פרוטרום מצטרפת למירוץ הפודטק: מקימה מעבדת חדשנות במגדל העמק
החברה שנרכשה במאי 2018 על ידי IFF בכ־7 מיליארד דולר תשים דגש על סטארטאפים צעירים. המעבדה, שנקראת FoodNxt, משקיעה כמיליון שקל בכל חברה, המקנה לפרוטרום עד 15% מהסטארט־אפ
יממה לאחר פרסום דוחותיה השנתיים של IFF, שממחישים כי הצמיחה של החברה־הבת פרוטרום נבלמה, נראה כי החברה הישראלית מחפשת מנועי צמיחה במחוזות חדשים.
ל”כלכליסט” נודע פרוטרום, שנרכשה במאי 2018 על ידי IFF בכ־7 מיליארד דולר, הקימה מעבדת חדשנות שנקראת FoodNxt. החממה תעסוק בטיפוח של חברות סטארט־אפ בתחום הפודטק. המעבדה, שקמה בשיתוף רשות החדשנות, משקיעה כמיליון שקל בכל חברה, המקנה לפרוטרום עד 15% מהסטארט־אפ.
- המכירה הנוצצת של פרוטרום פגשה את המציאות: הבכירים עזבו, ההכנסות קפאו
- הרכישה שתהפוך את IFF לענקית שלא היתה בת"א מאז טבע בשיאה
- IFF מאיים להקפיא תשלומים של מיליונים לבכירי פרוטרום לשעבר
המעבדה של פרוטרום, מהחברות הבולטות בעולם בתחום תמציות הטעם, מצטרפת לשורה של יוזמות מקומיות בתחום, בהן החממה של תנובה בשיתוף קרן Finistere האמריקאית, פלטפורמת גיוס ההון OurCrowd וחברת המשקאות טמפו; חממת קיצ'ן של שטראוס והפעילות של קרן JVP בתחום.
בשלב זה פועלות במעבדה של פרוטרום שלוש חברות סטארט־אפ. הראשונה היא נוטריליס (Nutrilees) שפיתחה פתרון שבעזרתו ניתן לנצל פסולת חקלאית ולהפוך אותה לחומר גלם עם ערכים תזונתיים גבוהים לתעשיית המזון. הפתרון של נוטריליס עונה על שני צרכים עיקריים: החיפוש אחר עוד מקורות טבעיים ובני־קיימא ופתרון לפסולת האורגנית שהיום דורשת טיפול או הטמנה בעלות גבוהה. חברה נוספת היא ספייסר (Spicerr) שעובדת על פיתוח מכשיר מזיגה חכם, הכולל קפסולות של תבלינים או תוספי טעם ואפליקציה לפרסונליזציה של טעמים. החברה השלישית שומרת על חשאיותה.
מנהלת המעבדה היא ד"ר גלי ארצי שאחראית על תחום החדשנות בפרוטרום. ארצי היתה בעברה בכירה בחברת אנזימוטק שנרכשה על ידי פרוטרום. המעבדה מחפשת חברות בשלבים צעירים של התפתחותן, לרוב ברמה של "שני מייסדים ורעיון טוב", שניתן בתוך כשנה של עבודה להפוך למוצר ראשוני. הבחירה בשלב כה מוקדם נועדה לספק תמיכה שאינה רק פיננסית, אלא בעיקר מקצועית, שתאפשר לחברות להתפתח.