$
הקברניט

הודו מנסה לעקוף את ישראל במירוץ לירח: מכינה חללית שלישית לשיגור

המשימה צ'נדריאן 3 מיועדת להצליח היכן שנכשלה קודמתה בנחיתה על הירח בספטמבר שעבר. כמו ישראל, הודו מנסה להפוך למעצמת שיגורי חלל "לואו-קוסט", והמשימות האלה מיועדות לבסס את אמינותה בתחום

שירות כלכליסט 16:1502.01.20
הודו אישרה שיגור חללית נוספת, השלישית במספר, לירח חודשים ספורים אחרי שכשלה בניסיון האחרון, כך הודיעה סוכנות החלל ההודית ברביעי. זהו מאמץ נוסף בניסיונותיה להפוך לכוח חלל "לואו-קוסט".

 

למשימת הצ'נדריאן 3 תהיה אפשרות נחיתה ושיטוט על הירח, אך לא הקפה, ותהיה בעלת "תצורה דומה" לאלו של המשימות הקודמות, כך מסר יושב ראש אירגון חקר החלל ההודי (ISRO) לכתבים במשרדי הארגון בבנגלור. בספטמבר, הצ'נדריאן 2, הנחיתה בהצלחה רכב חלל ירחי שמשדר נתונים מדעיים בחזרה לארץ, אך לא היה מסוגל להנחית חללית שיגור בשטח בעקבות נחיתה "קשה".

 

משימה זו כיוונה לנחיתה בחלק הדרומי של הירח, היכן שמעולם לא נחתה חללית קודם לכן. לפי ההנחה, באזור ישנם מים מאחר והמכתשים המכסים אותו לא מושפעים ברובם על ידי טמפרטורות גבוהות של השמש, ב-ISRO קיוו לאשר את הימצאותם של מים כקרח, אחרי שזוהו על ידה לראשונה ב-2008. עד כה רק ארצות הברית, רוסיה וסין הצליח להנחית חללית על הירח. הצ'נג 4 של בייג'ינג נחתה בצידו הרחוק של הירח בשנה שעברה, וכמובן, בראשית, הניסיון הישראלי הראשון, כשלה לבצע נחיתה על הירח באפריל 2019.

צ'אנדריאן  2 צ'אנדריאן 2 צילום: EPA

 

החללית ההודית תושלם כנראה ב-2020 ותעלה פחות מקודמתה. במקביל מסר ISRO כי ישנה "התקדמות טובה" עם משימת טיסת החלל המאוישת שאמורה לצאת לדרך ב-2021, והוסיף כי ארבע אסטרונאוטים נבחרו לאימונים, שיתוכננו להתחיל מאוחר יותר החודש. הממשלה מסרה ב-2018 כי הפרויקט, בשם גאגנאיין, יעלה פחות מ-100 מיליארד רופי (1.4 מיליארד דולר).

 

הארגון הודיע בנוסף כי החל בקניית קרקעות לנמל חלל שני בעיר הנמל הדרומית תותוקודי במדינה טמיל נאנדו, הנמצאת במרחק 10 שעות נסיעה מבנגלור. להודו מוניטין של חלוצה בשיגורם של לוויינים זולים ומשימות חלל. משימתה הבלתי מאוישת הראשונה לירח ב-2014 עלתה 74 מיליון דולר, פחות מתקציב הסרט ההוליוודי Gravity.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x