חברת Valid Network גייסה 6 מיליון דולר לאבטחת יישומי בלוקצ'יין
חברת הסייבר הישראלית תשתמש בגיוס כדי להמשיך ולהעמיק את המחקר והפיתוח של הפתרון מתוצרתה, ולהגדיל את צוותי הפיתוח והמחקר שלה בישראל. בנוסף, Valid תפתח סניף בניו יורק, כדי לחזק את הפיתוח העסקי של החברה ואת בניית שיתופי הפעולה שלה עם חברות וארגונים מעבר לים
- קרן הון הסיכון אמיתי ונצ'רס גייסה 110 מיליון דולר
- חברת הסייבר XM Cyber, של ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו, השלימה סבב גיוס בסך 17 מיליון דולר
- למרות הקורונה: זינוק של 33% במספר הגיוסים של חברות הסטארט-אפ בארץ ברבעון השני
Valid Network תשתמש במימון זה כדי להמשיך ולהעמיק את המחקר והפיתוח של הפתרון מתוצרתה, ולהגדיל את צוותי הפיתוח והמחקר שלה בישראל. בנוסף, Valid תפתח סניף בניו יורק, כדי לחזק את הפיתוח העסקי של החברה ואת בניית שיתופי הפעולה שלה עם חברות וארגונים מעבר לים.
החברה הוקמה על ידי כפיר ניסן וגלעד אייזנברגר, מומחי אבטחה ובעלי ניסיון רב בתחום. "הקמנו את Valid Network מתוך החזון והאמונה שטכנולוגיית הבלוקצ'יין תפתח עולם שלם וחדש של הזדמנויות לעסקים ברחבי העולם ליצור ולאמץ תהליכי עבודה יעילים יותר", אמר כפיר ניסן, מנכ"ל ומייסד משותף בחברה.
כיום, עסקים וארגונים בונים יישומים שעושים שימוש בטכנולוגיות מבוזרות לניהול נתונים כדי לטפל באתגרים העסקיים הכרוכים בניהול טרנזאקציות ורישום פעילויות, ובכלל זה תשלומים והסדרים, מקורות, מעקב נכסים, ניהול זהויות / הכרת הלקוח, נתונים פיננסיים אודות המסחר ועוד. שימוש בטכנולוגיה מבוזרת לניהול נתונים בתרחישים אלה יכול להקטין חיכוך, להפחית עלויות, לשפר תזרים מזומנים ולאפשר מודלים עסקיים חדשים, וכל אלה הופכים את היישומים מבוססי בלוקצ'יין לכלי אסטרטגי עבור חברות ברחבי העולם. על פי סקר CIO של מכון גארטנר לשנת 2019, 60% מה-CIOs שהשיבו לסקר הביעו כוונה להכניס לשימוש יישומי בלוקצ'יין במהלך שלוש השנים הקרובות.
על אף שטכנולוגיית בלוקצ'יין נתפסת כטכנולוגיה בטוחה בבסיסה, לא זה המצב. פיתוח ופריסה של יישומים גלובליים מורכבים ומבוזרים החולקים תהליכים עסקיים ונתונים בין חברות, חשפו אתגרי אבטחה ובטחון חדשים. כדי להפיק את המירב מטכנולוגיות חדשות אלה, נדרש סוג חדש של פתרון אבטחה ובטחון עבור ארגונים. כדי לענות על צורך זה, Valid Network מהווה חלוצה באספקת פתרון אוטומטי לחלוטין לאבטחת יישומים עסקיים ברמת ארגון, המשתמשים בטכנולוגיה מבוזרת לניהול נתונים, לכל אורך חיי היישום.
בנוסף על כך, מגפת הקורונה מאיצה את המהפכה הדיגיטלית ואת החדשנות בתחומי הרפואה המקוונת, ניהול שרשרת אספקה, מסחר מקוון ושירותים אוטונומיים, כל אלו במטרה לשמור על בריאות האדם. ככאלה, הולכים ומתהווים תרחישים נוספים לשימוש בבלוקצ'יין.
מארק הייטפילד שותף ומייסד ב- Ten Eleven Ventures המצטרף לדרקטוריון החברה התייחס לגיוס: "אנחנו מאמינים בפוטנציאל הגלום בטכנולוגיית בלוקצ'יין לאפשר יעילות וחדשנות לעסקים ברמה שלא היתה קיימת קודם. אולם כדי לעשות זאת בהצלחה, ארגונים צריכים לוודא שיש בידם פתרון אבטחה מתאים".
לדברי גדי פורת, שותף ב- JVP: "הטכנולוגיה פורצת הדרך של Valid היא הראשונה מסוגה להגנה על מערכות בלוקצ'יין. לאחרונה, אנו עדים לכך שארגונים מאמצים את טכנולוגיית הבלוקצ'יין לצרכים פנימיים. קיים צורך ממשי לאפשר נגישות רחבה יותר לטכנולוגיה זו, תוך שמירה על אבטחה ראויה".