$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

גיוס ראשון לחברת ההייטק החרדית רבטק מבכירי התעשייה

לכלכליסט נודע שהחברה של הרב דוד לייבל גייסה 4 מיליון דולר, בין היתר משמיל לוי מסקויה, בני לוין ממייסדי נייס ואיציק דנציגר נשיא קומברס לשעבר. הרב לייבל: "היום כבר לא מפגינים נגדנו בבני ברק"

מאיר אורבך 08:0117.07.19

חברת ההייטק החרדית רבטק מבני ברק, שהוקמה על ידי הרב דוד לייבל, רושמת גיוס ראשון – בהיקף של 4 מיליון דולר – משורה של משקיעים פרטיים ומוסדיים. החברה, שהוקמה ב־2013, מעסיקה אברכים ומאפשרת להם ללמוד תורה עד שעות הצהריים ולאחר מכן לעבוד בחברה עד שעות הערב. ב־2018 הכנסותיה של החברה עמדו על כ־8 מיליון שקל, ולפי הערכה, ב־2019 מכוונת החברה להכנסות של כ־11 מיליון שקל לכל הפחות.

 

 

 

בין המשקיעים בחברה בסבב הגיוס כמה שמות בולטים בעולם ההייטק: שמיל לוי, שותף בסקויה; בני לוין, ממייסדי נייס; אריק בן חמו, מייסד חברת 3com וכיום מקרן ההון סיכון BNG; וינסנט וורמס, משקיע הון סיכון בכיר בקרן טקטון; איציק דנצינגר, נשיא קומברס לשעבר; סקוט טובין, מנהל־שותף בקרן ההון סיכון האמריקאית באטרי ונצ'רס; דיוויד (דיקי) קוסטמן, מנכ"ל אאוטבריין ויו"ר נייס. גם הרב לייבל השקיע בעצמו חלק נכבד מההון באמצעות הלוואת בעלים שהומרה למניות.

 

הרב לייבל. "לא כולם רוצים ללמוד כל היום" הרב לייבל. "לא כולם רוצים ללמוד כל היום"

 

 

הרב לייבל מפעיל גם מרכז הכשרה לעובדים בירושלים ובבני ברק, שבו הוכשרו כבר 180 איש. "אנחנו מקווים שבעזרת המימון החדש נוכל להגדיל בצורה משמעותית את מספר האנשים שאנחנו מעסיקים ומכשירים. כיום על כל האברכים שמתחילים אצלנו הכשרה יש מאות של בקשות שאנחנו דוחים", אמר מנכ"ל רבטק מיקי סגל.

 

רבטק רבטק

הרב לייבל משוכנע שרבים במגזר החרדי מעוניינים לעבוד. "יותר מ-40 שנה הייתי רב בישיבה וראש כולל ולפני למעלה מ-25 שנה פתחתי רשת של כוללים לאברכים. לפני 2013 ראינו שיש בעיה עם עובדים חרדים שלא רוצים לצאת לעבוד כי אין להם השכלה מתאימה ואין אפשרות לעבוד ופתחנו ארגון שקוראים לו אחוות תורה - הם לומדים בלילה ועובדים בערב והגענו לאלפים של אנשים שעבדו דרכנו. אבל גם הבחנו שמרבית האנשים, בגלל חוסר השכלה ,עובדים במשרות שאינן מכניסות הרבה או אינן מספקות את האברכים. הבעיה הגדולה באמת היתה שמרבית האברכים לא רצו לעזוב את לימודי התורה וללמוד ארבע שנים במכללה או אוניברסיטה כאשר עליהם לעזוב את לימודי התורה וגם ללא משרה מובטחת", סיפר לכלכליסט.

 

"בשונה מכל המסלולים הקיימים כיום להכשרת חרדים אנחנו היחידים שמציעים כיום הכשרה יחסית מהירה ומשרה מובטחת", הוסיף סגל. בעברו, היה בכיר באמדוקס ובין היזמים שעמד מאחורי פתיחת אופן וואלי, מתחם תעסוקה ברמת ישי. "אנחנו מהווים פתרון משלם לאברך שרוצה לשמור על הצוויון החרדי שלו ולהתפרנס בכבוד".

 

גם תורה, גם עבודה

 

כשנשאל הרב לייבל על השילוב של עבודה ותורה במגזר החרדי לא היסס להביע דעה נחרצת: "לא כולם אליטה ולא כולם יכולים ורוצים ללמוד כל היום. לאלה שיכולים ורוצים אני מסייע ויש לי את רשת הכוללים שבה לומדים אברכים. כשהתחלנו כאן עם רבטק היו הרבה הפגנות נגדנו והרבה אנשים שלא אהבו מה שאנחנו עושים, אבל עכשיו הכל נרגע וכולם מבינים שיש לאנשים את הצורך להתפרנס בכבוד בעבודה שמכבדת את בעליה". השכר המוצע לאברכים בשנתיים הראשונות לאחר ההכשרה עומד על כ־6,000 שקל בחודש על עבודה בחצי משרה. סגל סיפר שלאחר שנתיים, מרביתם מקבלים קפיצה משמעותית בשכר. "חלק לא קטן מהאברכים שסיימו את הההכשרה אצלנו ממשיכים לחברות אחרות", אמר סגל. "אנחנו מעדיפים לשמור את הטאלנט שטיפחנו אצלנו אבל חלק מהם מקבלים הצעות מחברות אחרות ועוברים אליהן".

 

השנתיים האחרונות היו שנות המהפך של רבטק. לדברי סגל, החברה רשמה ב-2017 צמיחה של 40% במכירות שלה וב-2018 צמיחה של 62%. ב-2018 הכנסותיה עמדו על כ-8 מיליון שקל ועל פי הערכה ב-2019 מכוונת החברה להכנסות של כ-11 מיליון לפחות.

 

 

 

לדברי בני לוין, "זה לא מיזם של תרומה או צדקה, זהו מיזם שאנחנו מצפים לראותו מרוויח ומצליח. השקענו בהם רק בגלל העובדה שאנחנו מאמינים שיכולה להיות כאן חברה אמיתית ומצליחה". שמיל לוי אמר שההשקעה הזו היא הדרך הנכונה לשלב את החרדים בתעשייה. "אנחנו רוצים להפוך את רבטק לדוגמה להעסקת חרדים כדי שיקומו עוד מיזמים כאלה".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x