$
חדשות טכנולוגיה

ענקיות הטכנולוגיה רועדות מהחרם על וואווי: מבקשות הקלות לסחר עימה

גוגל, יצרניות שבבים ואיגוד ספקיות הטלקום GSMA, הם בין הגופים שמנסים בכל הכוח למנוע את החרם המסתמן על וואווי שצפוי להיכנס לתוקף באוגוסט הקרוב, במסגרת מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין; גוגל, למשל, חוששת מיצירת גרסה סינית לאנדרואיד, ואיגוד ספקיות הטלקום בארה"ב חושש מקשיים בפריסת טכנולוגיות הדור ה-5

רפאל קאהאן 12:4208.06.19

גוגל, יצרניות שבבים ואיגוד ספקיות הטלקום GSMA, הם בין הגופים שמנסים בכל הכוח למנוע את החרם המסתמן על וואווי שצפוי להיכנס לתוקף באוגוסט הקרוב. על פי דיווחים שונים אמש (ו'), הפעולות השונות מתבצעות מאחורי הקלעים של מסדרונות הבית הלבן ובית הנבחרים האמריקאי במירוץ לקבל כרטיס כניסה לרשימת ההחרגות הנחשקת. במסגרת מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין אוסר הממשל על אספקת טכנולוגיה אמריקאית ליצרנית הסינית.

 

 

 

רשימת ההחרגות היא סעיף שהתווסף לתקנון החרם בשלהי כהונת הנשיא הקודם ברק אובמה. סעיף זה מאפשר להסכים להחריג חברות אמריקאיות מאיסור על סחר עם גופים זרים שהוחרמו.

 

סמארטפון של וואווי סמארטפון של וואווי צילום: רפאל קאהאן

 

 

כל חברה מנסה למצוא את הזווית שתאפשר לה לקבל את כרטיס הכניסה לרשימה הנחשקת. גוגל למשל טוענת שמניעת השימוש של וואווי במערכת ההפעלה אנדרואיד תכריח את החברה הסינית לפתח גרסה של המערכת בעצמה.

 

"זה ייצור שתי מערכות הפעלה מבוססות אנדרואיד - אחת מקורית ואחת של וואווי, כאשר האחרונה תכלול באגים ופרצות אבטחה. דבר זה מסכן את מכשירי הטלפון של וואווי ומקל על פריצה מצד האקרים או אפילו סין עצמה", כך הסביר גורם המעורב במו''מ לפייננשל טיימס אתמול (ו').

 

 

אנדרואיד. בקרוב בגרסה סינית? אנדרואיד. בקרוב בגרסה סינית? צילום: AliExpress

 

גוגל טוענת בנוסף שבעתיד היא לא תוכל לעדכן את גרסת האנדרואיד במכשיריה של וואווי שכבר נמכרו. גרסאות חדשות כוללות תיקונים רבים וחוסמות פרצות שאותרו, כך שלטענת גוגל, מניעת העדכונים תסכן את המשתמשים שלא לצורך.

 

גוגל לא היחידה שמנסה את כוחה בשיכנוע הממשל. איגוד ספקיות הטלקום, ה-GSMA, שמאגד את רוב ספקיות התקשורת הגדולות בעולם, הסביר ביום שישי שהחרם על שימוש בציוד של וואווי עשוי לגרום לעלות נוספת בסך של כ-62 מיליארד דולר בעלויות הפריסה של טכנולוגיות הדור ה-5 ואף לעכב את המהלך בכשנה וחצי כך, על פי דיווח של סוכנות רויטרס.

 

עם זאת ספקיות ציוד תשתיות כגון אריקסון, נוקיה וסמסונג, שנחשבות למתחרות עיקריות של וואווי בשוק הדור ה-5, טוענות שהדבר אינו נכון ושהן יכולות לספק את הציוד שוואווי מספקת בעלויות דומות. וואווי ו-ZTE מחזיקות בכ-40% מהשוק האירופי בזכות מחירים זולים יותר מאשר מתחרותיהן האירופיות. הטענה של ה-GSMA מעבר לעניין העלויות היא שההחרמה של מוצרי וואווי תיצור פער של כ-15% בהיקף חדירת הדור ה-5 בין אירופה לארה"ב.

 

ספקיות השבבים שעבורן וואווי מהווה לקוח חשוב גם הן מנסות לקבל רישיון סחר עם החברה. כך למשל ARM הבריטית-יפנית, הודיעה לפני כשבועיים שתיאלץ גם היא להחרים את וואווי. אך זו משתמשת בידע וברשיונות של ARM כדי לפתח את מעבדי הסמארטפונים שלה - הפסד משמעותי במכירות עבור ARM. האחרונה נאלצה להצטרף לחרם בגלל שחלק מהטכנולוגיה שלה מפותחת בארה"ב.

 

חברות השבבים גם טוענות שבסופו של דבר החרם על וואווי יפגע בחוסן הצבאי האמריקאי. הירידה בהכנסות תביא לירידה בהשקעות במחקר ופיתוח של טכנולוגיות חדשות, הסבירו לוושינגטון פוסט גורמים שונים בתעשייה. הצבא האמריקאי שמשתמש באופן שוטף בטכנולוגיות האלה ייאלץ להשתמש בטכנולוגיות ישנות יותר מה שיגרום לפער איכות מול היריבים, כך נטען.

 

לא ברור אם כל הטענות האלה אכן יתקבלו בקרב משרד הסחר האמריקאי והבית הלבן. חברות הטכנולוגיה מנסות בכל כוחן לא להרגיז את הממשל ואת הנשיא טראמפ כדי לא לספוג תגובות נגד או להיתפס כגורמים בעייתיים. אך יש לציין שבמקרים מסוימים החרם המתקרב אכן עשוי להביא לתוצאות בעייתיות בטווח הבינוני.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x