גם בישראל: חברת HP מרחיבה איסוף לפטופים בשל סוללות מתלקחות
בשמונה מקרים ברחבי העולם נשרפו מחשבים ואחד המשתמשים נפצע - מה שגרם לענקית המחשוב לאסוף ולהחליף סוללות בדגמים החשופים לסכנה. איך תדעו אם המחשב שלכם בסכנה?
HP מרחיבה את תוכנית איסוף המחשבים שלה, בשל ליקוי חמור בסוללות דגמים ספציפיים. התוכנית החלה בשנה שעברה בשל סכנת התחממות, שריפה וכוויה - לפי אתר היצרנית עצמו. בינואר השנה הושקה הרחבת התוכנית, אך נחשפה רק עכשיו בשל השבתת הממשל האמריקאי.
- דו"ח HP: ההכנסות בתחום ההדפסה ירדו, המשקיעים נבהלו
- פיקסל שחור: גוגל מקצצת את חטיבת המחשבים והמובייל
- שוק המחשבים הישראלי: לנובו עקפה את HP וחזרה לצמרת
בחברה ציינו שמדובר בדגמים של מחשבים ניידים ספציפיים מדגמי HP Probook 64x (G2 ו-G3), HP ProBook 65x (G2 ו-G3), HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 ו-470), HP x360 310 G2, HP ENVY M6, HP Pavilion x360, HP 11 ותחנות עבודה ניידות מדגמי HP ZBook (17 G3, 17 G4, ו-Studio G3) שנמכרו ברחבי העולם.
ב-HP הסבירו שבחלק מהמקרים הסוללה חתומה בתוך גוף המחשב ולא ניתן להסיר אותה ללא התערבות של טכנאי, ושהחלפת סוללה באמצעות טכנאי מורשה תתבצע ללא עלות. HP גם הוציאה עדכון עבור ה-BIOS כדי להוסיף לו את הסוללות שהושפעו.
ה-BIOS המעודכן מעביר את הסוללה ל"מצב בטיחות סוללה" כדי שניתן יהיה להשתמש במחשב הנייד או בתחנת העבודה באופן בטוח ללא הסוללה, על ידי התחברות למתאם חשמל של HP. על פי הוראות החברה יש להעביר את הסוללות המושפעות באופן מיידי ל"מצב בטיחות סוללה".
לפי דיווח של Engadget, היקף המחשבים שעשויים לסבול מהבעיה עומד על כ-0.1% מסך כל המחשבים שנמכרו בתקופה האמורה - זאת אומרת מאז ינואר 2018. עם זאת יש לציין שמדובר בלפחות כ-80 אלף סוללות שנוספו לרשימה - זאת כאשר ב-2017 היא ביצעה ריקול לכ-100 אלף סוללות בגלל בעיה דומה.
עד כה דווחו על כ-8 מקרים במסגרתם התלקחו סוללות ולפחות במקרה אחד נפצע אחד המשתמשים. מדובר על מחשבים שנמכרו בין דצמבר 2015 לאפריל 2018. אם רכשתם מחשב של HP בתקופה האמורה ניתן לבדוק אם הוא מהדגמים הבעייתיים באתר בעברית שהקימה החברה.