אפל וגוגל הסירו אפליקציות הקשורות למחאה בהונג קונג
אחת האפליקציות שהוסרה על ידי אפל איפשרה למפגינים לעקוב אחר פעילות המשטרה. אפליקציה אחרת שהוסרה על ידי גוגל כללה משחק המאפשר לשחקנים לגלם תפקיד של מפגין הונג קונגי
ענקיות הטכנולוגיה אפל וגוגל הסירו אפליקציות שקשורות למחאה בהונג קונג מהחנויות הדיגיטליות שלהן בימים האחרונים, ועוררו בכך ביקורת על תמיכתן הלא מסויגת בממשל הסיני במסגרת המאבק.
- סין כופפה ענקיות טכנולוגיה זרות עד לרמת שטיפת המוח
- מושלת הונג קונג הפעילה סמכויות חירום: המפגינים לא יוכלו לכסות את פניהם
- הונג קונג: 15 פצועים בהם אחד במצב אנוש בעימותים עם המשטרה בזמן חגיגות ה-70 לסין
אפל הסירה מחנות האפליקציות שלה שירות מפות שמתבסס על פידבק משתמשים, שמאפשר למפגינים לעקוב אחר פעילות המשטרה, וזאת יום לאחר שעיתונה של המפלגה הקומוניסטית הסינית תקף את יצרנית האייפון וקרא לאפליקציה המדוברת "תוכנה רעילה". אפל אמרה שהסירה את האפליקציה, שנקראת HKmap.live, עקב חששות שהיא מעמידה בסכנה אנשי אכיפת חוק ותושבים.
במקביל הסירה גוגל מחנות המשחקים הניידים שלה משחק לסלולר שמאפשר לשחקנים לגלם תפקיד של מפגין הונג קונגי. על פי החברה, האפליקציה שנקראת The Revolution of our Times, מפרה חוקים שונים שקשורים ל"אירועים הרגישים" המתרחשים בעיר.
גוגל הסירה את האפליקציה לאחר בקשה של משטרת הונג קונג, כך על פי מסמכים שהגיעו לידי ה"וול סטריט ג'ורנל". דובר של גוגל אמר שמדיניות החברה היא שאין על מפתחי משחקים ואפליקציות "להרוויח מאירועים רגישים כמו קונפליקטים או טרגדיות", וכן שהיא מצאה שהאפליקציה מפרה את המדיניות הזאת.
ההסרה המהירה של האפליקציות שלראות עיניה של בייג'ינג מהוות בעיה עזרו להפחית את הסיכון של שתי החברות להתנגש עם הממשל הסיני ולעורר נגדן זעם בקרב לקוחותיהן במדינה. אך הצעדים הללו עשויים גם להעמיד אותן בפני ביקורת מצד לקוחות במערב שיטענו כי שתי החברות "תופסות צד" לטובת הממשלה הסינית בדיון מעורר המחלוקת לגבי עתידה של הונג קונג.
נוכחותה של גוגל בסין קטנה יחסית – שירותי ליבה כמו מנוע החיפוש של גוגל, ג'ימייל ויוטיוב עודם חסומים במדינה. אך עבור אפל "ההחלטה מסמלת עד כמה חשוב עבורה השוק הסיני", אמר מארק טאנר, מנהל בפועל ב-China Skinny, חברת חקר שוק שבסיסה בשנגחאי.