חברות טכנולוגיה לוקחות את החרם על וואווי הרבה מעבר לכוונת ארה"ב
לפי מקורות סוכנות רויטרס, חברות כאינטל, קוואלקום ו-LG אסרו על עובדיהן לדבר עם אנשי וואווי, אפילו כשמדובר במגעים מקצועיים-טכניים בנוגע לתקינת רשתות בינלאומית; ההחלטה צפויה לעכב את שוק התקשורת, בעוד ממשלת ארה"ב אסרה רק על מסחר עם החברה
חברות טכנולוגיה, ביניהן כאלה שלא כפופות לצו האמריקאי לאיסור המסחר עם וואווי, מחרימות אותה באופן חשאי ומרחיק לכת - כך דיווחה אמש (ב') סוכנות רויטרס. בין השאר ציינו מקורות הסוכנות את LG הדרום קוריאנית ואת זרוע ציוד התקשורת שלה, Uplay - ואת אינטל, קוואלקום ו-InterDigital Wireless, שהורו לעובדיהן לא לתקשר עם עובדי וואווי - אפילו בנושאי תקנים טכניים וסוגיות שאינן עסקיות.
- סין מאיימת: חברות שישתפו פעולה עם החרם האמריקאי ייפגעו
- בגידה בשעת מלחמה: העינוי הסיני של לנובו
- ענקיות הטכנולוגיה רועדות מהחרם על וואווי: מבקשות הקלות לסחר עימה
התקשרויות שכאלה מתבצעות באופן רציף בכנסים בינלאומיים, בין השאר כדי ללבן נושאים שקשורים לרשתות תקשורת בדגש על הדור החמישי. שיחות טכניות שכאלה מסוגלות להקל על פיתרון בעיות שונות שמשפיעות על התעשייה כולה. והנה, החליטו החברות לאסור אף על התקשרות שכזו, על אף שלא הוצגה כדרישה אמריקאית; למעשה, החרם הממשלתי כולל רק איסור על רכישות, מכירת ציוד, טכנולוגיה וקניין רוחני ללא אישור מפורש. ממשלת ארה"ב אף הבהירה שאין כל איסור על קיום התקשרות עם וואווי בנוגע לפיתוחי טכנולוגיות דור חמישי.
אחת הבעיות של פיתוחים אלה היא שאין בתחום תקן אחיד; דיונים עליו מתנהלים בקדחתנות בימים אלה במסגרת קונסורציום בינלאומי בשם 3GPP, אך בלי אפשרות לנהל דיונים פתוחים אלה צפויים להתארך הרבה מעבר לתאריך היעד שהוגדר במקור - מרץ 2020.
בתוך כך, מתמודדת וואווי גם עם האשמות בבריטניה, על ליקויי אבטחת מידע במוצריה. סוכנויות הביון המלכותיות מצאו ליקויים, אך נמנעו מלייחס את איכות האבטחה להוראה סינית או לניסיון ריגול ממשלתי. על פי דיווח של הניו יורק טיימס אתמול (ב'), סמנכ''ל הסייבר של החברה, ג'ון סאפולק, אף הופיע מול הפרלמנט הבריטי בשביל להגן על החברה ומוצריה.
סאפולק טען מול הפרלמנט שהחברה "עומדת עירומה מול העולם". עוד הסביר שוואווי מחויבת לתקן כל בעיה שמתגלה בציוד שלה. הוא קיבל תמיכה מצד חברות התקשורת שמשתמשות בציוד של וואווי והסבירו שכל בעיית אבטחה שמתגלה ניתנת לפתרון. "מנקודת המבט שלנו סיכונים ניתנים לניהול ולתיקון", אמר סקוט פטי, סמנכ''ל הטכנולוגיות של ענקית התקשורת הבריטית Vodafone. המחוקקים הבריטים היקשו על סאפולק ושאלו אם הפרצות יכולות לשמש ליצירת דלתות אחוריות לגישה חשאית. "זה משהו שממשלות יודעות לעשות", ענה, והביא כדוגמה מקרים בהם יושמה יכולת זו בידי ממשלת ארצות הברית.