ממשלת ארה"ב: אפליקציית הדייטינג Grindr - סכנה ביטחונית
האפליקציה הפופולרית נמצאת בשליטת חברת קונלון הסינית, והמועצה האמריקאית לבקרת השקעות זרות טענה שהקשר עם שלטונות סין עלול להוביל לדליפות מידע. בתגובה, הודיעה קונלון שתחפש רוכש לגריינדר
גורמים בממשלת ארה"ב פנו לחברת Beijing Kunlun Tech הסינית, שמחזיקה באפליקציית הדייטינג הלהט"בית גריינדר (Grindr) וטענו שקשריה לממשלת סין הופכת את היישום לסיכון ביטחוני פוטנציאלי - כך לפי דיווח של סוכנות רויטרס. בעקבות הפנייה, העמידה קונלון את גריינדר למכירה.
- מנכ"ל גוגל יגיע היום לפנטגון, להסביר על השת"פ עם סין בתחום ה-AI
- האם תוכנית הטכנולוגיה של סין היא בעצם רק פרנויה אמריקאית?
- וואווי תובעת את ממשלת ארה"ב: "הרחקתנו ממכרזים אינה חוקתית"
את האזהרה העבירה לחברה הסינית המועצה על השקעות זרות בארה"ב (CFIUS), גוף פדרלי שאחראי על רגולציה של השקעות זרות במדינה. החשש הוא כנראה מדליפה של מידע פרטי ואישי של המשתמשים לרשויות הסיניות. על פי חוק, כל חברה סינית חייבת לאפשר לממשלה גישה למידע שהיא מחזיקה במסגרת פעילותה.
הממשל האמריקאי הכביד בשנה האחרונה את הפיקוח על מפתחי אפליקציות, בעיקר כאלה שמחזיקים במידע אישי של משתמשים. החשש העיקרי הוא מדליפה של מידע על עובדים בממשל הפדרלי או בסוכנויות ביטחון וביון. החברה הסינית הודיעה לאחרונה שהיא מכינה הנפקה עבור Grindr, מכאן ההתערבות של הרשויות. כעת קונלון הודיעה שתמכור את גריינדר למרבה במחיר.
גריינדר שכרה את בנק ההשקעות Cowen כדי לנהל את הליך המכירה; האפליקציה נחשבת לאחת מהפופולריות מסוגה ולפופולרית ביותר בקרב ציבור הלהט''ב. ב-2017 החזיקה בכ-27 מיליון משתמשים פעילים. היא אוספת מהם מידע אישי כגון מיקום, הודעות וכן במקרים מסוימים גם את מצב בריאותם כגון הידבקות בנגיף האיידס שמסומן בפרופיל של אלה שמעוניינים בכך.
קונלון השתלטה על גריינדר בשני שלבים, הראשון ב-2016 והשני ב-2018. עם זאת העסקה לא הועברה לבדיקה במועצה להשקעות זרות מה שהעלה את החשד מצד הרשויות האמריקאיות. כעת ישנם שטוענים שאם העסקה היתה מפוקחת - יכול מאוד להיות שהיא לא היתה מאושרת מלכתחילה. מכל הצדדים סירבו להגיב לידיעה ובמשרד האוצר האמריקאי שמתחתיו פועלת המועצה על השקעות זרות אמרו שהדיונים שלה סודיים ואינם פתוחים לציבור.