$
אינטרנט

פייסבוק מסתבכת בהודו - ומקדימה תרופה למכה בארה"ב

החברה החליטה לחסום את הפוליטיקאי ההודי טי.ראג'ה סינג ממפלגת השלטון לאחר שהפר את מדיניותה כחלק מהמאבק נגד תכנים גזעניים ברשת החברתית; במקביל הצהירה כי תתייג מועמדים או קמפיינים בארה"ב שינסו להציג ניצחון בבחירות לפני התוצאות הרשמיות ותגביל את העברת ההודעות במסנג'ר

איתמר זיגלמן ושירות כלכליסט 15:1403.09.20

פייסבוק חסמה פוליטיקאי הודי מהמפלגה השלטת במדינה לאחר שהפר את המדיניות נגד ביטויי שנאה, זאת לנוכח הסערה הפוליטית המגברת סביב התנהלות המדיה החברתית בכל הקשור לתכנים קיצוניים המתפרסמים בפלטפורמה.  במקביל הודיעה הרשת החברתית על שורת הגבלות לקראת הבחירות לנשיאות ארה"ב. 

 

עם זאת, חסימת הפוליטיקאי, טי. ראג'ה סינג עלולה להתגלות כבעייתית עבור החברה בהודו, השוק הגדול ביותר שלה מבחינת מספר משתמשים. בוול סטריט ג'ורנל דיווחו כבר בחודש שעבר כי מנהלת המדיניות הציבורית של החברה בהודו, אנקהי דאס התנגדה לחסימה, ובמכתב ששלחה לעובדים הסבירה שחסימת פוליטיקאי ממפלגתו של ראש הממשלה נרנדרה מודי עלולה לפגוע באינטרסים העסקיים של החברה במדינה.

 

פייסבוק ככל הנראה נקטה את הצעד הזה בשל הלחץ הגדל והולך המופעל עליה ברחבי העולם לפעול נגד תכנים גזעניים. לפי הדיווחים, דאס הביעה כבר לפני שנה תמיכה במפלגת השלטון והתנגדות לאופוזיציה, דבר שלפי העובדים סותר את התחייבות החברה לשמור על נטראליות במערכות הבחירות ברחבי העולם.

 

צנזורה בפייסבוק צנזורה בפייסבוק צילום: שאטרסטוק

 

סינג נחסם לאחר שפרסם פוסטים בהם טען כי יש לירות במהגרים בני הרוהינגיה, קרא למוסלמים בוגדים ואיים להרוס מסגדים. היו לו מאות אלפי עוקבים בפייסבוק ובאינסטגרם. לפחות חמישה פרופילים שלו נחסמו, וכן חלק מקבוצות התמיכה בו, אף שיש עוד קבוצות פעילות עם אלפי עוקבים. "חסמנו את ראג'ה סינג מפייסבוק לאחר שהפר את המדיניות שלנו האוסרת קידום או עידוד אלימות ושנאה בפלטפורמה שלנו", מסר דובר של החברה. "התהליך להערכת מפרים פוטנציאלים הוא מקיף והוא שהוביל אותנו לקבלת ההחלטה הזו".

 

סינג הגן על חלק מהפוסטים שלו, וטען שפוסטים קיצוניים במיוחד הם תוצאה של פריצה לחשבון שלו. סינג עדיין מחזיק בחשבון טוויטר שלו מעל 385 אלף עוקבים. הוא השתמש בחשבון הזה כדי לכתוב שלחסימה של פייסבוק אין שום היגיון.

 

 

החסימה של סינג מסבכת אף יותר את המצב המורכב שבו מצאה עצמה החברה בהודו. חברי האופוזיציה ואפילו חלק מעובדי פייסבוק טוענים שהחברה מתעלמת מתכנים גזעניים שמפרסמים חברי המפלגה השלטת, ומנגד חברי מפלגתו של מודי מאשימים את פייסבוק בצנזורה של תכנים שמרניים;

 

מימין מנכל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי מימין מנכל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי צילום: איי פי

 

צוקרברג: "נגביל את אפשרות העברת ההודעות במסנג'ר לחמישה אנשים בלבד החל מאוקטובר"

 

במקביל לחסימתו של טי.ראג'ה סינג, פייסבוק הצהירה היום (ה') כי היא תתייג מועמדים או קמפיינים בארה"ב שינסו להציג ניצחון בבחירות לפני התוצאות הרשמיות. פייסבוק תמשיך לאפשר לקמפיינים ולאחרים להפעיל מודעות פוליטיות שכבר נמצאות במערכת, ואף תאפשר להם לשנות סכומי הוצאה ומיקוד משתמשים, אך תחסום התאמות לתוכן המודעות או לעיצובן. בנוסף החברה החל מאוקטובר תחל להגביל את האפשרות להעביר הודעות לעד חמישה אנשים באפליקציית המסנג'ר שלה. החברה ביצעה מהלך דומה באפריל השנה לאפליקציית המסרים המיידיים שלה ווטסאפ כשהחליטה למנוע אפשרות להעביר הודעה יותר מ-20 פעמים.

 

המנכ"ל מארק צוקרברג כתב בפוסט כי הוא מודאג מהאתגרים הייחודיים העומדים בפני הבוחרים עקב מגיפת הקורונה, שהובילה לעלייה בהצבעה באמצעות הדואר. בתפקידו צוקרברג ממשיך להאמין כי "התרופה הטובה ביותר לדיבור רע היא דיבור רב יותר ברשת", אך הודה שבימים האחרונים של הבחירות, "יתכן שלא יהיה מספיק זמן להתמודד עם טענות חדשות".

 

מארק צוקרברג, מנכ"ל מייסד פייסבוק מארק צוקרברג, מנכ"ל מייסד פייסבוק צילום: איי אף פי

 

"פייסבוק רואה יותר ויותר ניסיונות לערער את הלגיטימיות של הבחירות שלנו מגבולות עצמנו בנוסף למערכות השפעה זרות, כמו זו מסוכנויות הביון האמריקאיות שקבעה שרוסיה השפיעה על ההצבעה בבחירות 2016", הוסיף.

 

בתוך כך, מארק צוקרברג ואשתו פריסיליה צ'ן התחייבו לתרום 300 מיליון דולר להגנה על טוהר הבחירות בתקופת הקורונה. זו אחת התרומות הגדולות ביותר שהעניק הזוג עד כה. מרבית התרומה – 250 מיליון דולר – מיועדים למרכז לטכנולוגיה וחיי אזרחות, מלכ"ר משיקגו שפועל לעידוד מעורבות אזרחית. הכסף מיועד לגיוס והכשרת עובדים בקלפיות וכדי להבטיח שיש בכל קלפי מספיק ציוד. בנוסף, בני הזוג יתרמו 50 מיליון דולר למרכז לחדשנות ומחקר בחירות, שייעד את התרומה לחיזוק אבטחת הבחירות ושמירה על הפרטים של הבוחרים.

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x