ארגון זכויות גולשים: אפל מעבירה מידע אישי לטנסנט הסינית
לטענת ארגון Reclaim tne Net, דפדפן הספארי של החברה מעביר באופן אוטומטי כתובות רשת של משתמשים לידי החברה הסינית - שבדומה לרבות אחרות במדינה, מחזיקה בקשרים קרובים עם השלטון. אפל טענה שהמידע עבר אנונימיזציה, ולא ניתן לקשור בין הגולש והגלישה
ארגון זכויות הגולשים Reclaim tne Net מאשים את אפל בהעברת מידע אישי של משתמשים לידי ממשלת סין. לפי נתוני הארגון, העבירה החברה לידי טנסנט כתובות רשת אליהן גלשו משתמשי דפדפן ספארי, והחברה הסינית נעזרה בו בפלטפורמת סינון האתרים שלה.
- לאחר חצי שנה: אפל שוב החברה הציבורית הגדולה ביותר בארה"ב
- אפל וגוגל הסירו אפליקציות הקשורות למחאה בהונג קונג
- סין כופפה ענקיות טכנולוגיה זרות עד לרמת שטיפת המוח
העברת הכתובות לטנסנט מתבצעת רק דרך אייפונים שלהם הגדרת מיקום בסין, כשבשאר העולם המידע מועבר לגוגל. לטענת אפל, המידע עבר אנונימיזציה, כך שלא ניתן לקשר בין הגולש ובין היסטוריית הגלישה שלו.
אפל ספגה בשנה האחרונה לא מעט ביקורת על הקלות בה היא נכנעת לדרישות הצנזורה של ממשלת סין. למשל, החלה לאחסן מפתחות הצפנה של iCloud, שירות גיבוי הענן שלה במדינה. ואולם, המהלך לא נותן לרשויות בביג'ינג גישה חופשית אליהם. לאחרונה גם הסירה אפליקציית ניווט מהחנות הסינית שלה לאחר ששימשה מפגינים הונג קונג לעקיפת מחסומי המשטרה המקומית. כמו כן, נתפסה החברה מצנזרת את האימוג'י של דגל טייוואן עבור משתמשי האייפון בהונג קונג ומקאו ואף חסמה את אפליקציית אתר המגזין המקוון Quartz - לכאורה בגלל הסיקור האוהד שלו את המחאה בהונג קונג.
ואולם, העברת מידע לטנסנט לא הופכת את אפל למשת"פית של ממשלת סין; כל החברות הסיניות אמנם מנהלות יחסים קרובים עם השלטון, אך טנסנט רחוקה מלהיתפס כחברה בעלת מוניטין בעייתי כמו וואווי או ZTE. היא מחזיקה בלא מעט מיזמים בארה"ב, בעיקר בתחום הגיימינג; למשל, בידיה כ-40% מ-Epic, מפתחת פורטנייט.
כמו כן, כל הממשלות מבצעות פריצה ואיסוף מידע בכפוף לחוקים המקומיים, לעיתים אף בסדר גודל רחב ביותר, כדוגמת תוכנית PRISM של ה-NSA האמריקאית אותה חשף אדוארד סנודן. גם מדינות אירופה הנאורות ודמוקרטיות גאות אחרות בעולם מרשות לעצמן לחדור למכשירי המשתמשים ולבצע מעקבים בחשאי. ישנן לא מעט חברות סייבר התקפי שמספקות את האמצעים לכך עבור סוכנויות ממשלתיות.