בדיקת אק"ג עם השעון של אפל: עכשיו גם בישראל
אחרי מהלך בן יותר משנה מול משרד הבריאות - ענקית הטכנולוגיה השיקה הלילה בישראל את האפשרות למדידת אק"ג וזיהוי פרפור עליות בלב שזמין דרך האפל ווטש החל מסדרה 3 ומעלה
אפל השיקה הלילה (ד') בישראל את יכולות האק"ג וזיהוי פרפור עליות של האפל ווטש, אחרי הליך בן יותר משנה מול משרד הבריאות לקבלת אישור רגולטורי להשקה.
- iOS 14 של אפל זמינה להורדה; אלה החידושים שכלולים בה
- אפל חשפה: אייפד אייר בעיצוב חדש ואפל ווטש שמזהה את רמת החמצן בדם
- לטובת המשתמשים שלה: אפל חייבת ללמוד לשחרר
"אנחנו נרגשים להציע סוף סוף שתיים מהתכונות הבולטות באפל ווטש למשתמשים בישראל", אמרה ריצ'ה גוז'אראטי, מנהלת שיווק אפל ווטש בתחום הבריאות, במסיבת עיתונאים נדירה עם עיתונאים ישראלים. "עבדנו יותר משנה זמן רב מול רשויות הבריאות בישראל כדי לאסוף את המסמכים הדרושים ולקבל אישור רגולטורי להפעלת התכונות בישראל".
יכולת זיהוי וקבלת ההתרעות על פרפור עליות מבוססת על חיישן דופק הלב של האפל ווטש. "השקנו את ניטור דופק הלב כדי לאפשר למשתמשים לנטר באופן שוטף את קצב הלב שלהם", סיפרה גוז'אראטי. "מיד אחרי ההשקה שמענו סיפורים ממשתמשים בכל העולם שזיהו באמצעות היכולת פרפור עליות. רצינו לקחת את העבודה שלנו יותר רחוק, והשקנו יכולות שמנטרת את קצב לב באופן קבוע ומתריעה על פרפור. מדובר במצב שאבחון מוקדם שלו יכול למנוע סיבוכים קשים, אך קשה לזהותו".
התכונה, שזמינה באפל ווטש Series 3 ומעלה, מנטרת ברקע את הלב כדי לזהות פרפור עליות. בהפעלה הראשונה מוצג מידע על פרפור עליות, הסבר על איך התכונה עובדת כרגע ומידע נוסף על יכולות התוכנה ומה היא לא מסוגלת לעשות (למשל, לא מסוגלת לזהות התקף לב). המשתמש נדרש לאשר שהוא בן 22 ומעלה ושמעולם לא סבל מפרפור בלב. אחרי ההפעלה התכונה פועלת ברקע בתדירות לא סדירה על מנת לזהות פרפור. באפל מדגישים שבגלל מגבלות הפעולה והזיהוי שלה היא לא מיועדת למשתמשים שאובחנו כסובלים מפרפור.
"מחקר קליני שערכה אפל העלה ש-98% מהמשתמשים שקיבלו התרעה על פרפור חדרים וניגשו לאבחון רפואי מתקדם, אכן אובחנו כסובלים מפרפור חדרים", אמרה גוז'אראטי.
בדיקת אק"ג (ECG) מודדת את הפעילות החשמלית של הלב ומאפשרת לאבחן את המצב הפיסיולוגי של הלב ולזהות בעיות כמו הפרעות קצב. הבדיקה של אפל ווטש, שמתאפשרת באמצעות חיישן שמשולב החל מדגמי ה-Series 4 מ-2018, קרובה ביכולותיה לבדיקת אק"ג רפואית. גם להפעלתה נדרש המשתמש לעבור תהליך קצר שכולל הצגת הסברים פעילות והתחייבו שהוא בין 22 ומעלה. התכונה מסוגלת לזהות הפרעות קצב לב שונות כמו פרפור חדרים או דופק לב נמוך או גבוה. בהפעלה הראשונה ישאל המשתמש האם או סובל מתסמינים שונים ככאבי חזה, ובמידה שכן תוצג המלצה לפנות לטיפול רפואי גם תכונה זו, הבהירה אפל, לא מסוגלת לזהות התקף לב.
שתי התכונות יהיו זמינות בישראל אחרי התקנת עדכוני מערכת ההפעלה לאפל ווטש ולאייפון, שהושקו אמש (ד').