החברות AID Genomics הישראלית ו-BGI הסינית יקימו מעבדה לבדיקות קורונה בעזה
קבוצת AID מרחובות, המאגדת בתוכה חברות ישראליות בתחומי טכנולוגיה רפואית וביוטכנולוגיה, משתפת פעולה עם חברת ה-DNA מסין, והן יקימו מיידית מעבדת חירום שתספק כ-3,000 בדיקות ביום. המעבדה תמומן מתרומות מהעולם
קבוצת AID Genomics מרחובות, המאגדת בתוכה חברות ישראליות בתחומי טכנולוגיה רפואית וביוטכנולוגיה, תשתף פעולה עם חברת BGI, חברת ה-DNA והגנטיקה הסינית, והן יקימו מעבדה לבדיקות קורונה בעזה. המעבדה אמורה לספק 3,000 בדיקות ביום והיא תוקם באופן מיידי על בסיס תרומות. כך הודיעה היום(א') החברה.
- מנכ"ל מיי הריטג': "למדינת ישראל לא יהיו 30 אלף בדיקות ביום כפי שהבטיחה"
- משרד הבריאות הקפיא במפתיע את הקמת המעבדה לבדיקות קורונה של מיי הריטג'
- יזמי ההייטק נגד התנהלות המדינה בזמן המשבר: "כאוס של פולגז בניוטרל"
מהחברות נמסר שהתורמים כוללים בינתיים את Mammoth foundation ,Kelvin Wu foundation ,AiD genomics ,AID partners groups. יש התעניינות ושיחות עם תורמים ועמותות פילנטרופיה שמעוניינות להצטרף לתרומה מסין, הונג קונג, יפן וארה״ב.
החברות כבר החלו בהכנות לשליחת הציוד לאיזור ובימים הקרובים צפויה לצאת מסין משלחת אווירית עם הציוד הנדרש להקמת המעבדה הכולל בדיקות, מכשור מקצועי ועוד.
AID GENOMICS היא שותפה אסטרטגית של קבוצה BGI בפעילותה הקלינית בארבעים מדינות כולל ישראל. AID Genomics נמצאת בבעלות AID Group המנהלת למעלה מ-1.3 מיליארד דולר. מנכ"ל AID Genomics, שניר זנו, הוא גם שותף בקבוצת AID. החברה הקימה מעבדת פיתוח מחקרית לבדיקות קליניות בפארק המדע רחובות ומרכז לפיתוח ביו-אינפורמטיקה וטכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית במספר מדינות בעולם לרבות ישראל.
קבוצת החברות BGI הסינית הייתה מהראשונות לבחון את הנגיף אשר התפרץ בווהאן. המעבדה שתוקם מבוססת על מודל מעבדות החירום שהוקמו בסין ובשיאן, שערכו בדיקות לכ-50,000 דגימות לנגיף הקורונה- COVID-19 ביום. כל מעבדה התפרסה על 2,000 מטרים וכללה תאי בטיחות, חדרי דגימות נפרדים להערכות, חדרי איחסון ואיזורי משרדים.
סך הכל, התבצעו במעבדות החירום הללו 357,000 בדיקות לזיהוי נגיף הקורונה של נבדקים מכל רחבי סין ואיפשרו זמן תגובה וטיפול מהיר בחולים ובנשאים שהנגיף היה בגופם עוד בשלב הדגירה.
לאחרונה הקפיא משרד הבריאות מכרז להקמת מעבדה של BGI בישראל בשיתוף חברת מיי הריטג' הישראלית. המעבדה היתה אמורה להתחיל לעשות עשרת אלפים בדיקות ביום החל מה-9 באפריל.
ד"ר יא יין, מנכ"ל חברת BGI העולמית: "הזמנים הנוראיים ביותר חושפים את הטוב שבאנשים. הצלת חיים היא בעלת חשיבות עליונה ואנו חייבים לעבוד יחדיו על מנת להתגבר על הקשיים הצפויים בהמשך. BGI, כחברה המובילה בעולם בתחום הגנומיקה, מביאה את פתרון המעבדות של העיר יוהו-האן בסין לישראל ועזה. גם קרן Mammoth מהעיר שנזן הודיעה כי תצטרף ליוזמת הקמת המעבדות ותגייס תרומות בסין עבור ישראל ועזה״.
על פי שניר זנו, מנכ"ל הקבוצה העולמית של AID GENOMICS: ״בחודשים האחרונים אני ויו״ר קבוצת AID ,מר קלווין וו, עובדים במרץ בכדי לסייע למספר רב של מדינות בעולם. לשמחתי כישראלי, הצעתנו אשר כללה הקמת מעבדה בצד הישראלי והקמת מעבדה בצד הפלסטיני, אושרה בצד הפלסטיני ובתיאום עם כוחות הביטחון בישראל. המעבדה תהיה ערוכה לביצוע של עד 3,000 בדיקות ביום. ההירתמות המדהימה של אנשים וגופים מכל העולם תאפשר לתת את הסיוע המרבי לתושבי הרצועה וכן למגר את התפשטות הנגיף באזור כולו״.