הבל היופי: פותחה מערכת שמזהה ומשחזרת תמונות שעובדו בפוטושופ
חוקרים מאוניברסיטת ברקלי חברו לענקית התוכנה ליוצרים, וביחד פיתחו כלי שמסוגל גם לזהות שינויים שנערכו בתמונה, וגם לסייע בהשבת התמונה למצבה המקורי. המערכת מגיעה לדיוק של 99%, ותוכל לסייע למלחמה בפייק ניוז ועוד
הקץ לפייק? חוקרים של אוניברסיטת ברקלי וחברת אדובי הצליחו לפתח מערכת שיודעת לזהות תמונות שעברו עיבוד תוכנה, ואף לסייע בהשבת התמונה למצבה הקודם. המערכת מיועדת לזהות שינויים שנעשו בעזרת פוטושופ, בדגש על כלי ריטוש התמונה העדינים של התוכנה הפופולרית. בשלב זה, מדובר במערכת ניסיונית, שיכולותיה עוד נמצאות בפיתוח.
- ההתמכרות לסלפי הפכה למחלת נפש; שאלו מנתח פלסטי
- לייטריקס גייסה 60 מיליון דולר - אך רק 15 מיליון ייכנסו לחברה
- חברת Adobe תסגור את מרכז הפיתוח בישראל, העובדים יפוטרו
פוטושופ היא תוכנת עיבוד התמונה המקצועית הנפוצה ביותר בעולם, ורבים מעיבודי התמונה נערכים בעזרתה. הפיתוח החדש מסוגל לסרוק תמונות פיקסל לפיקסל, ולזהות שינויים שמאפיינים הפעלת כלי ריטוש כ-Face Aware Liquify ותכונות פוטושופ אחרות.
הסריקה מעובדת בידי מנוע בינה מלאכותית שמזהה את איזורי הפריים ששונו, ואת תהליך השינוי האפשרי. בכך, ניתן לבצע הינדוס לאחור של התמונה ולגלות כיצד נראתה לפני שהחלה העריכה.
עד כה, הגיעה המערכת לדיוק של 99% בזיהוי התמונות - ובאופן מפתיע, החוקרים לא יודעים להגיד מהם האלמנטים שמזהה התוכנה כמזויפים. לפי הערכות, מדובר בשינויים אופטיים עדינים ביותר, שחומקים מעין אנושית ושמופיעים בצורות שונות בתמונות שונות.
הפיתוח הזה סולל את הדרך למערכת חכמה יותר, שתדע לזהות זיופי תמונה ולהזהיר מפניהם - מה שיסייע במלחמה בפייק ניוז, בשיפור דימויי גוף בקרב צעירים וביישומים אחרים. "אנחנו רוצים לסמוך מחדש על המידע הדיגיטלי שאנו צורכים", הסביר ריצ'ארד ז'אנג, אחד מהחוקרים של אדובי.