אנשים שאינם דוברי אנגלית כשפת אם והכלי הזה יסייע להם. אנחנו חברה שמצד אחד היא מעבדת מחקר ברמה אקדמאית ומצד שני חברה מסחרית עם שאיפות. נשקיע באמצעות הגיוס בהמשך פיתוח המוצר והפצתו והמשך המחקר".
"אנו בתחילתו של המסע ליצירת פתרונות בינה מלאכותית שישנו את תפיסותינו לגבי קריאה וכתיבה", מסר פרופ' יואב שוהם, מייסד שותף ומנכ"ל משותף ב- AI21. "יש לנו את הצוות ואת החזון הנחוצים למשחק במגרש השמור לרוב לענקי הטכנולוגיה, יחד עם חדשנות עמוקה ומוצרים שהוכיחו את עצמם בשטח".
אייל ניב, שותף מנהל בפיטנגו פירסט וחבר בדירקטוריון החברה מסר: "AI21 Labs ממוקדים ביצירת פתרונות בינה מלאכותית, שהשפעתם על התקשורת האנושית עשויה להשתוות לזו של מכבש הדפוס של גוטנברג".
בחודש שעבר השיקה AI21 Labs את המוצר הראשון שלה Wordtune שנולד מפריצות דרך בתחום הבינה המלאכותית המתפקדת כעוזרת אישית בתהליך הכתיבה ועוזרת לכותב למצוא את המילים הנכונות. היא לא עוד תוכנה לתיקון איות ודקדוק. היא ממש עוזרת למשתמש לנסח מחדש משפטים שלמים בפורמט שיבחר - יומיומי, רשמי, מתומצת או רחב יריעה. שימושים נוספים כוללים "על קצה הלשון" לאיתור מילים חמקמקות, "הדבקה חכמה" המשלבת טקסט חדש לתוך טקסט קיים באופן נקי וחלק, ועוד.