גם הם לא יגיעו לירח: השיגור של "בראשית ההודית" נעצר רגע לפני
החללית צ'אנדראיאן 2 היא הניסיון ה-1 של הודו להגיע לקוטב הדרומי, הנחקר פחות, של הירח - אך שיגורה בוטל פחות משעה לפני שהחל, בשל תקלה טכנית בכלי השיגור; בהודעה נמסר כי יינתן תאריך חלופי, ייתכן שכבר מחר
- החללית בראשית תנסה להיכנס לשירות נאס"א - ולהגיע לירח בכל זאת
- גם בגיל 71 לא נגיע לירח: בוטלה בניית "בראשית 2"
- תחקיר ראשוני: מדוע התרסקה החללית בראשית?
החללית, שהייתה אמורה להיות משוגרת בשעות הלילה ממרכז החלל סריהריקוטה בצפון מחוז צ'נאי, נחשבה לפרויקט החלל השאפתני ביותר עד כה של המדינה. אולם, כ-56 דקות משעות השיגור המיועדת, הספירה לאחור הפסיקה וכך גם השידור החי.
זמן קצר לאחר מכן, ארגון חקר החלל ההודי אישר כי הוחלט לסגת מהשיגור בשלב זה. "התגלתה בעיה טכנית בכלי השיגור", צייצו בחשבון הטוויטר של ארגון החלל. "כאמצעי זהירות, הוחלט לבטל את השיגור של צ'אנדראיאן 2 המתוכנן להיום".
עוד נמסר בהודעה כי תאריך חלופי ייחשף בהמשך. ישנה אף אפשרות כי השיגור ייצא לפועל בסופו של דבר כבר מחר.
הניסיון הראשון של הודו לנחות על הירח
זה היה אמור להיות הניסיון הראשון של הודו לנחות על הירח – משימה שעד כה הושגה רק על ידי רוסיה, ארה"ב וסין. אם יצליחו, זה יהיה השיגור הראשון שיכלול נחיתה באזור הדרומי והפחות נחקר של הירח, שם מקווים המדענים לאסוף מידע בנוגע להרכב הכימי והמינרלי של הכוכב, וכן לחפש אחר מים.
המאמצים ההודים מגיעים לנוכח התחדשות בעניין העולמי בחקר הירח. כך למשל, בינואר חללית סינית הפכה לראשונה שנחתה עד הצד הרחוק של הירח, בעוד שבאפריל חללית בראשית הישראלית התרסקה בדרכה לנחיתה על הירח.
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי הגדיר את תכנית החלל של המדינה בראש סדרי העדיפויות כחלק מהמאמצים לשפר את מעמדה של הודו, ולהפוך אותה למעצמה עולמית. במרץ, מודי הכריז כי המבחן הראשון לנשק החלל של המדינה – מערכת טילים נגד לוויינים - עבר בהצלחה. עם זאת, המבחן ספג ביקורת מנאס"א.
במקביל לשיגור החללית, בהודו עובדים על שיגור חללית מאויישת עד 2022.