קרן אמון הישראלית הובילה השקעות בשתי חברות בינלאומיות בתקופת הקורונה
החברה הובילה שני סבבי השקעה בסך 65 מיליון דולרים: הראשון בחברה האמריקאית MOBILion המפתחת מכשור עבור מעבדות מחקר לגילוי ביו-מרקרים חדשים, אבחון ופיתוח תרופות. והשני בחברה הבריטית MiNA Therapeutics המפתחת סוג חדש של תרופות מבוססות RNA לטיפול במחלות כרוניות
- החברה הישראלית-אמריקאית Deel גייסה 30 מיליון דולר
- חברת הסייבר הישראלית-בריטית Snyk גייסה 200 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל-2.6 מיליארד דולר
- אינסייט מובילה השקעה של 25 מיליון דולר ב-Pcysys הישראלית
החברה האמריקאית MOBILion גייסה סבב B של 35 מיליון דולר. החברה מפתחת מכשור פורץ דרך עבור מעבדות מחקר לגילוי ביו-מרקרים חדשים, אבחון ופיתוח תרופות. הטכנולוגיה החדשנית של החברה, תאפשר למדענים להפריד, לזהות ולנתח את המולקלות המורכבות ביותר לזיהוי, ברזולוציה חסרת תקדים ובטווחי זמן קצרים יותר. בכך תסייע הטכנולוגיה בצמצום "שטחים מתים" בעבודת המחקר ותאפשר גילוי מוקדם יותר של מחלות ואבחון והתאמת טיפולים מדויקים יותר תוך הפחתת עלויות. החברה השיגה את כל יעדיה לסבב A וזכתה לתגובות משמעותיות וחיוביות בקרב משתמשים נבחרים ראשונים בשוק הפארמה, וצפויה להשיק את המוצר שלה באופן מלא בצפון אמריקה ב-2021.
בנוסף, אמון ביצעה את ההשקעה הראשונה שלה באירופה והובילה סבב גיוס של 30 מיליון דולר עבור החברה הבריטית MiNA Therapeutics המפתחת סוג חדש של תרופות מבוססות RNA לטיפול במחלות כרוניות, עם פוטנציאל מהפכני לטיפול בסרטן ובמחלות גנטיות ומטבוליות אחרות.
MiNA Therapeutics פיתחה טיפול לשחזור התפקוד הטבעי והתקין של התאים בגוף החולה ולהפחתת דיכוי המערכת החיסונית שנגרם על ידי גידולים סרטניים. הגיוס יאפשר לחברה לקדם את הפיתוח הקליני של תרופות לטיפול בסרטן, וליישם את הטכנולוגיה בטיפול במחלות נוספות.
ד"ר יאיר שינדל, מייסד שותף ומנהל קרן aMoon מסר: "אל מול המציאות המשתנה, אנו ממשיכים לחבור ליזמים ולצוותים המבטיחים ביותר בארץ ובעולם ולקדם טכנולוגיות פורצות דרך שמשנות את עולם הרפואה. בעיצומה של מגפת הקורונה, הובלנו השקעות משמעותיות וסבבי גיוס בחברות בינלאומיות, ניהלנו תהליכי בדיקות נאותות (Due Diligence) קפדניים ואף הנפקה בנאסד"ק (IPO) באמצעות 'זום'.
בהיעדר ביקורים ומפגשים פיזיים, מצאנו שלל פתרונות יצירתיים כדי להתגבר על האתגרים המובנים; בין היתר הקדשנו זמן רב יותר לפגישות וירטואליות אישיות ובין-צוותיות כדי לייצר היכרות מעמיקה ולבסס מערכות יחסים עם צוותי ההנהלה בחברות, ביצענו סיורים וירטואליים וכן נעזרנו ביועצים חיצוניים מקומיים".
"ההשקעות האחרונות שלנו בצפון אמריקה ואירופה מאיצות את הפיתוח של רפואה מדויקת ומותאמת אישית ומביאות בשורה של ממש לטיפול בסרטן ובמחלות כרוניות. יש עניין גובר מצד חברות זרות לקבל גישה לתעשיית ה—HealtTech המובילה של ישראל ואנו גאים להוביל ולבנות את הגשרים האלו באמון", הוסיף.