$
חדשות טכנולוגיה

הפרלמנט האירופי אישר חוק זכויות יוצרים שמטיל צל גדול על גוגל ופייסבוק

החוק יחייב חברות אינטרנט להיות אחראיות משפטית לתוכן שמשותף אצלן, ולהתחיל לשלם על לינקים ליצירות ומאמרי חדשות. מייסד ויקיפדיה הזהיר שהחוק יגרור צנזורה גורפת

רפאל קאהאן 18:4826.03.19

הפרלמנט האירופי אישר היום (ג') סדרה של תיקונים לחוק זכויות היוצרים, שהשפעתם על האינטרנט ושיתוף תכנים עשוי לשנות את אופי הפעילות של גוגל ופייסבוק.

 

 

 

מעתה, יהיו חברות אינטרנט אחראיות על תכנים שמשתמשים מעלים אליהן. לפיכך, יוכלו אזרחי האיחוד שתוכן שלהם הופץ ברשת חברתית לתבוע גם את המפיץ וגם את החברה עצמה.

 

באיחוד הבינו שלעיתים קרובות משמשות יצירות כבסיס לממים ואנימציות gif, והחריגו אותם מהחקיקה.

 

גוגל גוגל צילום מסך: Google

 

 

החוק החדש מתייחס גם לשימוש בהפניות למאמרים של כלי תקשורת: הן יוכלו להכיל רק כותרות, כדי למנוע מצב בו הקהל נחשף לאייטם בפייסבוק אך לא נכנס לקרוא אותו באתר בו התפרסם. בנוסף, יוכלו כותבים ויוצרים לתבוע יותר בקלות חברות שישתפו תכנים שלהם ללא קרדיט הולם; גם כאן ישנן הקלות, שיוענקו לסטארט-אפים קטנים.

 

מייסד ויקיפדיה: החוק יחליש את החלשים

 

באיחוד האירופי הסבירו שהחוקים החדשים מיועדים להגן על יוצרי התוכן ולוודא שהם מקבלים את חלקם בעוגה. אבל עבור פלטפורמות אינטרנט רבות, מדובר בסכנה: ג'ימי וולס, מייסד וויקיפדיה, הביע חשש שהחוקים החדשים יהפכו את הפעילות באינטרנט למשהו שרק חברות גדולות יכולות להרשות לעצמן. לדבריו, המהלך יחזק מונופולים ויחליש את היכולת של גופים קטנים ועניים לפעול באופן חופשי.

 

הטענה העיקרית של המתנגדים היא שהפיקוח על התכנים אינו ישים אם רוצים לשמר את האופי הפתוח והחופשי של הרשת. עוד מסבירים המתנגדים שהצורך להציג רישיון על כל תוכן שמשתפים יביא לכך שפלטפורמות האינטרנט פשוט יעדיפו לחסום שיתופים מראש במקום לנהל אותם.

 

מוביל החקיקה, חבר הפרלמנט הגרמני אקסל ווס, הסביר שהתיקון יחייב כעת את המו''לים ופלטפורמות שעושות שימוש בתוכן של יוצרים להתחשב בהם ולשתף את הכנסותיהן עימם. יישום התקנות צריך להתאים למציאות המשפטית בכל מדינה החברה באיחוד, כך שיכול להיות שבמקרים מסוימים המדיניות תהיה רכה במדינות מסוימות וקפדנית באחרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x