פרשת הסחיטה של בזוס: התביעה בארה"ב פתחה בחקירה
רשת NBC מדווחת כי בעקבות ההאשמות שפרסם מייסד אמזון, לפיהן נסחט על ידי הבעלים של העיתון "נשיונל אינקוויירר", החלה התביעה הפדרלית בבדיקת הפרשה; אם טענותיו של בזוס יוכחו כנכונות, עלולה החברה האם המחזיקה בעיתון לאבד את החסינות שחתמה עם הרשויות בנוגע לפרשה בה איתרה מידע מביך על טראמפ, שילמה עבורו כסף וקברה אותו
לאחר הטענות לנסיון סחיטה: התביעה הפדרלית בארה"ב בודקת את האופן בו טיפל העיתון "נשיונל אינקוויירר" בסיפור הרומן שניהל מייסד אמזון ג'ף בזוס, כך מפרסמת היום (ו') רשת NBC מפי מקור בעל בקיאות בנושא. התובעים מבקשים לבדוק האם הצהובון הפר את הסכם החסינות עליו חתם מול רשויות האכיפה בארה"ב.
- דיווח: אמזון שוקלת מחדש האם להקים את המטה בניו יורק
- בזוס מאשים את "נשיונל אינקוויירר" בניסיון סחיטה: "מאיים לפרסם תמונות עירום שלי"
- אמזון שווה הכי הרבה בעולם? לא בטוח שלאורך זמן
אתמול בלילה פרסם בזוס פוסט בו חשף שהצהובון "נשיונל אינקוויירר" ניסה לסחוט אותו, כשהוא מאיים לפרסם תמונות עירום שלו ומידע על רומן שניהל, אם בזוס לא ייכנע לדרישתו ויורה ל"וושינגטון פוסט" שבבעלותו להפסיק לפרסם דיווחים על פעילות הצהובון וכן יפרסם הודעה אישית בנושא. בזוס טען שאנשי AMI, החברה האם של נשיונל אינקוויירר, פנו אליו במכתב ובו פירטו שורה של תמונת סלפי עירום שלו ושל העיתונאית והמגישה זוכת האמי לורן סאנצ'ז, עמה ניהל ככל הנראה רומן, כשהם מאיימים במפורש לפרסם אותן אם לא יענה לדרישותיהם.
AMI, שבשליטת המיליארדר דייוויד פקר, שמקורב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, חתמה לאחרונה על הסכם חסינות עם משרד המשפטים של ארה"ב שקשור לפרקטיקת ה"לכוד וחסל" (Catch and Kill) של הצהובון, במסגרתה הם איתרו אנשים שביקשו לחשוף מידע מביך על טראמפ במהלך קמפיין הבחירות, שילמו להם סכומים נכבדים בעבור זכויות הפרסום, ולאחר מכן פשוט קברו את המידע. פקר ו-AMI גם נחקרו בהקשר לפעולות שביצעו לכאורה בעבור סעודיה. בתמורה לחסינות אמורה החברה לסייע בחקירת מייקל כהן, פרקליטו לשעבר של הנשיא דונלד טראמפ.
בזוס הוא כאמור הבעלים של ה"וושינגטון פוסט", שמאז כניסת טראמפ לבית הלבן אחראי למספר רב של דיווחים וחשיפות על אופן ההתנהלות המביך של ממשל טראמפ. בחודשים האחרונים, אחרי שעיתונאי הפוסט ג'מאל חשג'וקי נרצח בשגרירות סעודיה בטורקיה, היה העיתון גורם מוביל בחשיפת הפרשה ובקשרים של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן אליה.
מצב זה הביא, ככל הנראה, את הנשיונל אינקוויירר לאסוף מידע מביך על בזוס ולהשתמש בו כדי לסחוט אותו על מנת לעצור את הדיווחים נגדו ב"וושינגטון פוסט". הרגע המכריע אירע שלשום, כשמייסד אמזון קיבל מ-AMI את מה שהוא הגדיר "הצעה שאני לא יכול לסרב לה". "או לפחות", הוא הוסיף, "זה מה שראשי ה'נשיונל אינקוויירר' חשבו. אני שמח שהם חשבו ככה, כי זה עודד אותם לתעד את הכל בכתב". עתה, בעקבות האשמותיו של בזוס, AMI עשויה לאבד את חסינותה.
AMI מסרה בהודעה לתקשורת היום שהיא מאמינה שנהגה "באופן חוקי בנוגע לדיווח על מר בזוס". החברה מסרה כי היא תבחן את האשמותיו ותנקוט ב"כל צעד שיידרש".
משרד התביעה הפדרלית במחוז הדרומי של מדינת ניו יורק סירב להגיב.