$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

הסכם שותפות לאקווריוס הישראלית עם נוקיה ב-600 מיליון דולר

במסגרת ההסכם חברת הסטארט-אפ המפתחת מנועים קטנים, תספק גנרטורים חדשניים ללקוחות נוקיה שישמשו להקמת בסיסי תקשורת סלולרית ברחבי העולם לדור 4G ו-5G

נווית זומר 17:2001.06.20

חברת הסטארט-אפ הישראלית אקווריוס, המפתחת מנועים קטנים, חתמה הסכם שותפות אסטרטגי עם נוקיה העולמית במסגרתו תספק אקווריוס גנרטורים חדשניים ללקוחות נוקיה שישמשו להקמת בסיסי תקשורת סלולרית ברחבי העולם לדור 4G ו-5G. העסקה מוערכת בכ-600 מיליון דולר בחמש שנים הקרובות. התקנות ראשונות מתוכננות באסיה לסוף 2020.  

לאקווריוס יש מרכזי פיתוח בגרמניה ופולין כשבסיס החברה נמצא בישראל. היא פיתחה מנוע ליניארי, יעיל, ירוק (פליטות נמוכות וצריכת דלק נמוכה) במשקל של כ-10 קג'. 

 

אקווריוס הוקמה בשנת 2015 על ידי גל פרידמן יו"ר החברה, המנכ"ל אריאל גורפונג ומנהל הפיתוח שאול יעקובי שמחזיקים יחדיו 45% מהחברה וגייסה עד כה כ-40 מיליון דולר. בין משקיעיה ניתן למצוא את חברת מוסשי מקבוצת הונדה, חברת פז, יבואני משאיות סקאניה, מריוס נכט, ליאון רקנאטי וצבי ימיני. פרופסור יעקב פרנקל, לשעבר נגיד בנק ישראל ויו"ר ג'י.פי. מורגן צ'ייס, חבר בדירקטוריון החברה.

 

משרדי נוקיה משרדי נוקיה pixabay.com

 

אריאל גורפונג, מנכ"ל החברה אמר בניגוד למנועים קונבנציונליים שתוכננו במקור לסובב גלגלים, המנוע של אקווריוס ממיר דלק או גז ישירות לחשמל.  "על ידי ביטול התנועה הסיבובית הקטינה אקווריוס את משקל המנועים הקונבנציונאליים בכ-80% ושיפרה את היעילות האנרגטית באופן משמעותי. מנוע אקווריוס מצטיין בפליטות נמוכות במיוחד ואינו דורש תחזוקה שוטפת".

 

מרטין האוסקה, ראש תחום אנרגיה בנוקיה, אמר " טכנולוגיית אקווריוס מהפכנית ותאפשר לנוקיה לספק ללקוחותיה פתרונות תקשורת מגוביי אנרגיה באזורים ונקודות שעד היום היה מסובך מאוד ויקר לספק אנרגיה." לדבריו "מוצר זה מאפשר התייעלות אנרגטית ושימוש בתחליפי דלק נקיים".

 

בחברה מצפים כי מנוע אקווריוס יחליף את המנועים הקיימים ויהווה את הדור הבא של המנועים אותם נפגוש בכלי רכב חשמליים, תעופה וכלי שייט. מנועיי אקווריוס מיועדים לשמש להארכת טווחי הנסיעה וגיבוי חשמלי לבטריות ברכבים. התקנה של מוצר אקווריוס תקטין משמעותית את גודל, משקל, ועלות הבטריות ותכפיל את טווח הנסיעה ברכבים חשמליים.דרישה למוצרים מקביליים קיימת גם בתחום המזל"טים (Drones) והדור הבא של כלי שייט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x