טראניס רוצה למקסם את פוטנציאל היבול של החקלאים ומגייסת 30 מיליון דולר
החברה, שבאמצעות בינה מלאכותית של רחפנים ומטוסים מסייעת לחקלאים לאתר מחלות ומזיקים המצויים ביבול, מייעדת את הכסף לחיזוק המכירות והשיווק. עד היום גייסה החברה 60 מיליון דולר
- גט גייסה 100 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר
- חברת הכוורות הרובוטיות מהגליל המערבי גייסה 10 מיליון דולר
- נובהסייט הישראליית גייסה 8 מיליון דולר למכשור רפואי
את טראניס הקימו ב-2015 אופיר שלם, אלי בוקצ'ין, איל כרמי ואסף הורביץ והיא מפתחת טכנולוגיה שמסייעת לחקלאים להגדיל את פוטנציאל היבול. הפעילות של החברה בישראל מנוהלת כיום על ידי אבנר גדעוני לשעבר בכיר בטראסטיר שנמכרה ל-IBM.
בשיחה עם כלכליסט מספר אופיר שלם מנכ"ל החברה, היושב בקליפורניה, שהכוונה שלה החברה היא לחזק את המכירות והשיווק. "התחלנו לגייס את הכסף בסוף פברואר והשיחות העיקריות היו במרץ, בלב הקורונה. היו הרבה הצעות ממשקיעים מובילים ובסוף בחרנו להמשיך עם ורטקס שהיו הרציניים ביותר ונשארו איתנו בהתלהבות ללא קשר למצב".
"אנחנו ברי מזל שהשוק שלנו עמיד למיתון. חברה שלנו משרתת חקלאים ונותנו פעילים בכל תקופת הקורונה. היה הלם בארצות הברית באמצע מרץ עד תחילת אפריל אבל חזרנו לעבוד והחקלאים חזרו לעבוד", אומר אופיר שלם. "אנחנו מהתעשיות שנהנו מהמשבר כי הלקוחות שלנו הם נותני השירות לחקלאים ודרך המערכות שלנו הם יוצרים את האינטראקציה", הסביר.
טראניס משתמשת בטכנולוגית צילום בגובה נמוך ע״י מטוסים ורחפנים ובבינה מלאכותית כדי לאתר מחלות ומזיקים לפני שהם גורמים נזק ליבול. מאז הקמתה לפני חמש שנים, צברה טראניס מיליוני תמונות של גידולים חקלאיים ברזולוציה גבוהה ביותר. על בסיס ממצאים חקלאיים ממאגר התמונות הייחודי, בנתה החברה מערכת המסוגלת לאתר סכנות לייבול החקלאי כמו חרקים, עשבים, מחלות ועוד. טראניס מפעילה רשת של מטוסים ורחפנים כדי לצלם חוות בהיקפים של מיליוני דונמים ולהתריע בפני המגדלים על התפשטות מזיקים באזור מרוחק בשדה עוד לפני שהם גורמים נזק של ממש ליבול. המגדל יכול לפעול במהירות ולרסס שטח קטן וממוקד שהוגדר ע״י טראניס. בדרך זו מאפשרת החברה למגדלים להגדיל את סך התוצרת החקלאית, ולהקטין את ההוצאות על חומרי הדברה, ולצרכנים - ליהנות מגידולים בריאים יותר.
השירות של טראניס מייצר צילומים אוויריים של השדות ברזולוציה המאפשרת לזהות חרק על עלה, באמצעות מטוסים ורחפנים בהספק של 400 דונם ב-6 דקות. בעזרת טכנולוגיה זו, טראניס מייצרת דיאגנוסטיקה מדויקת ברמת העלה הבודד, במהירות פי 20 יותר גבוהה מהחלופה האנושית וברמת כיסוי רחבה פי עשרים.בחברה 80 עובדים, מחציתם במרכז המוצר והמו״פ בתל-אביב.
״אנחנו מביאים פתרון דינמי שהשוק צמא לו. הטכנולוגיה שמניעה את השירות שלנו מורכבת משילוב של 4 תחומים- בינה מלאכותית, תוכנה, חומרה ואופרציה". מציין אבנר גדעוני, העומד בראש הסניף הישראלי של טראניס. "המהפכה שענף החקלאות עובר היום מקבילה למהפכה שעבר הסייבר בשנת 2010 ומכאן ההזדמנות הגדולה", מוסיף גדעוני, ״הבונוס הוא, שהשינוי משפר את הסביבה בה אנו חיים והקיימות העולמית בכלל".
טראניס מחזיקה שותפויות עם הקמעונאים המובילים בתחום, חברות ציוד לחקלאות וספקיות של חומרי טיפול לשדות, כולל John Deere, Syngenta, Climate Corp ו-BASF. "פיקוח המזיקים בשטח ישתנה לנצח", ציין הוק צ'ואן, מנהל בכיר בקרן Vertex Growth, "עם התמיכה של טראניס, מגדלים, קמעונאים, קואופרטיבים ויועצים אגרונומים יוכלו לזהות, לאבחן ולטפל בבעיות בשדה מיד עם הופעת הסימנים המוקדמים ביותר, לנקוט באמצעים מניעתיים ברמת דיוק ראשונה מסוגה ובכך להבטיח רמה גבוהה יותר מאי פעם של שליטה בביצועי השדה".