$
חדשות טכנולוגיה

עשרות מדינות בארה"ב פתחו בחקירות נגד גוגל ופייסבוק

התובעת הכללית של ניו יורק מובילה יחד עם מדינות נוספות חקירה המתמקדת בפייסבוק; החקירה השנייה, בהובלת טקסס, יחד עם 40 מדינות נוספות, צפויה להתמקד בגוגל; החברות מואשמות בהפרת פרטיות המשתמשים ובניצול לרעה של הדומיננטיות שלהן בשווקים.

שירות כלכליסט 12:3807.09.19
תובעים כלליים בארה"ב הכריזו אתמול (ו') על פתיחת שתי חקירות נפרדות נגד ענקיות הטכנולוגיה בחשד להפרת חוקי ההגבלים העסקיים. בחקירה אחת, בהובלת התובעת הכללית של ניו יורק, הכוללת שבע מדינות נוספות, ההתמקדות היא בהתנהלות של פייסבוק, בעוד שהחקירה השנייה, כוללת 40 מדינות בהובלת טקסס, וקרוב לוודאי שתתרכז בגוגל.

 

חברות הטכנולוגיה הגדולות, שבעבר נחשבו למנועים לצמיחה כלכלית, מואשמות כעת בהפרת פרטיות המשתמשים ובניצול לרעה של הדומיננטיות שלהן בשווקים.

 

"אני פוצחת בחקירה נגד פייסבוק כדי לקבוע האם הפעולות של החברה סיכנו את המידע של הצרכנים, צמצמו את איכות הבחירות שעמדו בפני הצרכנים והעלו את מחירי הפרסום", כתבה בטוויטר התובעת הכללית של ניו יורק לטיטה ג'יימס. "פלטפורמת המדיה החברתית הגדולה בעולם חייבת לציית לחוק", הדגישה.

 

מטה גוגל מטה גוגל צילום: רויטרס

החקירה סביב פייסבוק כוללת את התובעים הכלליים של ניו יורק, קולורדו, פלורידה, איווה, נברסקה, צפון קרולינה, אוהיו, טנסי ומחוז קולומביה.

 

במקביל, ממשרדו של קן פקסטון, התובע הכללי של טקסס, נמסר כי הוא מוביל את החקירה בנוגע לחברות הטכנולוגיה הגדולות. הוא לא פירט במי מדובר, אך ההערכה היא כי ההתמקדות תהיה בגוגל, ותבחן הפרות של פרטיות וחוקי התחרותיות.

 

החקירות האלה מצטרפות לחקירות דומות שבהן פתחו משרד המשפטים האמריקאי וועדת הסחר הפדראלית (FTC) ומתמקדות בפייסבוק, גוגל, אפל ואמזון.

 

מפייסבוק נמסר בתגובה כי החברה תעבוד יחד עם התובעים הכלליים. "בפני אנשים עומדות כמה אפשרויות עבור כל שירות שאנחנו מציעים. להבנתנו, אם נפסיק לחדש, אנשים יעזבו בקלות את הפלטפורמה שלנו", מסר דובר החברה. "זה מדגיש את התחרות עמה אנחנו מתמודדים, לא רק בארה"ב, אלא בכל רחבי העולם".

 

בחודש שעבר הוטל על פייסבוק קנס של 5 מיליארד דולר בשל מעורבותה בפרשת קיימברידג' אנליטיקה.

 

תובעים כלליים של המדינות השונות בארה"ב נוטים לאחד כוחות כדי להגביר את השפעתם על המדיניות, בייחוד כשנראה שלממשל הפדראלי חסרים המשאבים הנחוצים כדי לפעול. כך למשל, 43 מדינות הגישו במאי תביעה נגד יצרנית התרופות הישראלית טבע ו-19 חברות תרופות נוספות בחשד לקשירת קשר לתיאום מחירי תרופות גנריות. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x