וואווי תובעת את ממשלת ארה"ב: "הרחקתנו ממכרזים אינה חוקתית"
לטענת פרקליטי החברה, חקיקה ספציפית של ארה"ב שאוסרת על השתתפות וואווי ו-ZTE במכרזי הרשות המבצעת עומדת בניגוד לחוקה. לתביעה יש סיכוי קטן להצליח, וחברת קספרסקי הרוסית נכשלה כשביצעה מהלך דומה
- סמנכ"לית הכספים של וואווי תובעת פיצויים מקנדה: "המעצר שלי לא היה חוקי"
- שקרים, תוקפנות והתנשאות: רק וואווי אשמה בחשדנות שהיא מעוררת במערב
- יו"ר וואווי: ממשלת סין לא יכולה להכריח אותנו לסייע לה בריגול זר
החוק שנמצא במוקד התביעה, National Defense Authorization Act מ-2019, כולל סעיף שאוסר על סוכנויות של הרשות המבצעת, על עובדי קבלן של הממשל או על חברות שמקבלות הלוואות או מענקים ממשלתיים לעשות שימוש בציוד מתוצרת וואווי ו-ZTE.
לטענת וואווי, סעיף זה הוא עונש חקיקתי ללא משפט שאסור לפי החוקה האמריקאית. כן טוענת החברה שהחרם פוגע בציבור האמריקאי: "לקוחות בארה"ב (במיוחד באזורים כפריים ועניים) לא יזכו לגישה לטכנולוגיות המתקדמות ביתר, ויתמודדו עם מחירים גבוהים משמעותית ושוק תחרותי הרבה פחות".
מומחים משפטיים העריכו שלתביעה יש סיכוי קטן להצליח, במיוחד לאור הכישלון האחרון של קספרסקי הרוסית בתיק דומה. "זה טיעון שמאוד קשה לנצח אתו", אמר לסוכנות בלומברג פרופ' פיטר הנינג מבית הספר למשפטים של אוניברסיטת וויין סטייט. "אבל זה בהחלט משהו שהם יכולים לנסות במאמץ להאט את הממשל הפדרלי. מדובר בחלק אחד ממאמץ רחב הרבה יותר להתעמת עם סין סביב גניבת סודות מסחריים והאופן שבו ממשלת סין מסבסדת חברות ומנסה להכניס את המוצרים שלהן לארה"ב".
הבית הלבן לא הגיב לפניית בלומברג בנושא.