פונטיפקס ואורבימד הובילו השקעה של 57 מיליון דולר בנובלוס פארמה
ההשקעה בוצעה לפי שווי של 75 מיליון דולר לחברת הביוטק הישראלית, במסגרתה נרכשו 73% ממניותיה. רן נוסבאום, שותף מנהל בפונטיפקס: "נובלוס שינתה כיוון ומכוונת לשוק העתיד של תרופות לסרטן"
חברת הביוטק הירושלמית נובלוס פארמה דיווחה הערב (ב'), כי גייסה 57 מיליון דולר במסגרת סבב גיוס כספים שלישי לחברה, לפי שווי חברה של 75 מיליון דולר ותמורת 73% ממניותיה.
הגיוס הובל על ידי קרנות הביוטק 'פונטיפקס' הישראלית ו'אורבימד ישראל', שהשקיעו יחד כ-21 מיליון דולר באופן שווה, תמורת כ-14% ממניות החברה כל אחת. המשקיעה הגדולה אחריהן היא קרן השקעות הבריאות HBM Healthcare הציבורית השוויצרית, שהשקיעה 10 מיליון דולר תמורת כ-10% ממניות החברה.
קראו עוד בכלכליסט:
- קרן 6 לקחה את פונטיפקס מעבר לרף של מיליארד דולר
- החלבונים של פונטיפקס וארקין שווים כבר 530 מיליון דולר
- יורוג'ן קיבלה אישור FDA לתרופה לסרטן בדרכי השתן
רן נוסבאום
יתר ההשקעות הגיעו מקרן ההשקעות של חברת הפארמה 'נוברטיס', מהקרנות Wellington, Cormorant Asset Management, ו-SR One - זרוע ההשקעות של חברת הפארמה GSK, שיחזיקו ב-6%-7% ממניות החברה כל אחת.
נובלוס, המפתחת תרופה לעיכוב התפתחות מוטציה בגן BRAF (גן הקשור ביצירת חלבונים המווסתים את קצב צמיחת התאים) הנוצרת בתאים סרטניים בבלוטת התריס, ובסרטן מסוג גליומה (המתחיל במוח ובעמוד השידרה), מציינת כי מטרת הגיוס היא מימון הפיתוח הקליני לתרופה.
השוק אליו מכוונת החברה את התרופה עדיין לא אובחן במלואו, אך גודלו מוערך כיום בטווח של 500-300 מיליון דולר לשנה לכל אינדיקציה. רן נוסבאום, שותף מנהל בקרן הביוטק הישראלית פונטיפקס, אמר ל'כלכליסט', כי "נובלוס שינתה לאחרונה כיוון, ומכוונת כיום לשוק העתיד של תרופות הסרטן, והיא בעלת אפשרות גבוהה לפיתוח תרופה שתיתן מזור לבעיה רפואית שעדיין אין לה מענה".
ד"ר מיכאל וידנה, ששימש עד לפני כשנה כסמנכ"ל התפעול של נובלוס ומאז משמש כמנכ"ל החברה, מסר כי "הגיוס יאפשר לחברה לממש את הפוטנציאל של המולקולה כמעכב ייחודי וייעודי עבור הגן BRAF, ולתת מענה לאוכלוסיות חולים שאין להם כיום טיפול אפקטיבי".
נובלוס הוקמה ב-2011 כחברת דיאגנוסטיקה על ידי חיים גיל-עד ויורם אלשטולר, שיחד עם עובדיהם יחזיקו לאחר הגיוס ב-15% ממניות החברה. טרום הגיוס הנוכחי גייסה החברה 14 מיליון דולר מאז הקמתה, כאשר סבב הגיוס האחרון היה בסוף דצמבר 2015, אז גייסה 10 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ-20 מיליון דולר. גם אז הובל הגיוס על ידי פונטיפקס ואורבימד ישראל, לצד חברת השקעות מדעי החיים הציבורית אינטרקיור.
לאחר סבב הגיוס השני החזיקה קרן הביוטק הישראלית ב-9% ממניות נובלוס, שידוללו לכ-1% לאחר כניסת כספי הגיוס לחברה, ואינטרקיור החזיקה נכון לסוף המחצית הראשונה של השנה ב-8.88% ממניות נובלוס, וההערכה היא כי לאחר הגיוס תדולל לאחזקה של כ-1% מהמניות.
נובלוס כשלה בהגעה ליעדיה כחברת דיאגנוסטיקה, ולפני כשנה החליפה מנכ"ל ופעילות ונכנסה לתחום פיתוח התרופות. החברה החלה באיתור אפשרויות מחקר ופיתוח שיתאימו לה, ובתחילת השנה חכרה רישיון למולקולה ל-BRAF, ממנה היא פועלת לפתח את תרופת הדגל שלה.
החברה חכרה את הרישיון לשימוש במולקולה מחברת Plexxikon, חברת הבת של ענקית הפארמה היפנית הציבורית Daiichi Sankyo, תמורת תמלוגים בגובה 5%-3% בהינתן ותפתח התרופה.