משפט סייברה: נתי דוידי ואורי אלטר יפקידו 20 מיליון שקל
שופטת העליון יעל וילנר הורתה לשניים להפקיד את הסכום בבית המשפט עד להכרעה סופית, לאחר שביקשו לעכב את ביצוע פסק הדין שמורה עליהם לשלם 20 מיליון שקל למשה בן אבו
משפט סייברה: שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר קבעה שנתי דוידי ואורי אלטר יפקידו 20 מיליון שקל בבית המשפט. ההפקדה היא בעקבות בקשתם לעיכוב ביצוע פסק דין שבו חויבו לשלם למשה בן אבו שותפם סכום של 21 מיליון שקל.
- מייסדי סייברה על השותף: נוטה להיכנס לחובות
- “למבצע הנישול בסייברה היה שם קוד: מילניום”
- פסק הדין של סייברה - שימוש נרחב בעילת העושק
בפסיקתה קבעה השופטת שאינה מתייחסת לסיכויי קבלת הערעור, אבל מאחר ובן אבו בנאדם פרטי ויש חשש שלא יוכל להחזיר את הכסף, היא לא מאפשרת לו לקבל את הסכום אבל היא הורתה לשניים להפקיד את הסכום בבית המשפט עד להכרעה סופית.
באוגוסט השנה חשף כלכליסט כי שניים ממייסדי סייברה הישראלית ייאלצו להחזיר עשרות מיליוני שקלים למי שהיה שותף עמם להקמת החברה, אף שהוא חתם ויתור על מניותיו סמוך למועד האקזיט. כך קבע שופט בית המשפט המחוזי מגן אלטוביה בפסק דין חריג לאחר הליך משפטי שארך ארבע שנים. השופט פסק שעל שני השותפים להעביר חלק מהתמורה שקיבלו בעסקת המכירה, השווה לתוספת באחזקות שקיבלו לאחר החתימה על מסמכי הוויתור של השותף השלישי.
נתנאל דוידי ואורי אלטר הקימו את סייברה (Cyvera) ב־2011 וסמוך למועד ההקמה צירפו את משה בן אבו למיזם. הסיכום ביניהם היה שכל אחד מהשלושה יחזיק במיליון מניות מתוך 3 מיליון המניות של החברה. ב־2013 חתם בן אבו על שני כתבי ויתור על מניותיו. בינואר על שני שלישים מהמניות וביוני על השליש הנוסף, למעט 45 אלף מניות שנשארו בידיו. המניות שלו הועברו לחברה עצמה והביאו להגדלת האחזקות של בעלי המניות האחרים, בראשם אלטר ודוידי.
כמה חודשים לאחר מכן נמכרה סייברה לפאלו אלטו שבשליטת הישראלי ניר צוק תמורת 220 מיליון דולר. השופט קבע שבחתימה על הוויתור ניצלו דוידי ואלטר את תמימותו של בן אבו.
בן אבו טען במכתב ששיגר לשניים לאחר האקזיט כי רקמו תוכנית לנשל אותו מהחברה באמצעות החתמתו על מסמכי הוויתור. בן אבו שוויתר על מניותיו ללא קבלת תמורה כלשהי, טען באמצעות עורכי הדין דני כביר, ערן פרזנטי ונאור וקנין ממשרד עו"ד פירון, להטעיה, עושק, הפרת חובת אמון ותרמית מצד דוידי ואלטר.