קרן הון הסיכון אמיתי ונצ'רס גייסה 110 מיליון דולר
לקרן מצטרף כשותף מודי רוזן שהיה עד כה מייסד בקרן מאגמה אשר הפסיקה לגייס קרנות חדשות: "נשקיע בצורה מאוד דומה לאופן בו פעלה מאגמה בעיקר בשלבים מוקדמים. תקופה לא קלה לגייס קרנות"
קרן הון-הסיכון אמיתי (Amiti Ventures) גייסה קרן שלישית של 110 מיליון דולר. לקרן הצטרף כשותף מודי רוזן שהיה עד כה שותף מייסד בקרן מאגמה אשר הפסיקה לגייס קרנות חדשות. השותף המייסד של הקרן הוא בן רבינוביץ׳ שהוביל את שתי הקרנות הקודמות של Amiti. הקרן תמשיך להשקיע בחברות טכנולוגיה בשלבים מוקדמים . שותפה נוספת היא מיה פיזוב, לשעבר בקרן ויולה.
- קרנות ההון סיכון משחקות פוקר
- למרות הקורונה: זינוק של 33% במספר הגיוסים של חברות הסטארט-אפ בארץ ברבעון השני
- הסטארט-אפ הישראלי Nucleai גיייס 6.5 מיליון דולר מחברת תרופות שוויצרית
קרן הון הסיכון אמיתי ונצ'רס החלה את פעילותה ב-2010 . מייסד הקרן והשותף הבכיר שלה הוא בן רבינוביץ׳. הקרן גייסה עד היום למעו הקרן החדשה שתי קרנות בסך של 70 מיליון דולר. בין ההשקעות הבולטות של הקרן סייפאנד, קורפוטוניקס, פלאש נטוורקס ואחרות.
בשיחה עם כלכליסט מספר מודי רוזן, שותף באמיתי ונצ'רס: "בן ואני חיברנו כוחות לקרן החדשה. אחרי שהפסקתי להשקיע דרך מאגמה לקחתי חופש מהשקעות חדשות ועברתי להשקעות פרטיות. לאחר מכן הצטרפתי לאמיתי וביצענו כבר שתי השקעות".
"אנו נשקיע בצורה מאוד דומה לאופן בו פעלה מאגמה בעיקר בשלבים מוקדמים עם התמקדות בתוכנה ובתחום הטכנולוגי", סיפר רוזן. "הסטטיסטיקה של הרבעון השני מוטת לכמה השקעות גדולות ולדעתי נראה פגיעה בהשקעות למעט השקעות מאוחרות אשר אצלן זה עניין של מספרים. בהשקעות מוקדמות זו יכולה להיות בעיה, הקרנות האמריקאיות והתאגידים שהיו מגיעים לארץ הפסיקו זאת. לא תהיה תקופה טובה בעתיד ונראה לכך השפעות בשנה הקרובה".
"הניסיון של שנינו יחד משפיע. אין הרבה מנהלים עם הצלחות כמו שיש לנו", אומר רוזן. "זו לא תקופה קלה לגייס קרנות חדשות. את רוב הכסף גייסנו בחו"ל". "צריך לדעת מתי לעזור לחברות, לתת למנהלים לעבוד ולהיות מעורב בהחלטות קריטיות שבהם אפשר לעשות הבדל של שמיים וארץ", הסביר, "אני משתדל לבחור מנהלים שאוכל לבנות איתם מערכת יחסים פתוחה".
רבינוביץ׳ ורוזן חתומים על מספר השקעות משמעותיות בחברות מצליחות בשנים האחרונות, ביניהן וייז (Waze), אפספלייר (AppsFlyer), סייקוגניטו (Cycognito), וואייר (Vayyar) ועוד, כאשר השקיעו גם במשותף באינוביז (Innoviz), קורפוטוניקס (Corephotonics), אוטוטוקס (Autotalks) וואלנס (Valens).
"הצטערתי כששמעתי שלא תהיה קרן חמישית של מאגמה. מודי הוא דמות חשובה מאוד עבור תעשיית ההייטק הישראלית והמשקיע בשלבים מוקדמים הטוב ביותר שאני מכיר״, הוסיף בן רבינוביץ׳. ״מצד שני, זו גם הייתה הזדמנות נדירה עבורנו כשני משקיעי הון-סיכון מנוסים שאוהבים ומעריכים אחד את השני, לחבור יחד ולהשיק קרן חדשה יחד״.