אינסטגרם חושפת גרסת לייט לאנדרואיד שפותחה בישראל
גרסת הלייט פותחה בהובלת מרכז המו"פ של החברה בתל אביב במטרה לספק למשתמשים פיצ'רים מרכזיים של הרשת החברתית ללא קשר למכשיר או הפלטפורמה בה הם משתמשים
פייסבוק החלה לבחון גרסה חדשה של אינסטגרם לייט לאנדרואיד, שפותחה בהובלת במרכז המו"פ של החברה בתל אביב – כך חשפה היום (ג') פייסבוק באירוע מקוון לעיתונאים ישראלים. זו הפעם הראשונה בעולם שבה מדברת החברה עם כלי תקשורת על האפליקציה החדשה.
- אינסטגרם משיקה את שופינג בישראל - ללא התשלום ישירות מהאפליקציה
- פייסבוק החלה לאחד את הצ'ט של אינסטגרם ומסנג'ר
- אינסטגרם השיקה את התשובה שלה לטיקטוק: instagram Reels
אינסטגרם לייט פותחה במטרה לספק למשתמשי אנדרואיד את הפיצ'רים המרכזיים של אינסטגרם, ללא קשר למכשיר, לפלטפורמה או לרשת שבה הם משתמשים. "האפליקציה תוכננה בעבור משתמשים במדינות מתפתחות על בסיס שני עקרונות בסיסיים: לא להשאיר אף אחד מאחור, וחוויית משתמש בלתי-מתפשרת ברמה גבוהה", אמר צח הדר, מנהל קבוצת ממשקי לייט בפייסבוק ומראשי מרכז המו"פ של החברה בתל אביב. "אנחנו מובילי הדרך בהצבת רף חוויה גבוה בכל מקום".
גודל האפליקציה עומד על 2 מגה-בייט בלבד, במקום 32 מגה-בייט של האפליקציה הרגילה, והיא מאפשרת את מרבית הפעולות המרכזיות של אינסטגרם, ובראשן הפיד, סטוריז, צפייה בפרופילים, יצירת ושיתוף תכנים ואפשרות לשלוח הודעות אישיות. היא מיועדת לשווקים מתפתחים, שמתאפיינים בהעדר Wi-Fi במהירות גבוהה וברשתות סלולר איטיות בדור שני או שלישי בלבד.
"האפליקציה נבנתה לבעלי טלפונים עם זיכרון נמוך", אמרה מישל לורי, מנהלת מוצר אינסטגרם לייט. "הרבה פעמים כמה אנשים משתמשים באותו מכשיר, וזה משהו שצריך לקחת בחשבון כשמפתחים את האפליקציה. הרבה אנשים רואים פעם ביום הודעה שנגמר להם הזיכרון בטלפון. האפליקציה מיועדת לשווקים כמו ברזיל, אינדונזיה, הפיליפינים, טורקיה, אלו שווקים ענקיים עם מיליוני משתמשים וזו הזדמנות להנגיש את אינסטגרם לאנשים שלא יכולים להשתמש בה היום.
"בעיה נוספת היא רשתות איטיות. במדינות האלו, רשתות דור שלישי מאוד נפוצות, זו הנורמה שם. כתוצאה, במקום לקבל תמונות, רואים פיד שנטען במשך זמן רב, וןדיאו שלא נטען, חוסר יכולת לשתף תכנים ועוד. חבילות הגלישה גם יקרות מאוד, יש אנשים שמעדיפים לקנות חבילת גלישה במקום אוכל. אם נגמרת החבילה, לא תהיה גישה לרשת באותו החודש".
גל צלרמאיר, מנהל הפיתוח של אינסטגרם לייט בישראל, הסביר את חשיבות השמירה על קובץ אפליקציה קטן: "אם יש לכם טלפון זול עם משאבים חלשים ורשת איטית, יקח זמן להוריד אפליקציה גדולה. אבל אם היא קטנה זה פשוט יעבוד מהר יותר. כשיש טלפונים שמוגבלים במשאבים גם שטח האחסון מוגבל, וזו דאגה מאוד גדולה למשתמשים".
לדברי צלרמאיר, הפתרון שמצאו בחברה הוא להעביר את הקוד ואת הליך ההעיבוד שלו מהמכשיר של המשתמש לחוות השרתים של פייסבוק, מה שמאפשר לחסוך במשאבי זיכרון ועיבוד. "האתגר הוא שימור על האפלקיציה איכותית וברמה גבוהה. למשל, אנימציית המעבר בין סטוריז היא יקרה במשאבי עיבוד, ובטלפון חלש היא אטית והחוויה לא נעימה. יצרנו חלופה שמאפשרת לשמר את החוויה תוך חיסכון במשאבים", הוא אמר.
עם זאת, על מנת לשמור על גודל קטן וביצועים חסכוניים נאלצו בפייסבוק לוותר על תכונות כמו מפת AR. "פיתוח האפליקציה הוא תהליך למידה מתמשך", אמר הדר. "האתגר הוא למצוא פתרון ולספק אותו לאנשים".