יצרניות השבבים לממשלת ארה"ב: בטלי את החרם על וואווי
אינטל, קוואלקום ואחרות החלו במאמצי שכנוע ולוביזם, כדי שיוכלו להמשיך ליהנות מצמיחת החברה; עסקאות הרכש של וואווי בארה"ב עומדות על 11 מיליארד דולר בשנה, כך שכולן ייפגעו משמעותית מאיסורי המסחר שהטיל טראמפ. כמו כן, נאבקת גם גוגל בהחלטת הממשל
- מייסד וואווי: החברה דומה למטוס פגוע, ההכנסות יירדו ב-30 מיליארד דולר
- חברות טכנולוגיה לוקחות את החרם על וואווי הרבה מעבר לכוונת ארה"ב
- סין מאיימת: חברות שישתפו פעולה עם החרם האמריקאי ייפגעו
על פי מקורות רויטרס, קוואלקום הראתה את הפעילות הנמרצת ביותר ופנתה לממשל יותר מהאחרות. אין זה מפתיע: היא מהנפגעות העיקריות מהחרם, שכן וואווי רוכשת ממנה שבבים רבים למכשירים וציוד רשת.
היצרניות טענו שבניגוד לציוד תשתית לתקשורת, סמארטפונים, טאבלטים ומחשבים אינם כה רגישים לנושאי ביטחון לאומי. הטענה נגד וואווי התבססה על הסכנה שבהתקנה של ציוד דור 5 מתוצרת החברה שעשוי להכיל דלתות אחוריות בניהול ממשלת סין. בעיה זו אינה קיימת במוצרים האחרים של החברה, כך נטען.
תקציב הרכש השנתי של וואווי עומד על כ-70 מיליארד דולר, ומתוכו כ-11 מיליארד מגיע לכיסי חברות אמריקאיות, כך שהחרם עתיד להזיק להן באופן מורגש. בנוסף, אין לחברות הללו אלטרנטיבה, שכן וואווי היא חברת ציוד התקשורת הגדולה בעולם, ולא מעט מייצור השבבים בתחום מתבצע מלכתחילה עבורה.
לצד יצרניות השבבים, מנסה גם גוגל להשפיע על הממשל: רישיונות שימוש בפיתוחיה במסגרת אנדרואיד מכניסים לה כסף, ופגיעה במכירות וואווי תפגע באופן מורגש בתפוצת אנדרואיד; בממוצע, מוכרת וואווי כ-50 מיליון טלפונים בכל רבעון.
וואווי, מצידה, נערכת להחרפת המצב: לפי הערכותיה שפורסמו בבלומברג, צפוי מספר משלוחי המכשירים שלה לרדת ב-40% עד 60% עד סוף השנה אם יושת עליה החרם במלואו. כמחצית מהמכשירים נמכרים מחוץ לסין, והחברה נערכת לירידה אפשרית של עד 60 מיליון טלפונים שמגיעים לשוק - מכה קשה עבורה; סך המכירות השנתיות של וואווי הוערך בכ-206 מיליון טלפונים בטרם הוטלו המגבלות האמריקאיות.