מבוכה ביוטיוב: סימנה את סרטוני שריפת נוטרדאם כתוכן קונספירציה מזויף
אלגוריתם השירות הציג תיבת טקסט המפנה למקור אמין לצד שידור חי מהשריפה הגדולה בקתדרלה המפורסמת, כפי שהיא עושה במקרי תוכן חשוד. החברה מיהרה להתנצל והודתה שהתוכנה שלה טועה לפעמים, ושתיבות הטקסט לא יוצגו עוד לצד שידורי השריפה
זמן קצר אתמול לאחר שפרצה השריפה בקתדרלת נוטרדאם בפריז, הועלה ביוטיוב שידור ישיר מזירת האירוע. לצידו, הופתעו גולשים לגלות תיבת טקסט שכללה קטע מתוך אנציקלופדיה בריטניקה שעוסק לפיגועי הטרור של ה-11 בספטמבר. יוטיוב מציגה תיבות כאלה לצד תוכן שהיא מזהה כקונספירטיבי או פייק ניוז, כדי שהקהל יוכל לשפוט את הקליפ לצד טענות של מקור מאומת. אלגוריתם יוטיוב פשוט החליט ששידורי השריפה הם פייק, שנוגע לקונספירציות פיגוע התאומים מ-2001.
- האש עוד בוערת: כך נראית הבוקר קתדרלת נוטרדאם
- הטריק של פוטין להפצת פייק ניוז: שכירת חשבונות לגיטימיים
- הסרה, צמצום ויידוע: פייסבוק חושפת אסטרטגיה משופרת לסינון תוכן
"אנחנו עצובים ביותר מהשריפה המתמשכת בקתדרלת נוטרדאם", מסר לסוכנות בלומברג דובר יוטיוב. "הכיתובים האלה מתווספים אוטומטית על ידי אלגוריתם והמערכת שלנו טועה לפעמים בזיהוי. אנחנו מסירים את האפשרות להשתמש בתיבות הטקסט בשידורים חיים הנוגעים לשריפה".
זו לא הפעם הראשונה שיוטיוב סופגת ביקורת הנוגעת לשידור סרטונים מטעים או של קבוצות קיצוניות. אף שמדובר באתר הסרטונים הגדול בעולם, ביוטיוב מתקשים לנצל כראוי את התוכנה והבדיקות האנושיות כדי להבין ולפקח על מיליוני שעות של סרטונים שמועלות בכל יום. רק בחודש שעבר שודר ביוטיוב הטבח במסגדים בניו זילנד. בדומה, סרטונים המטילים ספק בעובדות חשובות כמו הנחיתה על הירח והיעילות של חיסונים, עולים באופן תדיר באתר. בדיוק כפתרון לבעיה הזו השיקו בשנה שעברה את תיבות המידע, הכוללות תכנים הלקוחים מאתרים כמו וויקיפדיה, וזאת כדי להוות תגובת נגד לסרטונים הסותרים עובדות ידועות.
לפי הודעת החברה, בכל שבוע עולות "עשרות מיליוני" תיבות מידע מתחת לסרטונים. בעיית הפצת המידע הכוזב אינה נחלתה הבלעדית של יוטיוב. אתמול פשטו בטוויטר שלל תיאוריות קונספירציה ודיווחים לא נכונים בנוגע לשריפה, כולל טענה בחשבון מזוייף של CNN כי מדובר במעשה טרור.