$
הייטק והון סיכון

Jolt גייסה 14 מיליון דולר להמשך התרחבות בניו יורק

חברת הסטארט-אפ הישראלית שמציעה תוכנית לימודים אלטרנטיבית לתואר שני במינהל עסקים גייסה עד כה 23 מיליון דולר; את סבב הגיוס האחרון הובילה Balderton Capital לצד Hilsven Capital מעמק הסיליקון ו-Octopus Ventures הבריטית

מאיר אורבך 08:2113.01.20

חברת הסטארט-אפ הישראלית Jolt, שמציעה תוכנית לימודים אלטרנטיבית לתואר שני במינהל עסקים, גייסה 14 מיליון דולר. הגיוס מיועד להקמת קמפוסים נוספים של החברה.

 

 

 

את סבב הגיוס הובילה Balderton Capital לצד Hilsven Capital מעמק הסיליקון ו-Octopus Ventures הבריטית. בכך מסתכם סך הגיוסים של החברה עד היום ב-23 מיליון דולר.

 

Jolt הוקמה ע"י רועי דויטש, ניצן כהן ארזי ונדב לשם ב-2015, ואל השלושה הצטרף ליאור פרנקל כשותף. לפני כשנתיים הושק הקמפוס הראשון בתל אביב. Jolt מפעילה כיום שלושה קמפוסים בלונדון ושבעה בישראל. בימים אלה החברה עומדת בפני סיום ההכנות להקמת קמפוס ראשון שלה במנהטן, וצפויה, לדברי החברה, להקים כ-25 קמפוסים חדשים ברחבי העולם במהלך 2020.

 

 

רועי דויטש , מנכ"ל Jolt רועי דויטש , מנכ"ל Jolt צילום: עומר הכהן

 

"הסיבה שאנחנו מספקים השכלה גבוהה ברמה גבוהה יותר מהאוניברסיטאות היא בזכות הטכנולוגיה שלנו", אמר רועי דויטש לכלכליסט. "אנחנו מסוגלים להקים קמפוסים עם המרצים הטובים ביותר עם שידורים חיים של מרצה ברמת מחירים שאינה גבוהה".

 

"המון שחקנים ניסו לפעול ומעטים זכו בנתח שוק משמעותי בישראל ובלונדון ששם אנחנו מצליחים. אנגליה וארה"ב הם השווקים הכי תחרותיים בתחום ההשכלה הגבוהה ובמנהל עסקים אנחנו רוצים להיות אלטרנטיבה לתחום מנהל העסקים שם", אמר דויטש לכלכליסט. "נפתח לא מעט קמפוסים בישראל ולונדון במקביל בשנה הקרובה. גדלנו פי 10 ב-2019 ורוצים לראות גדילה משמעותית גם ב-2020 בכל הפרמטרים".

 

לפני כחצי שנה השיקה Jolt את תוכנית ה"אל-תואר" שמיועדת להכשיר סטודנטים למינהל עסקים במתודות עסקיות מתוך עולם ההייטק ומהווה חלופה לתואר השני במינהל עסקים (MBA) שהפך לפופולארי במיוחד בישראל ובעולם. התוכנית נבנתה על בסיס מחקר כישורים שכלל אלפי משרות עסקיות בעולם ההייטק, לצד סקר מעסיקים נרחב, ונערכה ע"י ועדה אקדמית המורכבת מ-12 ישראלים בכירים בעולם ההייטק, בוגרי תוכניות ה-MBA היוקרתיות ביותר בעולם, אשר מחזיקים בתפקידים בכירים בחברות כגוגל, אמאזון, מיקרוסופט ועוד.

 

בין חברי הוועדה גם ליאור לטווק, בוגר הארוורד מקרן ההשקעות של מיקרוסופט; יניב ריבלין, בוגר הארוורד ומנכ״ל Bird ישראל; עופר מהולל, בכיר בגוגל ישראל; וד״ר טל זרנקין שעמד בראש תוכנית MBA באוניברסיטת רדפורד בארה״ב.

 

ב- Jolt מסבירים כי אנשים מגיעים לשלב בו מעוניינים לקדם את הקריירה שלהם, להתקדם לתפקידי ניהול או בתוך החברה. אלה פונים בדרך כלל ללימודי MBA, אלא שלימודים אלו יקרים, מאטים את הקריירה, ומכילים הרבה תכנים שכבר אינם נדרשים. בנוסף, התואר לא מעניק כישורים מתאימים אותם מחפשים ולהם זקוקים בעולם העבודה החדש.

 

Jolt פיתחה תוכנית מקבילה אותה אפשר ללמוד בחלקים או במלואה שמעניקה לסטודנטים כישורים מעודכנים ורשת קשרים שחשובה להשתלבותם בתעשייה. מחיר התוכנית המלאה עומד על פחות מ-20,000 שקלים לעומת התואר האקדמי שמחירו יכול להאמיר עד למעבר לקו ה-100 אלף שקל. סטודנטים רבים בוחרים לקחת רק חלקים מהתוכנית שרלוונטיים לשלב ההתפתחות הנוכחי בקריירה שלהם.

 

תוכנית הלימודים כוללת נושאים שעונים על הדרישות והצרכים העדכניים ביותר של מנהלים בתעשייה, כך שהסטודנטים של ג'ולט נהנים מיתרון תחרותי לעומת חבריהם בכניסה לעולם העבודה. התכנים נלמדים בשיטת הסטארטאפ, על בסיס מתודות עסקים של עולם ההייטק, מה שמבטיח לימודיים פרקטיים, בצורה אפקטיבית וכאלה שמתעדכנים מיידית לפי השינויים בשוק.

 

בין הנושאים הנלמדים בתוכנית עוברים שיעורים מהמתודות העדכניות ביותר בניהול ומנהיגות, פיתוח הכישורים האישיים, לימודי דאטה, פיננסיים, ניהול מוצר ושיווק ומכירות. את התכנים מעבירים מומחים בינ"ל מהחברות המובילות בעולם דוגמת גוגל, נטפליקס, טסלה ועוד. זאת באמצעות שיעורים בשידור חי המועברים בקמפוסים של החברה.

 

"יש בועת השכלה גבוהה", אמר דויטש, "נתונים היום מראים כי יותר משלושת רבעי מהבוגרים סבורים כי ההשכלה היקרה שרכשו באקדמיה לא סיפקה להם את הסחורה. האמון של סטודנטים ושל השוק ביכולות של האקדמיה נמצא בצניחה מתמדת. בחרנו להתחיל מקריאת תיגר על התואר השני במנהל עסקים - שם הצלחנו להוכיח בזמן קצר שתוכנית קצרה יותר, זולה יותר ואפקטיבית יותר יכולה לספק תוצאות טובות יותר. לפי קצב הצמיחה הנוכחי, נהפוך לבית הספר הגדול ביותר למנהל עסקים בישראל ובאנגליה בשנתיים הקרובות".

x