פרסום ראשון
חברת הסטארט-אפ Pecan יוצאת מהצללים ומגייסת 15 מיליון דולר
הגיוס בוצע בהובלת Dell Technologies Capital (קרן הון הסיכון של ענקית הטכנולוגיה) וקרן S-Capital. החברה מפתחת פלטפורמת בינה מלאכותית שמנבה תרחישים עסקיים
- סמנכ"ל המכירות שהפך למשקיע הון סיכון:"סטארט-אפ בלי פוקוס לא יצליח למכור"
- Iguazio הישראלית גייסה 24 מיליון דולר
- Jolt גייסה 14 מיליון דולר להמשך התרחבות בניו יורק
פקאן הוקמה בשנת 2016 ע"י ד"ר נועם ברזיס וד"ר זוהר ברונפמן, שנפגשו במהלך לימודי הדוקטורט באוניברסיטת תל אביב בתחום חישוביות עצבית קוגניטיבית. שניהם בוגרי יחידת 8200, שכתבו ביחד מספר מאמרים מדעיים ופירסמו בכתבי עת מובילים. ״אחרי סיום הדוקטורט הבנו שיש לנו ביד משהו מעניין והמשכנו לפתח אב טיפוס במשך שנתיים״, אומר לכלכליסט זוהר ברונפמן, מנכ״ל החברה. התוצאה היא פלטפורמת בינה מלאכותית לניבוי תרחישים עסקיים עבור חברות וארגונים.
מהחברה נמסר כי הם יוצרים עבור לקוחותיהם מודלים מדוייקים לניבוי עסקי תוך שבועות ספורים (לעתים תוך שבוע או שבועיים בלבד), ללא צורך בידע מוקדם בתחום ובעלות קטנה יותר בשיעור של 90% בהשוואה לפתרונות קיימים. רבים מהלקוחות הצליחו להגדיל הכנסות בהיקף של מיליוני דולרים ואחרים הצליחו לחסוך מיליוני דולרים עקב מניעת תהליכים מזיקים. כל זאת, ללא צורך במעורבות של מדעני נתונים.
יש לא מעט חברות שפועלות בתחום הניבוי העסקי, ביניהן גם ענקיות כמו גוגל, מה היתרון במוצר שלכם?
ברונפמן: ״הבנו מהר מאוד שתהליך המידול עצמו הוא החלק הפשוט בתהליך של בניית מודלים. התהליך המורכב יותר והארוך יותר הוא דווקא הכנת ועיבוד הדאטה לפני בניית המודלים. כל הטכגנולוגיות הקיימות היום, גם אלה של גוגל ומיקרוסופט, מניחות שהדאטה עבר עיבוד על ידי מומחים בתחום. אנחנו משתמשים בטכנולוגיה שלנו כדי לעשות את העיבוד הזה. זה גם מבטל הטיות וגם נותן אפשרות לבנות מודלים מהר יותר ללא צורך בצוות שיעשה את העבודה ידנית.
״החברה מחברת את מאגרי הנתונים הגולמיים שלה אלינו ומגדירה את השאלות העסקיות המעניינות אותה - למשל מי הלקוחות שינטשו בחודש הקרוב ומי הלקוחות שיקנו יותר. מכאן הפלטפורמה עושה את כל שאר התהליכים, כבר לא צריך מומחה נתונים בארגון, שזהֿו משרה יקרה מאוד״.
פקאן אינה מפרטת מי הלקוחות שלה, אבל אומרת שמדובר בחברות מתחום האיקומרס והדיגיטל, שרובן אמריקאיות. החברה מונה היום 30 עובדים ומתכוונת להכפיל את מספרם בשנה הקרובה, עם פתיחת משרדים ראשונים בארה״ב.
איה פטרבורג, מייסדת ומנהלת בקרן S Capital מסרה: "השילוב בין יכולת אנושית טכנולוגית לבין מוצר ושוק הדורש שינוי הוא שהביא אותנו להשקיע בפקאן. היכולות העסקיות יחד עם היכולות הטכנולוגיות של זוהר ונועם וצוות העובדים שגויס בקפידה, בנוסף לטכנולוגיה שאין שנייה לה בשוק המאפשרת לייצר מודלי AI עסקיים ללא צורך במגע יד אדם, הוא מפתח לחברה הבאה להוביל את השוק״.
יאיר שניר, מנהל כללי של Dell Technologies Capital, אמר: "הטכנולוגיה העומדת מאחורי ניבויים עסקיים מבוססי בינה מלאכותית נמצאת בדרך המלך לשנות לחלוטין את הצורה בה ארגונים מסביב לעולם עושים עסקים. השילוב בין יכולת השוק של Dell Technologies capital ובין הטכנולוגיה החדשנית של Pecan בתחומי לידת המכונה והלמידה העמוקה, ייצר הזדמנות לשיבוש עולם הבינה המלאכותית".