פרשנות
ענקית טכנולוגיה חדשה: סיילספורס פורחת בזכות השימוש בענן בזמן הקורונה
החברה שהקים מארק בניוף פרסמה דוחות שהכו את התחזיות אחרי שורת החלטות מוצלחות, בין היתר בכל הקשור לעבודה מרחוק. אך אם התשתיות לא יותאמו למעבר לענן, קרי פריסת דור 5 וסיבים אופטיים וחיבור הפריפריות השונות, זה יהיה ניצחון זמני בלבד
- דוחות מעולים לסיילספורס, רווח מפתיע לאורבן אאוטפיטרס
- הפיצול במניות אפל משפיע על מדד דאו ג'ונס: מי תיכנס ומי תצא
- סיילספורס מצטרפת להשקעה באפסטרים סקיוריטי
וכאן בדיוק הנקודה החשובה. עם המעבר לעבודה מרחוק או מהבית עסקים נאלצו להתאים את עצמם למצב. סיילספורס מספקת אפליקציות עסקיות בחיבור מרחוק (SaaS), במהלך הרבעון האחרון היא גם השיקה את work.com, חבילת אפליקציות לניהול העבודה מרחוק ושהותאמה במיוחד להתמודד עם המצב החדש. מיותר לציין שהמוצר נחשב להצלחה גדולה וסייע לדחוף את ההכנסות.
אך לא מדובר רק בכך, גם הרכישה של Tableau עבור 15 מיליארד דולר בשנה שעברה, חברה המספקת תוכנה לוויזואליזציה של מידע עסקי סייעה להגדיל את ההכנסות בכ-600 מיליון דולר רק ברבעון השני. בסך הכל נראה שכל ההימורים של בניוף השתלמו בסיוע נגיף הקוביד-19 ומכאן התייחסותו לכך שמדובר בניצחון "משפיל" עבורו.
כעת העיניים של המשקיעים נשואות לעבר המשך השנה. סיילספורס עדכנה את התחזיות שלה בהתאם לביצועים החדשים. אם בתחילת השנה הצפי היה להכנסה של כ-20 מיליארד דולר השנה, כעת התחזית המעודכנת עומדת על כ-20.7 עד 20.8 מיליארד דולר. כמובן שעם הכנסות גבוהות מגיעים גם רווחים גדולים יותר וכך החברה מצפה להרוויח בין 3.72 ל-3.74 דולר למניה לעומת 2.95 דולר למניה להם ציפתה לפני פרסום הדוח.
אם סיילספורס מצליחה כל כך, אין ספק שכל חברת IT או טכנולוגיה ארגונית שמספקת שירותי ענן תעמוד בחזית הציפיות של המשקיעים. לא בטוח שמדובר במצב שיש לקנא בו. אמנם סביר להניח שמיקרוסופט, גוגל ובעיקר אמזון, אורקל ו-IBM יהנו מהמצב, אך בהתאם גם התיאבון של וול סטריט יגדל ומרווח הטעויות או היכולת להתמודד עם מספרים שאינם בדיוק לפי הערכות האנליסטים עשוי להפיל לא מעט בכירים בדרך. אמנם הדוחות של כל ענקיות הטכנולוגיה הראו גידול ברמת הענן, אך אפילו חברה כמו HPE שאינה כזו נהנית מזינוק משמעותי.
ואולם חשוב לציין שהענן הוא עדיין טכנולוגיה שנמצאת בתהליך פיתוח. ראשיתה לפני קצת יותר מ-10 שנים וכעת מצופה ממנה להציל את הכלכלה העולמית מהמשבר החמור מאז 2008. תקלות בשירותי ענן כמו זו שהשביתה חלק מאפליקציות גוגל כגון דרייב או ג'ימייל צריכה להזכיר שמדובר בסופו של דבר בטכנולוגיה שלא יכולה עדיין להחליף לחלוטין מחשב בבית העסק. עד כה הגישה המובילה היתה של ענן היברידי - זאת אומרת התקנה מקומית של שירותי תוכנות ענן. ואולם הגידול בדרישה לחיבור מרחוק יגדיל כנראה עוד יותר את ההסתמכות על שירותי ענן ציבוריים ובהתאם את העומס על קווי התקשורת ומרכזי הנתונים.
בהתחשב במלחמת הסחר הגיאופוליטית בין ארה"ב לסין שמתבצעת בדיוק על הגב של טכנולוגיות התקשורת והסלולר, לא ברור כיצד השינוי בדפוסי העבודה יתפוס את ספקיות הטכנולוגיה השונות. מה שבטוח זה שהעתיד של מגזר הטכנולוגיה יהיה תלוי ביכולת שלו להתאים את המוצר לדרישות הכלכלה העולמית. המקרה של סיילספורס אולי מעלה חיוך גדול על פני משקיעים רבים, אך אם התשתיות לא יותאמו למעבר לענן, קרי פריסת דור 5 וסיבים אופטיים וחיבור הפריפריות השונות, זה יהיה ניצחון זמני בלבד.