$
המדריך

בדיקת כלכליסט

שיאומי Mi9: לא ראש לשועלים, אלא אריה מזן חדש

מכשיר הדגל של החברה הסינית מציג מסך גדול באיכות מצוינת ובו סורק טביעות האצבע הכי מהיר בשוק, מצלמה משובחת וביצועים טובים. ואולם, העיצוב שלו קצת משעמם, אין לו תקן עמידות בנוזלים והממשק שלו גם מצריך הסתגלות - וגם כולל פרסומות

ניצן סדן 14:0019.05.19

 


 

 

הכירו את ה-Mi9, מכשיר הדגל של שיאומי ואחד החשובים ביותר שלה, שמהווה הצעה מאוד מעניינת עבור הצרכן הישראלי. קודמו ה-Mi8 היה טלפון שכלל שילוב בין ביצועים של מכשיר עילית ומחיר של מכשיר ביניים, שהושג בזכות פשרות עיצוביות; המצלמה היתה פחות מתקדמת, הגוף פחות עמיד, המסך לא שקול לשל המתחרים.

 

 

יורשו ה-Mi9 מציג תמונה מפתיעה מאוד: המחיר נשאר נגיש ביותר והגוף עדיין לא עמיד במים ואבק, אך המצלמה טובה כמו של מכשירי הפרימיום, ובכמה תחומים עוקף ה-9 את כל מכשירי וואווי, סמסונג ואפל. זה לא ראש לשועלים, אלא פשוט אריה מזן אחר.

 

נעים להכיר: Xiaomi Mi9 נעים להכיר: Xiaomi Mi9 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: נאה, אך שגרתי 

 

ה-Mi9 הוא מכשיר אסתטי, גם אם לא מיוחד למראה: אותו מסך שמכסה את כל החזית למעט מגרעת זעירה למצלמת סלפי, אותו גוף מעוגל עשוי זכוכית ואותה שורת מצלמות בפינת הגב שראינו בהרבה טלפונים מסין, ולפניהם באייפון. הגב מצופה גורילה גלאס עמידה בשריטות, אך המצלמות בולטות מאוד משטחו, מה שעלול לחשוף את העדשות למכות ושחיקה.

 

 

גב המכשיר, עם המצלמות שבולטות גב המכשיר, עם המצלמות שבולטות צילום: ניצן סדן

 

 

הגוף דק יחסית וקל מאוד (173 גרם) ביחס לגודלו; עם מסך 6.39 אינץ' זה לא טלפון קטן. הוא קצת יותר דק וקצת יותר קל מה-S10 פלוס של סמסונג, למשל. בדופן ה-Mi9 תמצאו כפתור חומרה חדש, שפועל כקיצור דרך להתנעת הסייענית החכמה גוגל אסיסטנט, אך ניתן לתכנת אותו לביצוע פעולות אחרות כהפעלת פנס או מצלמה. זו בחירה מעולה, ואני מקווה שיותר חברות יעשו זאת; כפתור פיזי הוא דבר שימושי במיוחד, למשל כשרוצים לצלם משהו במהירות. לטלפון אין דירוג עמידות במים ואבק, כך שעדיף להשתמש בו עם כיסוי.

 

 

מצלמת הסלפי נמצאת בתוך מגרעת זעירה מצלמת הסלפי נמצאת בתוך מגרעת זעירה צילום: ניצן סדן

 

 

תצוגה וממשק: הסורק המהיר במערב

 

ל-Mi9 יש מסך של גדולים: תצוגת AMOLED גדולה מתוצרת סמסונג, עם בהירות לא רעה שמאפשרת עבודה בתאורה חזקה יחסית ואיכות צבע נהדרת. בתוך המסך מוטמע סורק טביעות אצבע שהוא הטוב ביותר מסוגו בו השתמשתי עד כה. הסורק מהיר יותר משל וואווי וסמסונג וקולט את האצבע בכל זווית; בעוד לאחרים יש השתהות קצרה ומורגשת, או שיפתחו את הנעילה רק בניסיון שני (או רביעי בנוקיה 9, למשל) - ה-Mi9 פשוט קולע בול בכל פעם.

 

 

גוף נוח לאחיזה ושימוש, מסך בהיר וחד גוף נוח לאחיזה ושימוש, מסך בהיר וחד צילום: ניצן סדן

 

 

אני מעריך שהחברה פשוט דוגמת חלק קטן יותר מטביעת האצבע, מה שמקל על זיוף טביעת האצבע של המשתמש ופריצה למכשיר שלו. ואולם, אלא אם אתם עוסקים בריגול בינלאומי, כנראה שאף אחד לא יטרח להשיג ולשכפל לכם את האצבע.

 

המכשיר מבוסס על אנדרואיד 9, עליה ממשק MiUI של שיאומי, שהוא נטול מגירת אפליקציות ובניגוד לממשק מכשירי וואווי למשל, לא ניתן להוסיף אחת. לממשק עיצוב נקי ופשוט, והרבה מאוד אפליקציות מותקנות מראש, לרבות חנות הורדת עיצובי מסך בית ויישומים מיותרים אף יותר כפורום שיאומי ואפליקציית משוב.

 

 

סורק מהיר יותר. Mi9 סורק מהיר יותר. Mi9 צילום: ניצן סדן

 

 

אבל יש דבר אחד במכשיר הזה, כמו גם במכשירי שיאומי אחרים, שפשוט גובל בחוצפה: בתוך ממשק מערכת ההפעלה ישנן פרסומות - באנרים שיושבים בתוך התפריטים וחלונות היישומים, ומציעים לכם להתקין אפליקציות או לקנות, למשל, נדל"ן להשקעה בכוכב יאיר. אני מבין את הרעיון; שיאומי מוכרת טלפונים מאוד בזול, ומבקשת לייצר לה רווחים מתמשכים. ואולם, זו עדיין צפרדע שצריך לבלוע: את הפרסומות הללו לא ניתן לחסום או להעלים ואם יש משתמש שהעניין מפריע לו במיוחד, כדאי שיבחר בדגם אחר.

 

 

פרסומת לפייסבוק תקועה בתוך ממשק שיאומי פרסומת לפייסבוק תקועה בתוך ממשק שיאומי צילום: ניצן סדן

 

 

מצלמה: מהטובות שבנמצא

 

ל-Mi9 יש מערך צילום עיקרי בן שלושה חיישנים, שנועד להראות למתחרות במערב שאפשר למכור מכשירי דגל בזול ועדיין לספק ביצועי צילום של טלפון באלף דולר. החיישן העיקרי הוא ברגישות של 48 מגה-פיקסל ועדשה קצת יותר רחבה מהרגיל (f/1.8), ולצידו חיישן 16 מגה-פיקסל עם עדשה רחבה (f/2.2), וחיישן 12 מגה-פיקסל עם עדשת זום אופטי שמגדילה פי שניים. זה מערך צילום בתצורה זהה לשל מכשירי הדגל האחרונים של וואווי, בו לכל עדשה יש תפקיד משלה, ללא חיישן שחור לבן שמוסיף חדות לתמונה, למשל.

 

 

מצלמות הטלפון מצלמות הטלפון צילום: ניצן סדן

 

 

ביצועי התמונה מעולים בצילומי יום; התוצאות עשירות בצבע, חדות ומדויקות, הצילום בעדשה רחבה לא כולל עיוות של שולי הפריים הודות לכלי תוכנה מוצלח, המיקוד מהיר מאוד וכל האפקטים למיניהם - טשטוש הרקע, הפילטרים, ההילוך האיטי וכולי - פועלים במהירות ומפיקים תוצאות נאות וחדות. זאת, על אף שאין למצלמות ייצוב אופטי.

 

 

ממשק המצלמה בצילום יום ממשק המצלמה בצילום יום צילום: ניצן סדן

 

 

בצילום לילה, מפעיל הטלפון אלגוריתם החלקה ושיפור תמונה שמספק פריים נקי יותר משל רוב מתחריו - זאת, כל עוד מייצבים היטב את המכשיר. מצב הלילה אף פועל יותר מהר מזה של וואווי, שהוא מהטובים בשוק. ואולם, התמונות מציגות פחות פרטים; בצילום בתאורה נמוכה, מתקשה האלגוריתם לטפל היטב במריחות שנוצרות בשל תנועה - ולכן התמונה עלולה לצאת מטושטשת בשוליה.

 

 

צילום לילה: פריים מואר ומפורט צילום לילה: פריים מואר ומפורט צילום: ניצן סדן

 

 

למצלמת הסלפי יש חיישן בן 20 מגה-פיקסל, מאחורי עדשה רחבה יחסית של f/2.0, והיא תומכת HDR ומניבה תוצאות טובות. חבל שמערך הצילום העיקרי יודע לצלם ב-48 מגה-פיקסל רק במצב צילום ספציפי: פריים סגור ללא אפשרות של זום או חשיפה ארוכה לצילום לילה; אינטגרציה מלאה של החיישן הזה עם היתר יכל להניב תמונות אפילו יותר טובות.

 

ביצועים וזמן סוללה: מהיר למרות המשקולות

 

כמו כמעט כל מכשירי העילית של השנה, נשען גם ה-Mi9 על מעבד הסנאפדרגון 855 החזק של קוואלקום, וגם לו זיכרון פעולה של שישה גיגה-בייט. כצפוי, פועל הטלפון במהירות רבה וללא השתהויות מורגשות.

 

 

כלי אופטימיזציה מובנה של שיאומי כלי אופטימיזציה מובנה של שיאומי צילום: ניצן סדן

 

 

זה מאוד מרשים, בהתחשב בעובדה שלשיאומי יש כל כך הרבה אפליקציות שרצות ברקע, וגם מנוע שדג פרסומות ומציג אותן באופן רציף; זה כמו לרוץ עם משקולת על הרגל - ואני רק חושב כמה יותר מהיר היה ה-Mi9 בלעדיה. ל-Mi9 יש סוללת 3,300 מיליאמפר-שעה, קצת יותר חלשה משל קודמו, ה-Mi8. ואולם, הודות לכלי ניהול אנרגיה מוצלחים, תספיק הסוללה ליום וחצי של שימוש סביר. לטלפון יש גם מטען בטכנולוגיית טעינה מהירה, שמאפשרת מילוי של כ-40% תוך כחצי שעה.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

עבור המשתמש הפרטי, ה-Mi9 הוא אלטרנטיבה מצוינת למכשירי העילית של וואווי, סמסונג, אפל והאחרות שמציגות טלפונים במחיר שמתחיל מ-3,500 שקל. יכולות הצילום שלו מצוינות, המסך מפתיע לטובה, והממשק אולי מעצבן, אבל אפשר להתרגל אליו. עניין הפרסומות שבתוך הממשק מרגיז מאוד לראייתי, אך מדובר בעניין של טעם ולא יפתיע אותי אם ישנם משתמשים שזה לא מפריע להם. המחיר שלו, 1,999 שקל (מחיר רשמי של היבואן, המילטון), הוא נקודת משיכה מרכזית; בנוסף, מחירי שיאומי בישראל נוטים לרדת מהר יחסית.

 

 

 

עבור המתחרות בשוק המובייל, ה-Mi9 הוא הצצה מדאיגה לעתיד: חברות סיניות ימשיכו להציג טלפונים מעולים ומשתלמים, תוך שהן חוסכות על מו"פ וכוללות פרסומות בתוך המכשירים כדי להגדיל הכנסות - ואת זה סמסונג ואפל לא יכולות לעשות. יש להניח שה-Mi9 יהיה אחד המכשירים הבולטים בשוק הישראלי בשנה הקרובה, והוא יוכל להצמיח את שיאומי על חשבון מתחרות בשווקי העילית והביניים כאחד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x