$
הייטק והון סיכון

חברת Fireblocks גייסה 30 מיליון דולר ממייסד Coinbase

חברת הסטארט-אפ הישראלית מפתחת תשתית מאובטחת למסחר במטבעות קריפטוגרפיות. החברה תשתמש בהון שגויס כדי להכפיל את מצבת העובדים במהלך שנת 2021. סך גיוסי ההון של החברה עומד על 46 מיליון דולר

מאיר אורבך 16:0318.11.20
חברת הסטארט-אפ הישראלית פיירבלוקס (Fireblocks), המפתחת תשתית מאובטחת לתשתיות קריפטוגרפיות, גייסה 30 מיליון דולר בסבב גיוס שני (B), שהביא את סך גיוסי ההון של החברה ל-46 מיליון דולר. קרן פרדיגם (Paradigm) הובילה את הגיוס והשתתפו בו המשקיעים הקיימים: Tenaya Capital, Swisscom, Galaxy Digital, Digital Currency Group - DCG ו-Cedar Hill Capital וקרן ההשקעות Cyberstarts של גילי רענן בה מושקעים שלמה קרמר ומיקי בודאי, בנוסף גם מייסדי ארמיס יבגני דיברוב ונדיר יזרעאלי נוספו למשקיעים בחברה. 

 

במקביל להשלמת הגיוס הצטרף פרד ארסאם (Fred Ehrsam) למועצת המנהלים של פיירבלוקס. פרד הוא שותף מנהל בפרדיגם והמייסד של ענקית הקריפטו Coinbase. כמו כן, צירפה החברה לשורותיה את מאט מאלוני כסגן נשיא למכירות גלובליות, לשעבר סמנכ"ל בחברת סיסקו העולמית.

 

פיירבלוקס מעסיקה כיום 75 עובדים בישראל ובעולם, כ-50 מהם במרכז הפיתוח והמחקר בתל אביב. החברה תשתמש בהון שגויס כדי להכפיל את מצבת העובדים במהלך שנת 2021 ל-150 עובדים, מספר המפתחים בישראל יוכפל ל-100 וכן יורחבו צוותי השיווק והמכירות בארץ ובעולם.

 

החברה הוקמה בשנת 2018 על ידי שלושה יזמי הייטק: מיכאל שאולוב, מנכ"ל שהקים את חברת Lacoon Mobile Security ומכר אותה לחברת צ'ק-פוינט לפני חמש שנים ב-100 מיליון דולר, עידן עפרת, סמנכ״ל טכנולוגיות שהיה ממייסדי C4 Security אשר נרכשה על ידי אלביט מערכות, ופבל ברנגולץ, סגן נשיא למו"פ שהיה סמנכ"ל R&D ב- Safend אשר נרכשה על ידי Wave Systems. החברה ממוקמת בתל אביב וכוללת מרכז פיתוח והמחקר של החברה יחד עם משרדים נוספים בניו יורק, הונג קונג וסינגפור.

מייסדי פיירבלוקס. מימין: עידן עפרת, מיכאל שאולוב ופבל ברנגולץ מייסדי פיירבלוקס. מימין: עידן עפרת, מיכאל שאולוב ופבל ברנגולץ צילום: יוסי זליגר

 

בשיחה עם כלכליסט אומר מיכאל שאולוב: "במהלך הרבעון השלישי של 2020 נרשמה צמיחה של 533% במצבת הלקוחות שלנו. "שוק הנכסים הדיגיטליים מתפתח בקצב מהיר בכל רחבי העולם וגיוס ההון יאפשר לנו להגדיל את מחלקת המו"פ ואת צוותי השיווק והמכירות שיובילו את הרחבת מעטפת החדשנות של המוצר ואת צמיחת בסיס הלקוחות באזורים גיאוגרפיים חשובים".

 

הרשת של פיירבלוקס כוללת היום יותר מ-160 גופים מוסדיים פעילים לרבות ספקי הנזילות הגדולים ביותר בעולם הקריפטו כדוגמת: B2C2, Galaxy, Amber ו-Three Arrows.

 

"זה היה רק עניין של זמן עד שהביטקוין יצמח תוך כדי משבר כלשהו", אומר שאולוב, "אבל לא חשבנו מעולם שזה יהיה בעקבות נגיף הקורונה. עבור האנשים הפרטיים שווה השקעה כיום בביטקוין וכל מטבעות הקריפטו האחרים. הן פלטפורמות שעליהם מפעילים יישומים פיננסים וכיום מדובר בפעילות של עשרות מיליארדי דולרים. בארץ קצת נמצאים מאחור בתחום של הביטקוין. בלונדון , ניו יורק וערים נוספות זה נחשב לאחד הנכסים המובילים להשקעה. כיום אפילו פייפאל מאפשרת להשתמש בביטקוין וגם הרבה חברות קונות ביטקוין להגנה פיננסית.

 

"אנחנו מספקים תשתית פיננסית מאובטחת לארגונים שרוצים להיכנס לעולם הזה. התשתית שלנו מספקת שני דברים עיקריים: תשתית ארנקים ותשתית העברות כספים. כאשר מעבירים מטבעות אחרי מסחר או לצורכי תשלום אנו דואגים שהכל יגיע מצד אחד לצד השני בביטחות. 15 מיליארד דולר נאבדו בעבר בגלל פריצות ואנחנו מנסים להבטיח שזה לא יקרה". אמר.

 

על נושא האבטחה בסוגיית המטבעות הדיגיטליים הוסיף: "כשהייתי בצ'קפוינט חקרנו התקפה בדרום קוריאה לאחר שצפון קוריאה גנבה 200 מיליון דולר בביטקוין במתקפה אחת. לא היתה מדינה תשתית טובה ואז פרצו ונוצר המוניטין הרע. אנחנו בנינו מערכת שכוללת מספר שכבות של אבטחה. יש לנו כוח אדם איכותי מאוד בעולם הסייבר עם פריצות דרך בעולם הקריפטוגרפי שיכולה לרוץ גם בענן, החלק השני המערכת נבדקת כל הזמן על ידי בדיקות חדירה אלינו ואף יש לנו ביטוח שמגן גם מפני סייבר והונאה".

 

מיכאל שאולוב מנכ"ל פיירבלוקס מיכאל שאולוב מנכ"ל פיירבלוקס צילום: אינה שניידר

 

"הביטקוין הפך להיות מטבע לגיטימי ולא הולך להיעלם ואין לי מושג לאיזה רמת מחיר יגיע, אבל כסוג של נכס הוא מאוד מזכיר זהב שיישאר לתקופה הנראת לעין. אני מאמין שהגיע הזמן של הבלוקצ'יין שתוך מספר לא רב של שנים יהפוך להיות טכנולוגיה לגיטימית ולא רק בסיס לביטקוין".

 

מהחברה נמסר שמאז השקתה בחודש יוני 2019 התשתית של פיירבלוקס העבירה נכסים דיגיטליים בשווי של 150 מיליארד דולר עבור ארגונים ולקוחות מוסדיים באירופה וצפון אמריקה. השימוש בתשתית ארנק מבוססת MPC וברשת של פיירבלוקס לצורך שמירה מאובטחת והעברות, איפשר לחברות כמו Revolut, Celsius, BlockFi, PrimeTrust, Genesis, Nexo וחברות נוספות להשיק באופן מאובטח שירותי קריפטו או להרחיב שירותים קיימים.

 

פרד ארסאם, שותף מנהל בקרן פרדיגם ומייסד ענקית הקריפטו, Coinbase מסר: "פיירבלוקס הפכה להיות התשתית המובילה לכל ארגון פיננסי שמחפש להתחיל או להרחיב פעילות בקריפטו ונכסים דיגיטליים. הצמיחה בכמות הלקוחות שהחברה ראתה בשנה האחרונה מעידה על הערך העצום והמיידי שהיא מייצרת".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x