$
חדשות טכנולוגיה

אוסטרליה: בכירי חברות טכנולוגיה שיפיצו תוכן פוגעני - ייכלאו

ראש הממשלה סקוט מוריסון מקדם הצעת חוק שתחיל סנקציות אישיות על מנהלים בחברות כפייסבוק, טוויטר ויוטיוב אם יתרשלו בהסרת תיעודי רצח ותוכן בעייתי אחר. זאת, לאחר שקליפ השידור החי של הרצח בכרייסטצ'רץ' נשאר באוויר גם לאחר תלונות הגולשים

רפאל קאהאן 17:2526.03.19

טבח כרייסטצ'רץ', במהלכו רוצח ימני קיצוני הרג כ-50 מתפללים מוסלמים תוך שהוא משדר את פשעיו בפייסבוק, יוטיוב וטוויטר, ממשיך להכות גלים: ראש ממשלת אוסטרליה, סקוט מוריסון, הגיש הצעת חוק שתאפשר סנקציות אישיות נגד בכירי חברות טכנולוגיה שייכשלו בסינון שידורי רצח.

 

 

"אם החברות לא יפעלו באופן מיידי למניעת שיתוף של תכנים כאלה, היו בטוחים שאנחנו נפעל", אמר במסגרת מפגש עם נציגי חברות המדיה החברתית וספקיות התקשורת הגדולות במדינה.

 

סקוט מוריסון, ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון, ראש ממשלת אוסטרליה צילום: גטי

 

  

הסרטון המקורי של הטבח שודר במשך 17 דקות והדיווח הראשון עליו הגיע לפייסבוק רק 12 דקות לאחר מכן, כך שהציבור נחשף לעותק המקורי במשך יותר מחצי שעה. החברה קיבלה מספר לא ידוע של דיווחים על הסרטון ותלונות גולשים בטרם התייחסה אליו. תוך זמן קצר, הופיעו עותקים רבים ששותפו בידי ניאו נאצים ברחבי העולם; לפי פייסבוק, ביממה שחלפה מהפרסום, נמחקו 1.5 מיליון פוסטים ששיתפו אותו. המצב ביוטיוב ובטוויטר היה מעט טוב יותר והחברות הגיבו במהירות לפרסום, אך לא ידוע כמה חשבונות שיתפו את התוכן הבעייתי לפני שנמחק.

 

 

 

ממשלת אוסטרליה אינה היחידה שקראה להקשחת הפיקוח על התכנים ברשתות החברתיות; גם מיקרוסופט מסכימה שנדרשת הכבדה של הפיקוח והענישה. בפוסט שפרסם נשיא החברה, בראד סמית', שלשום (א'), הסביר ש"צריך לפתח גישה מערכתית ורוחבית" כדי להתמודד עם הבעיה הזו. סמית' הוסיף שזו אחריותה של תעשיית הטכנולוגיה למצוא דרכים למנוע ממצבים כאלה להישנות. עוד הסביר, שהיעד צריך להיות פיתוח של כלים ושיטות שיאפשרו לזהות ולמנוע הפצה של ה"צדדים המכוערים של האנושות" על ידי יחידים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x